„ Z pohádky do pohádky“ Projekt ŠD Medvědi, Pejsci, Zajíčci leden 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Divadelní festival KYTKA Divadelní festival měl bohatý program. Hrály se pohádky pro menší i větší děti, shlédli jsme muzikál, zpívala se.
Advertisements

Beseda s paní spisovatelkou
ŠKOLNÍ DRUŽINA Školní družinu mohou děti navštěvovat denně od 6,00 hod. do 17, 00 hod. Prožijí zde čas plný her, soutěží a zábavy.
Křížovka.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dni.
Základní škola Církvice, okres Kutná Hora VY_32_INOVACE_CJ.1.2.LH49 Metodická poznámka: Projekt vyjde cca na 3 – 4 vyučovací hodiny. Děti přišly v maskách.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Pohádkové postavy vs. Postavy v reálu
Která věta je správně Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt.
Spolupráce dětmi z Víru v roce 2011 Zdeňka Chaloupková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_455_Pohádka AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM: 3.,
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Dětský karneval ** ** Sokolovna Nepomuk.
Číslo materiálu Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_08 Škola: Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, příspěvková organizace Adresa Adresa: Vrchlického 630/5, 40502,
Projekt 3.B Pohádkový svět K.J.Erbena
O perníkové chaloupce Bylo nebylo….
O poslušných kůzlátkách
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Brat ř i Grimmové - n ě me č tí pohádká ř i Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurence schopnost Není.
SVĚTOVÉ LIDOVÉ POHÁDKY
Ruský romantismus.
CHYTRÁ KŮZLÁTKA.
ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová Pohádka
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
Táta CAR Máma DOROTKA Náš RONNY * Vid č e.
Perníková chaloupka aneb
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
Jan Werich Vytvořil: Jiří Burda
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Pohádka Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Tru_II_12 Pohádka trochu jinak Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková POHÁDKY Bylo, nebylo, za devatero lesy a devatero horami……… Žil,
NÁŠ PRVNÍ ŠKOLNÍ VÝLET PRAHA, C, Školní rok 2010 / 2011.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?
Rozvoj slovní zásoby Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: : VY_32_INOVACE_05_CJ1_rozvoj_slovni_zasoby.
VY_12_INOVACE_C6.01 Autor: Mgr. Nováková Jana Datum vytvoření: listopad 2011 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_15_CJI_POHÁDKA.
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
ČÍM BYCH CHTĚL BÝT AŽ VYROSTU?
Co znamená slovo masopust?
Mateřská škola Kyjovice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_17_MATEMATIKA_2_ČÍSLA A POHÁDKY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Dobrá Jana VY_32_Inovace_ Pohádka
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
Školník Kulda je jednička
Pohádka „Bouda budka“. Pohádka „Bouda budka“ V poli stála budka.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 6_18
Dětský maškarní karneval
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_35
DEN ČTENÍ.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková Název : VY_32_INOVACE_2B33Čj5_Pohádka
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
Prohlédni si pohádku o Karkulce. Pokus se sám povídat podle obrázků
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.19 Anotace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
autorská čertovská pohádka
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Šípková Růženka Trochu jinak.
DISKOKABARET KE DNI DĚTÍ VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ.
Transkript prezentace:

„ Z pohádky do pohádky“ Projekt ŠD Medvědi, Pejsci, Zajíčci leden 2012 Zdeňka Chaloupková

Cílem tohoto projektu bylo zvládnutí základů schopnosti domlouvat se ve skupině a zvládnutí prezentace své práce před dětmi z jiných ŠD. Celý leden jsme se v jednotlivých školních družinách věnovali pohádkám. Povídali jsme si o těch, které máme rádi. Z nejoblíbenějších jsme si nakonec vybrali jednu, která byla hádankou pro děti z ostatních družin. V jedné ŠD si ji vyprávěli, v další si ji přečetli, jinde ji shlédli na videu. Potom jsme vzpomínali na to, jaké postavy v pohádce vystupují a domlouvali jsme se, kdo kterou postavu ztvární. Také jsme se domlouvali na scénce z naší pohádky, která se stane hádankou pro ostatní. Na základě naší domluvy jsme, ve spolupráci s rodiči, začali masky vyrábět. A na konci ledna to přišlo… Dokážete podle fotografií uhodnout, jaké pohádky jsme si vybrali? :o)

ŠD PEJSCI TŘI VETERÁNI

SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ ŠD MEDVĚDI SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ

ŠD ZAJÍČCI O JENÍČKOVI A MAŘENCE

A když už jsme měli masky, po hádankách jsme uspořádali pro děti, které měly zájem, karnevalový rej. :o)

Pak zazvonil zvonec a karnevalu byl konec :o)