Hazard a sport (doplnění přednášky)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU
Advertisements

SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
nedostatek pohybových aktivit
FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU 2014 Dopady změn v daních z příjmů platných od 1.ledna 2014 na činnost sportovních svazů a organizací Jiří Topinka člen ekonomické.
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 17. dubna 2013.
Rozdělení sektorů Neziskový sektor Může existovat na základě funkčního ziskového sektoru Ziskový sektor Plně zde působí tržní prostředí cíl = zisk.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zájem samosprávy nad zájmy hazardu Mgr. Jan Farský starosta města Semily poslanec PSP ČR za Liberecký.
ÚVOD Management a marketing
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
SENÁT A REGULACE HAZARDU PETR VÍCHA starosta Bohumína t. č. senátor.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Rozpočty územních samosprávných celků
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Česká asociace Sport pro všechny, občanské sdružení
XIII. Celostátní finanční konference Svazu měst a obcí České republiky BOJ PRAHY PROTI HAZARDU Pavel Bém Poslanec PS PČR za hl. m. Prahu
Finanční a rozpočtové právo
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Financování sportu z veřejných zdrojů
ZDP - Zdanění právnických osob – veřejně prospěšných poplatníků (VPP) VPP = v souladu se statutem, stanovami apod. jako svou hlavní činnost vykonává činnost.
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
Hazardování s hazardem
Sázky a loterie P11 EKOS.
Finanční a rozpočtové právo
Antropologie občanské společnosti podzim Ekonomický rámec. Financování a fundraising v občanském sektoru. Mgr. Bc. Alena Řiháková
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 5 Obecná problematika rozpočtového práva Rozpočtové právo hmotné.
Soustava veřejných rozpočtů Finanční toky ve veřejném sektoru představují příjmy a výdaje veřejných rozpočtů, a to jak uvnitř soustavy veřejných rozpočtů,
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
Regulace loterií a jiných podobných her a připravované změny od roku 2017 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Mgr. Markéta Srpová 25.
Multigate a.s. Projekt: Casino - Podolí u Brna. Kdo jsme? Společnost multigate, a.s. byla založena v roce 2002 a je výlučně tuzemskou společností, její.
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
NE PROHIBICI, ANO ROZUMNÉ REGULACI! Ing. Petr Vrzáň 15. října 2015.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Zákon o hazardních hrách - dopady.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Soukromé zdroje Loterie a sázky P6 EKSP. Struktura 1.Soukromé zdroje 2.Zákon o loteriích a jiných podobných hrách 3.Ekonomické výsledky loterií 4.Tombola-možnosti.
MIKROEKONOMIKA Ekonomika neziskových organizací. Společenský význam neziskových organizací Nezisková organizace (nonprofit, nověji not-for-profit) = organizace,
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Obsah veřejných rozpočtů I 4. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 37.
Daň silniční a daň z hazardních her
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Workshop I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016.
Hazard ve Valašských Kloboukách
Rozpočet obce Černovice
HAZARD V ČÍSLECH.
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
Webová prezentace Libereckého kraje
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Antropologie občanské společnosti podzim 2010
Sazka a.s a sázky P6 EKOS.
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Finanční právo II Majetkové daně, daň z hazardních her, poplatky, JOPP
Daň z nabytí nemovitých věcí, daň silniční a daň z hazardních her
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Dotační příležitosti pro obce JMK
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Transkript prezentace:

Hazard a sport (doplnění přednášky) Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště

Historický kontext po před rokem 2012 *místní poplatek – část výtěžku z provozování VHP odváděná přímo obci, která provozování daných zařízení povolila. 2011 - sázkové a loterijní společnosti odváděly odvody na veřejně prospěšné účely (2010 - na sport z VPÚ celkem 2,17 mld. Kč) Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště

Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště

Historický kontext po roce 2012 2012 - zrušeny přímé odvody na VPÚ => jednotný odvod do státního rozpočtu, tzv. „loterijní daň“ (20 %). Odvody rozděleny mezi SR a rozpočty obcí v poměru 20:80 (stát:obce) v případě VHP a jiných technických zařízení a 70:30 (SR:OR) u loterií a jiných podobných her. Možnost obcí regulovat na svém území provozování loterií. 2014 - možnost snížení dílčího odvodu o peněžité dary poskytnuté ČOV, maximálně však do výše 25 % tohoto dílčího odvodu Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště

Zdroj: KPMG (2015) Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště

Finanční kontext 2014 443,6 mil. Kč 2015 527,8 mil. Kč 2016 odhad 600 mil. Kč Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště

Zajímavosti ze zahraničí (zdroj: KPMG 2015) Dánsko - až 80 % výdajů je financováno zdroji z loterií Německo – municipality bývají zakladatelem nebo podílníkem v loterijních a sázkových společnostech, které jsou regulovány na národní úrovni Německo - odvody z výnosů z loterijní činnosti ve výši 15-30 % Rakousko – Rakouská loterie je veřejným monopolem Maďarsko - výtěžky z loterijních a jiných hazardních her jsou zatíženy daní (různě vysokou dle typu hazardní hry), část z odváděných daní a celá daň ze sázek na sportovní utkání směřuje na sport Polsko - na reklamu na alkoholické nápoje je uvalena zvláštní daň, jejíž výtěžek je určen na podporu tělovýchovy a sportu Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště

Zdroj: KPMG 2015

Uspořádání tomboly (příklady): Samostudium Uspořádání tomboly (příklady): http://www.turany.cz/ostatni/poradani-tomboly/ http://www.bystricenp.cz/tombola https://poruba.ostrava.cz/cs/radnice/urad/odbory/odbor-financni-a-ekonomicky/zivotni-situace/provozovani-loterii-a-tombol http://www.prerov.eu/redakce/index.php?tree=26&lanG=cs&slozka=81&sit=181& http://lazne.bohdanec.cz/urad/organizace-tomboly/ Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště