Vítáme Vás v Troubelicích Silážní seminář 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: shrnovač píce Přednášející: Ing. Roman Cieslar
Advertisements

ENERGIE ve výživě koní.
PRODUKCE OVOCE A ZELENINY HOSPODÁŘSKÝ KRAJINOTVORNÝ NUTRIČNÍ zdroj vitamínů minerálních látek vlákniny fyziologicky aktivních látek (pozitivní x negativní)
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Praktická cvičení – efektivní součást výuky, nebo luxus? Martin Vejražka Ústav lékařské biochemie 1. LF UK v Praze.
Josef Sklenář 2007 Biofarma Sasov. Vývoj ekochovů prasat v ČR Nevyvíjejí se, stagnují Z max. 25 farem jen 2-3 produkují pro trh V současnosti chováno.
Chov I Výživa zvířat cvičení 2.. Krmiva a jejich rozdělení.
Okopaniny nízký obsah sušiny ( %) vysoké hospodářské výnosy
Praktické využití výpočetní techniky při sestavování a optimalizaci krmných dávek pro hospodářská zvířata.
Kurzy kodérů pro lékaře a nelékaře
Úpravy krmiv.
VOJTĚŠKA SETÁ (MEDICAGO SATIVA)
Vítáme Vás v Troubelicích Silážní seminář 2014
Josef Sklenář Výkrm kanečků na biofarmě Sasov
Sacharidy a metody jejich stanovení
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá I
Obor: Zemědělec – farmář H/01
Pícniny - rozdělení a využití
KUKUŘICE, SILÁŽ Ing. Petra Náměstková.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Praktické zkušenosti s hodnocením bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
KUKUŘICE VE VÝŽIVĚ SKOTU
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá III
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Chov Zvířat
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
European Commission Enterprise and Industry Evropské rámcové programy – podpora inovací a rozvoje MSP Ing. Václav Suchý, CSc. Technologické centrum AV.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: Téma: Chov Zvířat
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
H ODNOCENÍ KUKUŘIČNÝCH HYBRIDŮ  AUTOR : Ing. M. BRUCKNEROVÁ  ŠKOLITEL: Doc. B. ČERMÁK  ZF JU ČESKÉ BUDĚJOVICE.
Kukuřice setá (Zea mays)
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Téma: Vybrané zemědělské plodiny brambory II
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Problematika využití papírových obalů Lukáš Lehovec TTZO 2007/2008.
Produkce obilovin Obiloviny výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace ve všech světadílech a mají mezi ostatními zemědělskými produkty výsadní.
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
Optimalizace krmných dávek
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
OBILOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: obiloviny, charakteristika, složení, pšenice, žito, ječmen,
Koncepce pedagogického a vědeckého rozvoje oboru:
Svítá na lepší časy ? 2. května 2017 palác Žofín
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Alternativní zdroje NON-GMO krmiv
Služby, servis a podpora
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
PROGRAM WORKSHOPU Úvodní slovo: Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. – MD ČR (odbor fondů EU) Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – ČVUT (Fakulta dopravní) 1. MD ČR – připravované.
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Vliv kukuřičné shredlage na laktační užitkovost a stravitelnost škrobu v celém zažívacím traktu u dojnic.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Ministerstvo zemědělství ČR, EPOS - spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR, Výzkumný ústav mlékárenský Milcom a.s.Praha, Výzkumný ústav chovu skotu.
Katedra ochrany rostlin České zemědělské univerzity v Praze   pořádá odborný seminář   NOVÉ TRENDY V OCHRANĚ ROSTLIN   8,30 – 9,00 Prezence   Úvod –
C7900 Lehká biotechnologie
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Shredlage v krmných dávkách vysokoprodukčních dojnic – postřehy z praxe Ing. Roman Poštulka, Ph.D. tel
Příprava objemných krmiv pro BPS
Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách
VY_32_INOVACE_121_Chov_skotu
Siláže v praxi, Sil-All Maize+FVA
Transkript prezentace:

Vítáme Vás v Troubelicích Silážní seminář 2017 AGROPROGRES - SERVIS s.r.o. AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o. Program semináře 8:00 Registrace 8:30 Nová technologie sklizně silážní kukuřice SHREDLAGE a úloha efektivní vlákniny ve výživě skotu Ing. Václav Jambor, CSc. (NutriVet Pohořelice) 9:30 Zvýšení nutričních hodnot krmiva v praxi Ing. Tomáš Trávníček (Alltechnology C.Z.) 10:00 Praktické zkušenosti farmáře s inovativními technologiemi Alltech Crop Science Ing. Ladislav Macek (soukromý zemědělec) 10:15 Přestávka 10:30 Zvýšení efektivity farmy v oblasti výživy a krmení Ing. Petr Růžička (Alltechnology C.Z.) 11:00 Hodnocení kvality siláží, služby, servis, podpora Ing. Miroslav Sobotka (Mikrop Čebín) 11:20 Význam specifické přípravy objemných krmiv pro bioplynové stanice Ing. Martin Haitl, PhD. (Mikrop Čebín) 11:40 Oběd AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.

AGROPROGRES - SERVIS s.r.o. Shredlage Řezanka 20 – 30 mm Shredlage válce zajišťují intenzivní pomačkání – roztrhání materiálu Tímto se mnohonásobně zvětšuje povrch řezanky což vede ke zřetelně lepší bakteriální fermentaci při silážování a především při trávení v bachoru krávy Cílem tohoto postupu je výrazné zlepšení využití živin ze strukturální vlákniny v bachoru zároveň zlepšení dostupnosti škrobů obsažených ve všech částech rostlin Toto vede k nárůstu užitkovosti a zlepšení složek mléka Pro bachor příjemná struktura siláže vede ke zlepšení zdravotního stavu Je možné snížit nebo dokonce zcela vynechat doplňování strukturálně bohatých komponentů jako je sláma AGROPROGRES - SERVIS s.r.o.