Word Pad Velikost a typ písma.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
WORD – Formátování textu
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM14.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Základní pojmy v informatice –II.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – editace ( formát ) buněk
1 Radek Pavlíček, říjen Proč přístupné dokumenty? Spousta informací dnes není prezentována v HTML, ale v jiném formátu. Informace, kterou uživatel.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Vkládání kreslených útvarů
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Mgr. David Vencl Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaInformatika NázevWord.
Tvorba návodu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Tvorba návodu Ověřeno ve výuce:
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
 Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ OTEVŘENA  Název materiálu: Textový editor WordPad - základní práce (4. a 5. ročník)  Autor: Mgr: Hana HOLAJNOVÁ  Anotace:
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Použití ozdobného písma (fontu)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Zalomit text do dalšího sloupce
Jak opravit chyby při psaní.
1.Zásady práce na PC 2. Péče o počítač.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
Tvorba tabulek ve Wordu
(vkládání textu do obrázku)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
ROSTLINY CHRÁNĚNÉ LÉČIVÉ JEDOVATÉ. ROSTLINY CHRÁNĚNÉ LÉČIVÉ JEDOVATÉ.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Značky a měřidla fyzikálních veličin:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Aplikace Malování (práce s obrázkem, změna tvaru, otáčení obrázku, výběr libovolného tvaru, gumování, kopírování)
Jednoduchá práce s myší.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Prezentace v Power Pointu
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
WordPad - orientace na klávesnici - psaní slov, jednoduchých vět.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Word Pad Velikost a typ písma

Typ písma

Velikost písma

Pamatuj: Chceš-li provést ve slovu změnu písma (typ, velikost) musíš ho mít označené. Slovo označíš tažením myší zleva doprava, tak aby bylo v modrém políčku. Slovo označíš také tím, že najedeš šipkou doprostřed slova a dvakrát klikneš. Chceš-li označené slovo nechat, klikni myší mimo text a modré označení zmizí.

Velikost písma: písmo velikosti 8 se hodí pouze tak na taháky písmo velikost 10, 12 se používáme pro běžné psaní písmo velikosti 14, 16 se hodí na psaní nadpisů písmo velikosti 26 se hodí pro psaní letáků

Typ písma: Písma mají různou podobu. Některá již znáš, používají se v knihách, časopisech a novinách. Některá se používají mimořádně – ozdobný text, napodobenina starodávného písma apod. Každé písmo má svůj název.

Zdroje: Http://www.clker.com/clipart-3639.html [online]. 2007 [cit. 2011-12-11]. Dostupné z WWW: <www.clker.com>.