ODDÍL ORIENTAČNÍHO BĚHU SK CHRAST CHT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
ČABR oblast východní Čechy sezóna Povinnosti rozhodčích.
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Kontrola stavu zakázky - Správce technické infrastruktury
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2010 Jan Netuka Seminář Želiv,
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Manuál dopravy vlastní x oddílová SOOB Spartak Rychnov nad Kněžnou.
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2012 Jan Netuka Seminář Kouty,
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Hledání panenských prostorů OB Zjišťování vlastníků Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Tomáš Leštínský.
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Ekonomická gramotnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Vytvořil: Michal Jedlička
Vytvořil: Michal Jedlička
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Orientační sporty a jejich aplikace
První plachtařské závody … aneb postřehy pro začínajícího závodníka Marek Švancara.
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
Příprava zapisovatelů na SZZ
ICT triatlon - 5. ročník triatlonu pro pracovníky ICT Račice června 2010.
Stará garda ročník v Hradci Králové disciplína -fleret, kord, šavle všech věkových kategoríí veteránů (AK0, AK1, AK2, AK3) pořadatel -šermířský.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Personální strategie mezinárodní firmy
PORADA ŘEDITELŮ 8. – Luhačovice Ing. Bc. Miroslav Trávníček.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Litomyšl přátelská rodině 8. dubna od hod. Rodinné centrum Litomyšl.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Porada ODK se zástupci orgánů veřejné správy
Novoroční turnaj ve stolním tenise KDY: sobota 11. ledna 2014
Interní postupy MAS Brdy
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
TJ Tatran Prachatice – oddíl Juda
SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE
Městská knihovna jevišovice
POŘADATEL 2018 PODMÍNKY SPOLUPRÁCE.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

