Stoklásek, Cimbálník, Hermanová VI.b

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bližší informace o Spyware, adwere, spam.
Advertisements

Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Počítačové viry.
Porušování autorských práv Pirátství
VY_32_INOVACE_08/3/14 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Autorský zákon Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Software Zákon a etika.
Informatika Licence pro používání software Počítačová kriminalita.
Právní aspekty užívání software
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Informace a informační zdroje
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.19 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – etika, legálnost Typ: DUM - kombinovaný.
CO TO JE … Počítačový virus???.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
 Snaha společností vydávajících software (Microsoft corp., aj. ) zabránit jednomu druhu protiprávního jednání (zejména neoprávněnému užívání softwaru.
INFORMATIKA 9 Software a zákony I. III2 – I9- 03.
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_419_Shareware AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Název: Zabezpečení PC a ochrana před škodlivými kódy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_399_Autorské právo AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Od Lucie Zíbové z 9.A. Autorské právo Autorské právo je právo autora k dílu. Autorské právo vzniká hned po zveřejnění díla. Autorské právo se značí ©(C.
I NFORMACE A INFORMAČNÍ ZDROJE Otázka č.2. INFORMAČNÍ ETIKA Etika je věda o morálce ( jak se správně chovat) Souvisí s informační činností: Zlepšení informačních.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Prezentace počítačového pirátství
Thang Bui Toan 4.B. Co je software ?  Software je něco, co není hardware  je programové vybavení počítače (sada všech počítačových programů umístěných.
BIS Cracking Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Malware - opakování.
SIK Skupina odhalování informační kriminality
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Vít Řanda Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování oddělení informační kriminality.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorský zákon – právní ochrana software
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_420_Freeware AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Chování na internetu.  S používáním nelegálního softwaru jsou spojena tato rizika:  Riziko trestního postihu za používání nelegálního softwaru  Používáním.
počítačová BEZPEČNOST
Počítačová bezpečnost
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
Autorské právo Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným.
Warez scéna, crack. Warez, co to je? Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu.
Je jejich stahování legální nebo nelegální??. Autorská práva (copyright) Zabývá se právními vztahy uživatelů a tvůrců autorských děl. Je součástí tzv.
A UTORSKÉ PRÁVO P IRÁTSTVÍ NA PC J AK VYHLEDÁVAT OBRÁZKY V SOULADU S AUTORSKÝMI PRÁVY Informatika Emílie Brátová, 9.A.
„STAHUJETE SI PÍSNIČKY NEBO FILMOVÉ SNÍMKY? VYPALUJETE SI HUDBU A FILMY? PAK MUSÍM KONSTATOVAT, ŽE SE ŘADÍTE MEZI PIRÁTY, CO SI NELEGÁLNĚ - BEZ TOHO, ABY.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém.
Název materiálu: Autorská práva - stahování obrázků z internetu Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce ,
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Závadný obsah na internetu. Roztřiďte následující typy obsahu internetu na 1. Nelegální 2. Legální, ale nelegální při zpřístupnění dítěti 3. Legální,
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 10 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: září 2012 Ročník: 7. Vzdělávací.
INTERNET Pro 5. ročník.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nelegální stahování softwarů
Škodlivý software, počítačové viry
Stahování z internetu a autorská práva
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Sdílení souborů - úložiště
Software počítače – opakování, rozdělení software
Stahování na internetu
Není Crack jako Crack Made By: Michal Karban,Michajil Burdikov,Dalibor Boháč, Marek Štěpán, Jakub Rosinský.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Viry a antivirové programy
Transkript prezentace:

Stoklásek, Cimbálník, Hermanová VI.b Warez Gymnázium Jakuba Škody Stoklásek, Cimbálník, Hermanová VI.b

Základní informace Warez je termín používaný pro označení porušování autorských práv nelegálním zacházením se softwarem

Dělení Podle okruhu působnosti se dělí na: gamez (počítačové hry) appz (aplikace) crackz (cracky) moviez (filmy)

Postup 1. Je vydán nějaký software, hacker využije svých kontaktů a získá kopii nejčastěji ještě před oficiálním vydáním 2.Software je předán zkušenému programátorovi - crackerovi, ten ze softwaru odstraní ochranu proti kopírování 3. Software je předán tzv. kurýrovi, který ho vloží na Internet. Uloží ho na některé z veřejných uložišť 4. Soubor se nezastavitelně šíří na Internetu

Boj proti warezu Majitelé autorských práv se snaží proti pirátům bojovat, většina pokusů je však marná Finanční ztráta v důsledku ilegálního stahování => zvýšení cen, aby se vynahradila ztráta => pokles zájemců o legální koupi

Zákon V České republice je použití pro vlastní potřebu legální (tj. stáhnu si film, podívám se na něj a následně ho smažu) i bez souhlasu autora. Ilegální je pouze šíření (tj. stáhnu si film, vypálím ho na CD a půjdu je prodávat)