Tématický celek: Čtenářská gramotnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět : Český jazyk a literatura Ročník : 9. ročník Anotace : Detektivní próza autoři, životopis.
Advertisements

DETEKTVINÍ LITERATURA
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_27.
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
VODA, VZDUCH - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr. Brno- venkov, příspěvková organizace AUTOR: Tomanová Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_05- Přídavná.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_468.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
Geometrická tělesa Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Rakousko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Charakteristika výukového materiálu
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_20_Rovinné útvary
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
VY_32_INOVACE_06_ Násobení a dělení čísly 10 a 100
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_ INOVACE_16-19
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
TRÁVICÍ SOUSTAVA – ZUBY (opakování)
Balada Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ROSTLINY, ČÁSTI TĚLA - TEST
TRÁVICÍ SOUSTAVA I Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Literatura doby husitské
Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II .
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Hustota Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Jednotky délky a jejich převody
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
Lucembursko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
ČESKO - SEVEROZÁPAD AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Alois Jirásek Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
ROMANTISMUS VE SVĚTOVÉ LITERATUŘE
Starověké Řecko – Řecká vzdělanost a věda DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Čas Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_329.
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Literatura období romantismu
Jan Neruda Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_27_Přídavná jména přivlastňovací.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_02_Život v baroku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_13 Romantismus Amerika
MĚSÍC Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_648.
Střední Evropa - přehled
Literatura období renesance
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_264_ČJ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
Řecké báje (3) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
ČR - procvičování Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Vesmír - PL Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_08_Křížovka - sporty
OBĚHOVÁ SOUSTAVA (cévy)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_19 Fyzika,
Venuše Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Východní Evropa -Přehled
VY_32_INOVACE_03_ Písemné sčítání a odčítání do 1000
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_01 Čas
Samohlásky - procvičování
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NERVOVÁ SOUSTAVA I Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Tématický celek: Čtenářská gramotnost Detektivní žánr (1) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č. DUMu: VY_32_INOVACE_36 Tématický celek: Čtenářská gramotnost Autor: Božena Fajtová Anotace: Materiál je určen k práci s interaktivní tabulí, uvádí definici detektivky, přehled světových autorů a detektivů, jejich děl, křížovku a její řešení.

Detektivka Žánr prozaické epiky; je v ní odhalováno tajemství; hledá se pachatel zločinu. Je plná napětí, dobro a spravedlnost obvykle vítězí. Detektiv často vystupuje i v dalších dílech autora. Detektivky jsou velmi často zpracovávány v rozhlase, filmu a televizi.

Známí světoví autoři a detektivové jejich děl Edgar Allan Poe – zámožný Auguste Dupin, i když není profesionál, řeší záhady; povídka Vraždy v ulici Morque je považována za první detektivku George Simenon – detektivem je komisař Maigret

Známí světoví autoři a detektivové jejich děl Artur Conan Doyle – detektiv Sherlock Holmes je sportovec, vědec, umělec, mistr převleku a logiky dr. Watson je detektivův přítel a těžkopádnější obdivovatel Studie v šarlatové Znamení čtyř Pes baskervilský

Známí světoví autoři a detektivové jejich děl Erle Stanley Gardner – advokát Perry Mason obhajuje lidi obviněné z vraždy (má spolupracovníky sekretářku a soukromého detektiva) Raymond Chandler – soukromý detektiv Phil Marlowe se sklony k alkoholismu, ironický kuřák s velkým smyslem pro spravedlnost

Známí světoví autoři a detektivové jejich děl Dick Francis – jeho detektivky mají vždy něco společného s dostihovým sportem; vyšetřovatel Sid Halley je jezdec, který po zranění musel ukončit kariéru Ed Mc Bain – autor kriminálního cyklu 87. revír; detektiv Steve Carella (italského původu) je chytřejší než jeho kolegové; ve filmu se stal poručíkem Colombem

Známí světoví autoři a detektivové jejich děl Agáta Christie – nejznámější a nejprodávanější autorka detektivek; vytvořila dvě série detektivek, jejichž hrdiny jsou svérázný detektiv Hercul Poirot (Belgičan, který žije v Británii) a slečna Murplová Pět malých prasátek Vraždy podle abecedy Smrt v oblacích Vražda v Orient expresu Není kouře bez ohýnku

Násilná smrt Odplata Skupina řešící vraždy Policejní hodnost Rozhovor s vyšetřovatelem Soudní lékař Místnost pro vězně Nutný pro střelbu Vyšetřovatel Vražedná zbraň Rozhoduje o trestu

Rozhovor s vyšetřovatelem Soudní lékař Místnost pro vězně Násilná smrt Odplata Skupina řešící vraždy Policejní hodnost Rozhovor s vyšetřovatelem Soudní lékař Místnost pro vězně Nutný pro střelbu Vyšetřovatel Vražedná zbraň Rozhoduje o trestu V R A Ž D M S T O P K I Á N Ý L E CH G C B J U