ODDÍL ORIENTAČNÍHO BĚHU SK CHRAST CHT http://www.obchrast.com Příprava a uspořádání celostátního závodu v orientačním běhu příprava, zajištění, osoby, organizace... Tomáš Matras CHT8001 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Předpřípravná fáze Zvážení pořadatelských možností a výhledových tendencí oddílu Uplatnění výhledové pořadatelské strategie s ohledem na zajištění fungování klubu Výběr soutěže, se kterou se chce oddíl přihlásit do výběrového řízení Zároveň výběr prostoru vhodného pro vybranou soutěž Terén (vhodnost, náročnost, velikost, … ) Prostor centra závodu (velikost, technologické zázemí, divácká atraktivita) Prostor pro parkování příslušného počtu vozidel Majetkové poměry (vlastníci lesa, CHKO, ….) Předběžná domluva s mapařem 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Předpřípravná fáze Domluva se spolupořadatelským oddílem Víkendový dvojzávod (ŽB, Český pohár štafet, ŽA – sprint, …) Vzdálenost závodních prostorů závodu Domluva termínu přihlášek Domluva zajištění ubytování pro závodníky Stanovení hlavních funkcionářů závodů Napsání přihlášky do výběrového řízení a její odeslaní – splnit všechny náležitosti a termíny 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Přípravná fáze (v případě že uspějeme ve výběrovém řízení) Zadání mapařských prací a uzavření smlouvy s mapařem Pozor: pozdě dodaná mapa vám nadělá spoustu starostí a zkomplikuje hladný průběh přípravy závodu Poslání základních údajů o pořádaném závodě – podklad pro Prováděcí předpisy k soutěžím POZOR: údaje jsou závazné, nelze je bez schválení soutěžní komise měnit Smlouva s ČSOB – závazný dokument, jehož plnění je nezbytné – pozor na TERMÍNY!!! Oslovení majitelů lesů, pozemků centra závodu a příslušných institucí (CHKO apod.) – souhlasy s pořádáním závodů Doporučení: příručka Karla Haase 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Přípravná fáze ROZPIS ZÁVODU Vychází z uvedených skutečností, které jsme poslali do „Prováděcích předpisů k soutěžím“ POZOR !!! – dodržovat náležitosti a názvosloví dle „Pravidel OB“ Při tvorbě mít k ruce „Soutěžní řád“ Pro inspiraci bývá dobré nahlédnout do rozpisu jiných oddílů (stejné soutěže) Se spolupořádajícím oddílem (oddíl pořádající druhý den) domluvit: Vypsané kategorie Prezentace (období, místo, zázemí) Vyhlašování výsledků (jaké kategorie apod.) Odeslat rozpis ke schválení soutěžní komisi 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Přípravná fáze ZAŘAZENÍ POŘADATELŮ DO FUNKCÍ Hlavní pořadatelé pracují již od výběru prostoru závodu a podání přihlášky do výběrového řízení – ostatní od stanovení jejich funkcí V oddíle jsou obsazovány tradiční posty vedoucích úseků osvědčenými a zkušenými pořadateli Mladší členové oddílu jsou aktivně zapojováni do pořádání, aby se od starších zkušenějších oddílových kolegů přiučili a byli schopni tuto funkci v příštích letech vykonávat Dbáme na zajištění dostatečného počtu pořadatelů včetně patřičných rezerv 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Přípravná fáze ZAŘAZENÍ POŘADATELŮ DO FUNKCÍ PŘÍKLAD – Počty pořadatelů - ŽB – ČECHY – 10.9.2006 Borová u Poličky Start 8 Cíl 4 Roznos kontrol Prezentace Výpočetní technika 2 Výdej lístečků mezičasů Tisk výsledků, vyvěšování Příprava cen, psaní diplomů Ozvučení, komentátor Občerstvení cíl 3 Občerstvení les Parkování 10 Hlavní funkcionáři CELKEM 54 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Přípravná fáze Rozeslání rozpisu na jednotlivé oddíly – přes ČSOB Spuštění přihlašovacího systému Na závody ČSOB se nám nejlépe osvědčil systém OB Hana Předložení mapy mapové radě – dle smlouvy ČSOB (1 měsíc před závodem) Jednání se sponzory Výhodou bývá zainteresování sponzora a pokud má zájem, požádat ho, aby předával ceny při vyhlašování vítězů (zviditelnění firmy) Nejčastěji bývají sponzoři z řad firem, ve kterých jsou zaměstnáni členové oddílu Objednání toalet TOI - TOI Domluva o zajištění centra závodu, posekání louky (elektrika, voda, stánky s občerstvením, pořadatelské zázemí) Zajištění transparentů, reklamních propozic, popřípadě čísel od ČSOB v rámci plnění smlouvy 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Přípravná fáze – ubytování pro závodníky Zajištění tělocvičny, tzn.spaní ve spacáku a karimatce Ostatní ubytování: pořadatel zajistí kontakty a zveřejní v rozpise, závodníci si objednávají sami Ubytování v tělocvičně: Dbát na dostatečnou kapacitu dle přihlášek Pokud je to možné, zajistit tělocvičny se sprchou Informovat provozovatele přilehlých restaurací o ubytování závodníků a o zajištění větší stravovací kapacity – jinými slovy, aby se měl závodník kde najíst a napít 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Přípravná fáze – těsně před závodem Stavba tratí – stavitel závodu (splňující veškeré požadavky charakteru závodu za použití příslušných dokumentů) Úzká spolupráce s člověkem, který má nastarosti přihlášky Používáme program OOrg Olístečkování kontrol Konzultace stavitele s hlavním rozhodčím Tisk tratí – zajišťujeme si sami na voskové tiskárně PHASER TEKTRONIX přímo z OCADu nebo OOrgu (nyní již v 90% OCAD) Podmínka, mapy formátu A4 Kontrola vytištěných map hlavním rozhodčím Balení map – zajišťujeme sami do na míru objednaných PVC sáčků Vyuřití průmyslové svářečky Při objednání většího počtu PVC sáčků jsou výrazné slevy Tisk, stříhání popisů kontrol 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Přípravná fáze – těsně před závodem Neustálá aktualizace webových stránek, obsahující dostatečné a včasné informace pro závodníky, aktualizace přihlášených závodníků Tvorba pokynů závodu, zveřejnění na webových stránkách Hlavní rozhodčí v úzké spojitosti se stavitelem a ředitelem závodu Tisk ostatních tiskových materiálu Pokyny Šipky, cedule, zákazy, příkazy, informace … Příprava prezentace, zveřejňování přehledu plateb závodníků na webové stránky Příprava a zajištění veškerého potřebného technického materiálu – zajištění odvozu do centra závodu Nalosování a zveřejnění startovní listiny na webových stránkách Včas, ale ne moc brzy s ohledem na lajdácké oddíly 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Den závodu UVEDENY POUZE POSTŘEHY NĚKTERÝCH ÚSEKŮ ORGANIZACE, OSTATNÍ MOŽNÉ PROBRAT FORMOU DISKUSE Roznašeči kontrol Mají sraz na shromaždišti jako první hned po řediteli a hlavním rozhodčím Výhodou je, když stavitel kontrol dělá šéfa roznašečů, který provede před závodem rozdělení roznosů Roznašeči musí mít minimálně den předem všechny svoje kontroly oběhané a najít lísteček s kódem, který musí korespondovat s kódem v mapě roznašeče Roznosy probíhají systémem – roznos – kontrola – sudý počet roznašečů, dvojice po sobě vzájemně kontroluje roznesené kontroly Roznačeši přijdou z lesa, nahlásí, že je vše v pořádku a určení se vrací zpět, obíhají kontroly a hlídají je do času startu (hlavně kontroly viditelné z cest) Po dobu závodu jsou nasazeni jako provozní záloha, v případě, že přestane fungovat SI krabička, dojde k zcizení, okamžitě vyráží do lesa 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Den závodu NÍŽE UVEDENÉ POŘADATELSKÉ ÚSEKY JE MOŽNÉ PROBRAT FORMOU DISKUSE A UVEDENÍ ZKUŠNOSTÍ JEDNOTLIVÝCH KLUBŮ Start Cíl Prezentace Výpočetní technika Výdej lístečků mezičasů Tisk výsledků, vyvěšování Příprava cen, psaní diplomů Ozvučení, komentátor Občerstvení cíl Občerstvení les Parkování Hlavní funkcionáři 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

Pořádání celostátního závodu – oddíl CHT Diskuse Otázky ??? Připomínky Zkušenosti ostatních oddílů 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč

DĚKUJI ZA POZORNOST http://www.obchrast.com 5.12.2009 Školení R3 - Třebíč