Hory v barvách duhy Čína.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Exogenní činitelé Činnost stojatých vod.
Advertisements

GEOLOGIE, GEOMORFOLOGIE
Vodní plochy označené jako NP a CHKO
Počítačová grafika Nagla Al Samsamová 4.B.
Fraktální geometrie Obdivuhodné a krásné vzory - neuvěřiitelné!
Podívejte se, jaké to jsou.
Činnost vody.
UTVÁŘENÍ ZEMSKÉHO POVRCHU
© copyleft Jiří Trávník
VZNIK POHOŘÍ.
GEOLOGICKÝ VÝVOJ ČESKA GEOMORFOLOGIE
Geologický vývoj České vysočiny
VLIV VNITŘNÍCH A VNĚJŠÍCH SIL. ► Na vývoji zemského povrchu vytrvale spolupracují přírodní síly.  Příklady jejich projevů….??? ► sopečný výbuch, zemětřesení,
Vznik a vývoj litosféry
Fraktální geometrie Podivné a krásné vzory - nepředstavitelné!
Geologická mapa ČR na našem území 2 stavební jednotky:
ZLOM KŘEHKÁ DEFORMACE ZEMSKÉ KŮRY
LITOSFÉRA I..
Eolické (Větrné) pochody
Máďa Zedníčková a Barča Cafourková
ENDOGENNÍ GEOLOGICKÉ PROCESY
Národní parky v České republice
Česká republika Geologický vývoj
Ochrana přírody ČR.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – ledovce autor VM:Ondřej Vojáček.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Rozklad světla optickým hranolem, barvy
Pedosféra 1 Igor Dostal.
Zuzana ZAPLETALOVÁ GGI, 2.ročník Olomouc 2006
KRAJINNÁ SFÉRA.
AUSTRÁLIE -Uluru /Ayers Rock/ Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
Přírodní památka Čertova kazatelna

STŘEDOČESKÝ KRAJ ZEMĚPIS STŘEDOČESKÝ KRAJ 9. ročník.
KRAJINNÉ TYPY Výukový materiál EK Tvůrce: Mgr. Alena Výborná Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
Np České švýcarsko.
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
Česká republika Geologie
České středohoří Jan Dařílek 9.B
Přírodní krása Rakouska...
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_26_Český_ráj Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Vojtěch Kawan Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_EKOLOGIE_17.
NEŽIVÁ PŘÍRODA - HORNINY
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České.
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Geologické vědy zkoumají neživou přírodu = základní podmínky pro život organismů, zdroj nerostných surovin Mineralogie – nauka o nerostech.
České Švýcarsko Desítky milionů let, pestrou geologickou činností vznikala tato jedinečná krajina severních Čech. Krajina plná zajímavých skalních útvarů,
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
ZEMĚPIS - 6. ročník Litosféra
Hory v barvách duhy Čína.
Osmý div světa Torres del Paine.
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
9. ABIOTICKÉ PODMÍNKY ŽIVOTA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
SVÉDSKO 1.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Sluneční soustava.
ZLOM KŘEHKÁ DEFORMACE ZEMSKÉ KŮRY
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Transkript prezentace:

Hory v barvách duhy Čína

Část geologického parku Zhangye Danxia v krajích Linze a Sunan provincie Kan-su na severozápadě Číny, která je součástí chráněných oblastí UNESCA, je tvořena duhovými horami.

Danxia ale není název místa, nýbrž označení typu krajiny, který se vyznačuje výraznými barvami i skalními útvary a strmými útesy. Reliéf Danxia připomíná krasové útvary, ale na rozdíl od nich je tvořen namísto kompaktních bloků horniny vrstvami konglomerátů.

Barevné kopce s barevnými pruhy připomínajícími obrovské vlny jsou výsledkem miliony let trvajícího ukládání červeného pískovce a dalších hornin a pohybů v zemské kůře, při kterých se odkrývaly zemské vrstvy různých barev, textury, tvaru a mohutnosti.

V geologickém parku Zhangye Danxia, který je také známý jako „bonbón pro okči Zhangye“, se na jednom místě setkávají víceré vrstvy přírodních hornin velmi zajímavých barev. Toto dílo přírody, které se jeví jako dokonalý obraz na plátně, přírodě závidí mnoho umělců.

Konec