Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00065/kureci-moambe.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Houbový koláč s parmezánem
Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
TATARSKÁ KUCHYNĚ aneb něco do zobáčku… Autor: noname.
Pokrmy z těstovin.
Pokrmy z brambor.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
HORKÝ BANÁN PRO POKRAČOVÁNÍ STISKNĚTE ZDE. PŘIPRAVTE SI: 8 PLÁTKŮ TMAVÉHO TOUSTOVÉHO CHLEBA MÁSLO 2 BANÁNY 2 LŽÍCE MOUČKOVÉHO CUKRU 1 SÁČEK VANILKOVÉHO.
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Smrže vysoké a nádivka 2x jinak
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
PRO POKRAČOVÁNÍ STISKNĚTE ZDE: POKRAČOVAT. PŘIPRAVTE SI: 4 KIWI 2 POMRANČE 4 LŽIČKY TEKUTÉHO MEDU 4 MENŠÍ SKLENICE KDYŽ MÁTE PŘIPRAVENO: POKRAČOVAT.
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Houby a ryby… Místo pro snímek směsi hub…. Připravené suroviny poskládejte do pekáčku…
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a játrovou rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Cibulový krém s pórkem 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
PONDĚLÍ Polévka Hovězí se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová polévka s paprikou 25,- Kč.
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Složitá obsluha fondue
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Jaké druhy rýže vybrat a jak je připravit
Transkript prezentace:

Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00065/kureci-moambe

Kuřecí moambe (Paul) Moambe je hustá polévka (v angličtině “stew” nebo v němčině “Eintopf”) připravená na palmovém oleji. Moambe s kousky kuřete a arašídovou pastou si v obou republikách Kongo považují natolik, že se stalo jejich národním pokrmem, stejně jako v Gabonu (pod názvem nyembwe) a v Angole (jako muamba). Do moambe se hodí nejlépe opečené kuře, chutná ale s jakýmkoli druhem masa (v některých afrických končinách používají krokodýlí) nebo rybou. Moambe podávejte s vařenou rýží. Máte-li odvahu na originálnější přílohu, zvolte sladké brambory nebo si nasmažte domácí chipsy z banánů plantain. Doba přípravy: 1 hodina Nasytí: 6 osob

Na přípravu potřebujeme: 6 lžic arašídového oleje (pokud ani jeden nemáte, použijte jakýkoli lehký rostlinný olej na vaření) 1 kg kousků kuřete (prsa nebo stehýnka) 1 hrnek domácí arašídové pasty nebo arašídového másla 2 hrnky kuřecího vývaru 1 velká mrkev 1 velká žlutá cibule 3 velká rajčata špetka soli a pepře kayenský pepř nebo chilli papričky pro ty, co ocení ostřejší chuť Postup: Tip SIMI na domácí arašídové máslo: Arašídovou pastu nebo máslo, které je častou součástí tradičních pokrmů zemí střední Afriky, si můžete vyrobit doma sami. Nejjednodušší recept se skládá jen ze tří ingrediencí: buráků, vody a soli. Arašídy oloupejte a opečte na pánvi nebo v troubě (nezapomeňte je často vařečkou promíchat a obracet), odstraňte z nich slupku a v hmoždíři je utřete do husté pasty. Pastu nalejte do hrnce s vroucí vodou (v poměru 2 díly arašídové pasty: 1 díl vody) a vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud nevznikne hladká omáčka (pokud je potřeba, přilejte trochu vroucí vody). Nakonec osolte podle chuti.

Kousky kuřete opláchněte, osušte, z obou stran osolte a opepřete Kousky kuřete opláchněte, osušte, z obou stran osolte a opepřete. Kuřecí kousky nakrájejte na kostky. Připravte si arašídovou omáčku: burákové máslo a kuřecí vývar vlijte do velkého hrnce na polévku a za stálého míchání metličkou na sníh pomalu zahřívejte, až vznikne hladká, krémová omáčka. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kousky kuřete. Přidejte arašídovou omáčku a zahřejte. Hotovou směs přelijte do velkého hrnce, ve kterém jste připravili burákovou omáčku. Nyní je čas na zeleninu: mrkev a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Rajčata opláchněte a nakrájejte na plátky. Na pánvi, ve které jste opekli maso, postupně na oleji osmahněte jednotlivé druhy zeleniny. Připravenou cibuli, mrkev a rajčata přidejte do velkého hrnce ke kuřecímu masu v arašídové omáčce. Směs zahřejte, poté snižte teplotu a za občasného míchání poduste 15-20 minut. Pokud vám polévka příliš zhoustla, přidejte trochu vody. Nakonec ochuťte solí, pepřem a pokud holdujete ostřejším jídlům, okořeňte kajenským pepřem nebo chilli papričkami.

Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016