TERORISMUS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky
Advertisements

Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008
PŘEDSTAVENÍ poslanecké iniciativy pro efektivizaci boje ČR s terorismem Ing. Michael HRBATA m ístopředseda V ýboru pro obranu.
POLITICKÁ GEOGRAFIE Teoretické základy.
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
Vymezení a pojetí sociální práce
Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
TERORISMUS.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Název vzdělávacího materiálu
Institut ochrany obyvatelstva
Koncepce environmentální bezpečnosti
Domácí násilí.
4. Motivace 4.1 motivační koncepce 4.2 ovlivňování 4.3 dokumentace
Terorismus.
prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., Dsc.
Úvod do rozvojových studií
DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI
Mezinárodní humanitární právo
 EKONOMICKÉ A POLITICKÉ SOUVISLOSTI DOHOD O OCHRANĚ INVESTIC.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Globální problémy světa – terorismus
Nováčková Kateřina, Nováčková Dominika C2A
EU a terorismus Terorismus ve státech EU Dříve poměrně běžný jev v západní Evropě – Frakce rudé armády, Rudé brigády, ETA, IRA, korsičtí separatisté.
Možnosti simulace kybernetických útoků
Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková
Terorismus Petr Machala.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Metamorfózy organizovaného zločinu a terorismu ve světě a v Evropě Konvergence organizovaného zločinu a terorismu – hypotéza – nebo akutní bezpečnostní.
Doc. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., Univ. Priv. Prof.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Sociální patologie SCPT SCPA
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Úvodní výklady prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
8:45 NY - teroristický útok; únosci převzali násilím řízení a narazili s letounem do severní věže World Trade Centre. Počet obětí ? 92 na palubě.
Konflikty. 3 základní druhy mezilidských interakcí Spolupráce.
Problematika násilí na dětech Syndrom CAN – syndrom týraného, zanedbávaného a zneužívaného dítěte Způsoby vzniku: Akce Ne-akce.
Zase přijdou povodně, kdo nám pomůže? Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Klauzule solidarity, koordinace.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Politický extremismus a terorismus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu.
Právní aspekty boje s teroristickou a extremistickou propagandou na internetu Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
 Terorismus je hrubé zastrašování politických odpůrců hrozbou síly a užití různých forem násilí. Vedle individuálního terorismu existuje terorismus.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Terorismus. Co je to terorismus? Útočný čin nebo jeho hrozba k dosažení politických cílů Hlavní rysy terorismu: Strach Panika Upoutání pozornosti.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Mezi hlavní globální problémy dneška patří: 1) Populační exploze a hrozba hladu 2) Znečišťování životního prostředí 3) Terorismus.
PROBLÉMY LIDSKÉ NESNÁŠENLIVOSTI
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Stop násilí ve vztazích
Název vzdělávacího materiálu
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
EU a terorismus Listopad 2014.
Mezinárodní organizace
EU a terorismus
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Terorismus.
TERORISMUS.
Terorismus a jeho hrozby
Základní statistické údaje o kriminalitě
HISTORIE OCHRANY OBYVATELSTVA
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
Anotace Žák se seznámí s problematikou vzniku, historií a fungováním Severoatlantické aliance a jejím významem pro obranyschopnost České republiky Autor.
Podrobnější informace o trestné činnosti a jejím vývoji v roce 2014
Sociální a kulturní ekologie, FHS UK
Transkript prezentace:

TERORISMUS

TERORISMUS terorismus má řadu definic pojem terorismus byl poprvé použit během Velké francouzské revoluce v roce 1988 výzkum mezi odborníky na terorismus (109 definic terorismu) Násilí, síla (83,8%) Politický motiv (65%) Strach (53%) Výhružky (48%) Psychologické efekty a očekávané reakce (41,2%) Nesoulad mezi cíli útoků a jejich oběťmi (37,5%) Úmyslná, plánovaná, systematicky organizovaná akce (32%) Metody boje, strategii, taktiku (30,8%)

TERORISMUS akty takřka vždy násilné, nepředvídatelné, obvykle zaměřené na civilisty, vedoucí k vytvoření atmosféry strachu za účelem dosažení nějakých cílů.

TERORISTICKÉ METODY bombové výhružky, bombové útoky, únosy osob a dopravních prostředků, držení rukojmí, vraždy, kybernetické útoky, použití chemických, biologických a teoreticky i atomových zbraní.

LEGISLATIVA český právní řád mezinárodní právo kriminální činy válečné činy

DĚLENÍ TERORISMU vnitřní státní revoluční mezinárodní separatistický globální ekoterorismus superterorismus nekonveční terorismus informační psychologický

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE Úmluva o trestných činech a některých jiných činech spáchaných na palubě civilních letadel Úmluva o potlačení protiprávního zmocnění se letadel Úmluva o fyzické ochraně jaderného materiálu Mezinárodní úmluva proti braní rukojmí Mezinárodní úmluva o potlačování financování terorismu Spolupráce na úrovni států G8