Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Stravovací pojmy VY_32_INOVACE_12 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval: Mgr. Petřík Jan, 08 - 2011 Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/21.1692
Anotace: Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: 6 Anotace: Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: 6. třída Využití materiálu: stravovací pojmy Forma výuky: Forma výuky: prezentace v programu powerpoint, společný rozhovor, podrobnější metodika viz. poznámky u jednotlivých snímků Pomůcky: počítač, dataprojektor
Stravovací pojmy 1. Sestava pokrmů podávaná v určitou dobu se nazývá? Jídlo. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky.
Stravovací pojmy 2. Seznam připravených pokrmů (v restauraci) se nazývá? Jídelní lístek. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky.
Stravovací pojmy 3. Množství, skladba a rozvržení potravy během dne se nazývá? Strava. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky.
Stravovací pojmy 4. Potraviny kuchyňsky upravené k přímému požívání se nazývají? Pokrm. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky.
Stravovací pojmy 5. Plán stravy pro určité časové období se nazývá? Jídelníček. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky.
Citace: MARÁDOVÁ, Eva. Výchova ke zdraví. Vyd. 1. Praha : Fortuna, 2004. 64 s. ISBN 80-7168-914-9. Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/21.1692