NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Periferní zařízení počítače
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
POČÍTAČ.
Hardware Fyzické vybavení počítače, vše, na co se dá sáhnout
Periferní zařízení počítače
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Přídavná zařízení.
Vstupní a výstupní zařízení
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
na interaktivní tabuli
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_153_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PC komponenty.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Výstupní zařízení počítače
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Periferní zařízení počítače
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Vstupní a výstupní zařízení
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
HARDWARE II Periferie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
HARDWARE 3. část.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz Základy práce s počítačem.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
INFORMATIKA 8 Skenování a tisk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Periferie počítače Informatika 5. třída.
TISKÁRNY.
HARDWARE Co je to ?.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
HARDWARE.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Hardware - periferie (6). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PC Výstupní periferie.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
SOS Pod amfiteátrom 7, Levice
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Výstupní hardware.
Autor: Mgr. Václav Chvál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Jarmila Šneberková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Připojitelná zařízení počítače TÉMA SADY: Hardware DATUM: 24. 08. 2011 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0477 ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku praktické školy, jako prezentace.

PŘIPOJITELNÁ ZAŘÍZENÍ POČÍTAČE DO PŘIPOJITELNÝCH ZAŘÍZENÍ PATŘÍ: tiskárna plotter skener multifunkční zařízení modem reproduktory digitální fotoaparát, kamera webkamera dataprojektor mikrofon interaktivní tabule

TISKÁRNA Je výstupní zařízení, které slouží k vytištění dokumentu nebo obrázku počítače. Podle způsobu tisku rozeznáváme tři druhy tiskáren: Jehličková - tisk je hlučný a pomalá Inkoustová - rychlejší, tišší, ale provoz není levný Laserová - tiskne přesně a kvalitně

PLOTTER Je velkoformátová tiskárna Používá se převážně na technické výkresy, plakáty a reklamní poutače Tiskne na velké rozměry

SKENER Je vstupní zařízení, které nám umožňuje načíst do počítače obrázek, nebo text, který máme na papíře Může být plošný, tužkový, ruční

MULTIFUNKČNÍ ZAŘÍZENÍ Kombinuje funkci několika zařízení v jednom zařízení např. tiskárny skeneru kopírky faxu

MODEM Je krabička umístěná vedle počítače nebo zasunutá do USB portu Umožňuje spojení počítače s telefonní linkou nebo kabelovou televizí a tím internetové spojení se světem (mail, fax …) Mohou být i bezdrátové

REPRODUKTORY Patří mezi výstupní zařízení počítače Jsou připojeny ke zvukové kartě, slouží ke zprostředkování zvuku Mohou být zabudovány i přímo do monitoru

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT , KAMERA Pokud připojíme digitální fotoaparát a kameru kabelem z počítače je možné zkopírovat fotky a video z jejich karty na pevný disk počítače Jestliže máme čtečku paměťových karet, stačí vyjmout kartu a vložit ji do čtečky počítače

WEBKAMERA Bývá nejčastěji umístěna na monitoru a je schopna zaznamenávat děj pomocí obrazu a zvuku

DATAPROJEKTOR Speciální zařízení, které promítá obsah monitoru počítače na projekční plátno ve zvětšené podobě

MIKROFON Vstupní zařízení Nahrává zvuk do počítače

INTERAKTIVNÍ TABULE Je speciální zařízení , které se skládá z: - dataprojektoru - interaktivního - ukazovátka Vyučující stojí před promítacím plátnem a ukazovátkem přímo ovládá funkce na ploše plátna

Použité zdroje: vlastní zdroje http://office.microsoft.com – kliparty KLECH, P., POČÍTAČ kamarád. 1. vyd. Praha: Parta s.r.o., 2009. ISBN 978-80-7320-144-9