VY_32_INOVACE_PR2_15 Vybrané komponenty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Advertisements

 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
X EXEL.
Metody plánování údržby. Úvod Tento popis je věnován různým metodám plánování údržby v programu STROJEW. Existuje několik vhodných metod a pro výběr té.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Timer časovač potřebuji provádět příkazy opakovaně po uplynutí určitého časového intervalu vlastnost Interval nastavuji v milisekundách (1000  1s) určuje.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Univerzální software Ht Monit
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Algoritmizace a programování Operátory a příkazy v Delphi - 07
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Tabulkový procesor.
EXCEL 2010 Metody vkládání dat. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Audacity Filip Mečíř. O co se jedná Zvukový editor a rekordér Multiplatformní software-pro Windows, Mac i Linux.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Objektově orientované programování Programování řízené událostmi
PictureBox u vkládání obrázků u vlastnost Picture pomocí příkazu LoadPicture u přiřazení obrázku mezi dvěma prvky PictureBox Auto.Picture = AutoCerv.Picture.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Algoritmizace a programování Binární soubory - 14 Mgr. Josef Nožička IKT Algoritmizace a programování
Práce se šablonami v MS Word 2007
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Kontakty, kalendář a úkoly 3. ročník oboru Sociální péče MS Outlook.
Základní prvky internetového prohlížeče
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní prostředí počítače
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
VY_32_INOVACE_A3-11 TABULKOVÝ PROCESOR - EXCEL AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: LISTOPAD 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU ÚVOD DO PRÁCE.
Delphi Objektově orientované programování Programování řízené událostmi.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Formuláře 2012 O. Kánský. Strojopisný formulář Elektronické formuláře pro respondenta pochopitelné přehledné, estetické pro zpracovatele pohodlné – výběr.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
30/07/20151 Standardní dialogy (1) Třídy reprezentující standardní modální dialo- gová okna pro často prováděné operace: –otevření souboru ( OpenFileDialog.
Úloha 4 Ovládání motoru pomocí detekce zvuku a ultrazvuku Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Jaroslav Zika 2014.
Úloha 1 Měření úrovně zvuku pomocí zvukového senzoru na vstupu mikroprocesoru Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Jaroslav Zika 2014.
Úloha 2 Zabezpečení prostoru pomocí detekce zvuku. Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Jaroslav Zika 2014.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Úloha 1 Projekt CZ.1.07/1.1.16/ David Holoubek 2014 Dotykový senzor na vstupu mikrokontroléru NXT.
Jednoduché zprávy funkce MsgBox MsgBox (prompt, buttons, title, helpfile, context): button funkce InputBox InputBox (prompt, title, default, xpoz, ypoz,
Menu Vytváření menu.
Databáze MS ACCESS 2010.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
VY_32_INOVACE_PR2_14. Cyklus umožňuje opakování určité posloupnosti příkazů bez nutnosti psát je stále znovu. Používáme tři základní druhy cyklů: cyklus.
PLC Sekvenční logika. RS Klopný obvod (paměť)  Přivedením log. 0 na vstup S (set) se nastaví Q = 1  Q zůstane 1 i po změně vstupu S na log.1 (pamatuje.
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
VY_32_INOVACE_PR2_16 Grafika.
Uživatelem definované datové typy
Pracovní prostředí počítače
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
APLIKACE OctopusPro - Hlídač LV
ProgeCAD Modifikace prvků.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_PR2_15 Vybrané komponenty

RadioButton a CheckBox RadioButton (přepínací tlačítko) Vlastnost Checked (vybráno)má hodnotu True nebo False Po kliknutí se generuje událost OnClick CheckBox (zaškrtávací políčko) současně může být vybráno několik políček Stav políčka uložen ve vlastnosti

RadioGroup Seskupení přepínacích tlačítek Seznam tlačítek uložen ve vlastnosti Items Edituje se v List String Editoru po kliknutí na Items Hodnota vlastnosti ItemIndex určuje, které tlačítko je vybráno.

Příklad – volba operace Pomocí komponenty RadioGroup zvolte matematickou operaci, která se aplikuje na zadaná čísla.

ListBox Umožňuje výběr vstupních hodnot z určité množiny. Položky seznamu jsou v Items. Příklad – výpis tabulky funkce

Timer Časovač umožňuje práci s časovým intervalem Po odčasování jednorázově nebo opakovaně spouští nějakou událost Vlastnost Enabled časovač zapíná nebo vypíná Vlastnost Interval se nastavuje v ms Do události OnTimer naprogramujeme požadovanou akci

Příklad – časovač Start aktivujeme časovač, který opakovaně po uběhnutí nastaveného intervalu posunuje jiné tlačítko o jednu pozici vpravo až po dosažení hraniční polohy, kdy se vrátí tlačítko do původní pozice, nebo do stisknutí tlačítka Stop.

Použité zdroje: Borland International, Inc. Borland Delphi 3 Userś Guide: Borland International, © 1997 Borland . Delphi 5.0 [software] BINZINGER, Thomas. Naučte se programovat v Delphi. Praha: Grada Publishing 1998. ISBN 80-7169-685-4 PÍSEK, Slavoj. Začínáme programovat v Delphi. Praha: Grada Publishing, 2000. ISBN 80-247-9008-4. © Ing. Jaroslav Chlubný