FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
HyperText Markup Language
Karta Domů, skupina Odstavec
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Písmo.
Textový editor 11 Styly.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Textový procesor (MS Word)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Leden.
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Grafická podoba ŠVP Platí pro: MS WORD OpenOffice.org v jakékoli verzi.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Snímek 1 Word2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Office Word část.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
INFORMATIKA 7 Úprava dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.3 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor - odstavec Typ: DUM - kombinovaný.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
INFORMATIKA 9 MS Excel II. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Textový editor.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Formátování dokumentu
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
WORDPAD Textový dokument.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
RISKUJ aneb co už umíš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_04_Formátování dokumentu Žák získá informace o tom, co je to formátování a seznámí se s aplikací MS Word Mgr. Iva Hanáková

Anotace Žák získá informace o tom, co je to formátování a seznámí se s aplikací MS Word Předmět: Informatika Ročník: 4.

FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU Co je to formátování. Pracujeme s panelem nástrojů. Principy formátování. Upravujeme písmo. Upravujeme odstavec.

Co je to formátování? Formátovat = měnit, upravovat vzhled Chceme zvýraznit, co je důležité. Přidáváme obrázky, tabulky, grafy. Můžeme upravovat celý dokument nebo pouze jeho část. Dokument upravujeme tak, aby byl přehledný a srozumitelný.

Co vše můžeme formátovat? Ahoj mami, jak se máš? Tady na táboře je to skvělé. Hrajeme různé hry, chodíme plavat a večer trávíme u táboráku, kde zpíváme. Standa, náš vedoucí, nám k tomu hraje na kytaru. Je to bezva. Namaloval jsem ti obrázek. Všechny doma pozdravuj. Aleš Text Věty, slova, písmena Odstavce Obrázky Tabulky Grafy

Panel nástrojů – formát písma Velikost písma (zvětšování, zmenšování) Font – druh a tvar písma Zrušení formátování Řez písma (tučné, kurzíva, podtržené, přeškrtnuté) Zvýraznění písma Barva písma

Formát písma Písmo velikosti 36 bodů Druh písma Písmo Times New Roman Písmo Arial Písmo Comic Sans MS Písmo Lucida Handwriting Řez písma tučné písmo kurzíva tučná kurzíva podtržené písmo Velikost písma Písmo velikosti 24 bodů Písmo velikosti 11 bodů Písmo velikosti 36 bodů Písmo velikosti 16 bodů Barva písma

Panel nástrojů – formát odstavce Odrážky a číslování Odsazení odstavce Zarovnání odstavce: k levému okraji doprostřed k pravému okraji do bloku

Formát odstavce Samostatně zjisti k čemu slouží následující ikony. Řádkování (umožňuje nastavit řádkování, které má být použito) Zobrazit vše (zobrazí značky odstavců a další skryté znaky formátování) Seřadit (seřadí vybraný text podle abecedy nebo seřadí číselná data) Stínování (označí barevně pozadí za vybraným textem nebo odstavcem) Ohraničení (umožňuje nastavit vlastní ohraničení vybraných buněk nebo textu)

HODNĚ ZDARU PŘI PLNĚNÍ ÚKOLU  Samostatná práce Otevřete si program Word. Zkoušejte psát své jméno různými formáty písma, měňte jeho velikost, barvu, řez. Pokuste se udělat ze svého jména zajímavý obrazec. Otevřete si nový dokument (SOUBOR – NOVÝ- VYTVOŘIT) Napište, co všechno si s sebou vezmete na školu v přírodě. HODNĚ ZDARU PŘI PLNĚNÍ ÚKOLU 

Bibliografické citace Microsoft - http://office.microsoft.com