Prezentace – výklad učiva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V lidském těle je více než 600 svalů.
Advertisements

Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 17
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
Svalstvo.
VY_52_INOVACE_01_07 Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka.   Název materiálu – POHYBOVÁ SOUSTAVA - SVALOVÁ TKÁŇ Anotace.
Pohybová soustava (výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
VY_52_inovace_PRV.5.20 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Autor: Mgr. Helena Koždoňová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Blanka Kafková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Inovace školství Šablona – název: I. Čtenářská a informační gramotnost.
Svalstvo Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o stavbě a funkci svalstva člověka.
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
SVALOVÁ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Svalstvo člověka autor: David Hainall.
Člověk – Svalová soustava
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
Zápis SVALY umožňují pohyb celého těla upínají se na kostru
VY_32_INOVACE_11-02 Mechanika II. Kinetická energie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_11_01_svaly. POPIS č.4 - na tomto snímku je základní výklad ke svalům, vhodné pro výklad učitele č.5 - na tomto snímku.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Tematický okruh: Člověk a jeho zdraví Téma: Nervová soustava Jméno autora:
Kosterní soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_1_Kosterní soustava Téma: Přírodověda.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/5 Č. materiáluVY_52_INOVACE_55 Vzdělávací.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_41 Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Hrachovská NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_14.
Lidské tělo - svaly. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Lidské tělo – svaly.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ AUTOR: Mgr. Helena Špinarová NÁZEV: VY_52_INOVACE_25 II Pohybová soustava TEMA: Člověk a jeho svět - Přírodověda.
 umožňují pohyb celého těla  upínají se na kostru  Svaly ovládané lidskou vůlí:  - svaly velké - umožňují skákání, běhání, práci  - svaly menší -
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_47.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_65 Vzdělávací.
LIDSKÝ ORGANISMUS SVALY. Šablona : V/2 Sada: 2/21 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu.
Lidské tělo - kostra.
Svalová soustava VY_32_INOVACE_06-03 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Svalová soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Prezentace – výklad učiva
Prezentace – výklad učiva
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_01_KOSTRA TÉMA: KOSTRA
Prezentace – výklad učiva
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Prezentace – výklad učiva
Prezentace – výklad učiva
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Nervová soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
STŘÍDÁNÍ ROČNÍCH OBDOBÍ
SVALY ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_28_Svaly.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor Ing. Dana Sobotková
Prezentace – výklad učiva
Prezentace – výklad učiva
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Prezentace – výklad učiva
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
Společenská výchova – Neverbální komunikace
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_07_LIDSKY_ORGANISMUS_KOSTRA
zpracovaný v rámci projektu
VY_52_INOVACE_27_ Vlastnosti živočichů
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Prezentace – výklad učiva
TŘÍDĚNÍ ŽIVÝCH ORGANISMŮ
Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VY_52_INOVACE_19_ Živá a neživá příroda
Oběhová soustava VY_32_INOVACE_06-05 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Prezentace – výklad učiva
Prezentace – výklad učiva
VY_52_INOVACE_35_ Země ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník Ing. Hana Adamcová
Transkript prezentace:

Prezentace – výklad učiva EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1440 Autor Ing. Dana Sobotková Ročník 5. Datum 16.9.2012 Šablona V/2 Č. materiálu VY_52_INOVACE_44 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Předmět Přírodověda Způsob využití SVALOVÁ SOUSTAVA Prezentace žáky seznamuje se svalovou soustavou člověka, běžnými úrazy a správným životním stylem. Může sloužit i k samostatnému zápisu učiva. Druh materiálu Prezentace – výklad učiva

Svalová soustava umožňuje pohyb celého těla je tvořena svaly Na obličeji se nacházejí svaly mimické – pomocí nich vyjadřujeme svoje nálady, pocity

Svalová soustava pohyb vzniká zkracováním a natahováním svalu ke kosti se sval upíná pomocí šlachy svaly jsou ovládány naší vůlí některé svaly vůlí ovládat nemůžeme (sval srdeční, svaly žaludku)

Svalová soustava Nejčastější úrazy: pohmožděniny natržení svalu natržení šlachy

Svalová soustava Správnému vývoji svalstva prospívá: pestrá strava tělesná práce a sport Na rozvoj svalové soustavy je zaměřeno sportovní odvětví - kulturistika

Svalová soustava Svaly vyvíjejí SÍLU Silou působíme na předměty kolem nás Velikost síly měříme siloměrem Jednotkou síly je 1 newton (1N)

Použité zdroje informací: J. Matyášek, V. Štiková, J. Trna, PŘÍRODOVĚDA 5,učebnice pro 5.ročník, ČLOVĚK A JEHO SVĚT, nakladatelství Nová škola 2004, ISBN 80-7289-063-8, str. 55 Obrázky: Microsoft Office Klipart /office.microsoft.com/