DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Advertisements

Základní umělecká škola Sologubova 9/A, Ostrava – Zábřeh, příspěvková organizace Studijní zaměření: Výtvarný obor Návrh textu ŠVP.
Intelektuální Reformulace Magie aneb Co je to ta magie? aneb Malá rukověť magického PR.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Pč_140_Technické zobrazování__Postup kreslení technického výkresu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK256.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 14) Typografie, piktogramy, kaligrafie Název sady: Výtvarná příprava.
Elektrofony Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
O DRAZ SVĚTLA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Konstrukce rovnoběžníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – Planimetrie Datum vytvoření
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Dělitelnost J. Šiřická Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
POEZIE 1.POL. 20. ST. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPoezie 1.pol. 20. stol. Datum vytvoření
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Výpočty ve statistice – test k procvičení
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
Konstrukce lichoběžníku
KALIGRAMY Tematická oblast
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Člověk Tematická oblast
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Déjà - vu Tematická oblast
Konstrukce trojúhelníku II
C# konzole – Vstup a výstup
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
ARTE POVERA Tematická oblast
Člověk tohoto století Tematická oblast
Objem tělesa Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Absolutní a relativní četnost
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Základní systém a dělení barev
Konstrukce trojúhelníku I
Koláž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_19_Kocůrková
Konstrukce trojúhelníku III
Životní zájmy Tematická oblast
Tóniny Tematická oblast
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Hudba - notace Tematická oblast
Domaluj druhou polovinu
Výtvarné umění starověkého Egypta
Strom a jeho využití PODOBLAST.
Mícháme barvy vnímání.
Transkript prezentace:

DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 20. 10. 2012 Ročník Kvinta, 1. – 2. roč. Stručný obsah Kresba – deník (lidská paměť, automatická kresba) Způsob využití Na základě díla autora současného umění, studenti vypracují vlastní výtvarný projekt. Odpovědi na konci prezentace. Autor Mgr. Lenka Tutschová Kód VY_32_INOVACE_37_ETUT05 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Jakou technikou je vytvořen předcházející obraz Jakou technikou je vytvořen předcházející obraz? Co je podle vás na něm zobrazeno? Rozeznáte odkazy na nějaké konkrétní události?

Pokuste se vysvětlit pojem: „automatická kresba“ Automatická kresba je kresba, která vzniká rychle bez přípravy a vědomé kontroly. Tvůrčí postup využívaný např. surrealisty.

Jak funguje lidská paměť Jak funguje lidská paměť? Co si pamatujete z doby před týdnem, rokem, šesti lety, dvanácti lety? Jak paměť třídí a nebo naopak míchá informace a zážitky? K čemu slouží deník? Píše si někdo z vás deník?

Vytvořte si kreslený deník, ve kterém budete vrstvit jednotlivé zážitky z různých období vašeho života, tak jak tomu dochází ve vaší paměti. Jednotlivé události se mohou stávat nečitelnými, protože je překryl silnější zážitek. Pomůcky: papír A2 – A1, tužka, propiska, tuž, pero na kreslení

Jakou technikou je vytvořen předcházející obraz Jakou technikou je vytvořen předcházející obraz? Kresba propiskou Co je podle vás na něm zobrazeno? Volný popis zobrazeného Rozeznáte odkazy na nějaké konkrétní události? Volná odpověď