STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Advertisements

ŠKOLSKÁ ETOPEDICKÁ ZAŘÍZENÍ
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA OPAVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Mgr. Michal Oblouk.  chceme-li žít ve společnosti, musíme přijmout předem stanovená pravidla, která vymezují hranice lidského soužití  rozlišujeme 3.
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Vítejte v našem Speciálně pedagogickém centru..
Individuálně, ale společně a jinak
konference k projektu Kraje Vysočina 2017 – Bezpečné klima na školách
Mapování činnosti ambulantních středisek výchovné péče
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Dětský domov a Základní škola Liptál
Centrum na podporu integrace cizinců
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Institucionální cesta podpory
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Úmluva o právech dítěte Listina základních práv a svobod Další zákony
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Název projektu: Moderní škola
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Služby následné péče.
Individuálně vzdělávací plán
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Spolupráce škol a orgánů sociálně-právní ochrany dětí
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Školní poradenské pracoviště
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Středisko výchovné péče - ALFA
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
KURÝR dlouhodobá brigáda
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Předcházející pedagogická praxe a nadějná současnost
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Strategické řízení a plánování
Seznámení s Elrond z.ú..
Výchovné a kariérové poradenství v ZŠ a MŠ Vinařice, okres Kladno
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Diagnostika dítěte předškolního věku
Terénní krizová služba
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP Zelené náměstí 1292 686 01 Uherské Hradiště    www: svphelp.cz Tel.: 572 564 520 E-mail: svp@svphelp.cz Provozní doba Po – Čt 7.00 – 17.00 Pá - 7.00 – 16.00 Po dohodě i mimo tuto dobu

Čím se zabýváme Středisko výchovné péče HELP je školské zařízení poskytující služby dětem, dospívajícím a jejich rodinám.   Mohou se na nás obrátit děti a dospívající do 18 let (26 let v případě studia) a jejich rodiny v obtížných životních situacích. Řešíme situace vztahující se k soužití v rodině, vzájemné komunikaci, zvládnutí obtížných  situací a nevhodného chování dětí a dospívajících (nerespektování autorit, školní nekázeň, záškoláctví, návykové látky, trestná činnost a jiné).

Organizační struktura zařízení SVP HELP je součástí Výchovného ústavu, základní školy a střední školy ve Střílkách. Ambulance Uherské Hradiště 3 speciální pedagogové, 1 psycholog, 1 sociální pracovník Denní stacionář 1 speciální pedagog – učitel 1 speciální pedagog – vychovatel 1 asistent pedagoga Detašované pracoviště 1 psycholog

Legislativa: Zákon č. 333/ 2012 Sb., kterým se mění zákon č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Vyhláška č. 458/2005 Sb., kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovné vzdělávací péče ve středisicích výchovné péče Metodický pokyn upřesňující podmínky činnosti středisek výchovné péče č. j. 14 744/2007 - 24

Komu jsou služby určeny Rodinám s dětmi a dospívajícími, kteří navštěvují školy – mateřské, základní, střední i vysoké max. do věku 26 let. Osobám zodpovědným za výchovu, rodičům, vychovatelům, pěstounům, učitelům všech typů škol. Školám Spolupracujeme s OSPOD, SASRD, PPP a dalšími organizacemi a odborníky poskytující služby dětem, dospívajícím a jejich rodinám.

Nabízíme V rámci ambulantní péče: poradenství v oblasti výchovy – vhodný výchovný styl, rodinné poradenství a terapii, individuální poradenství a terapii, psychologickou diagnostiku, zprostředkování pobytu v našem denním stacionáři nebo internátních pobytů, (nejčastěji ve Středisku výchovné péče Domek ve Zlíně, Brno Veslařská nebo Tršice), následnou péči po absolvování programů v celodenním a internátním oddělení, doporučení, případně kontakt na jiné odborné zařízení. Poskytujeme jednorázové poradenství, ale častěji probíhá spolupráce formou opakovaných konzultací, ideálně za přítomnosti celé rodiny.

Nová nabídka Nově nabízíme Otevřenou rodičovskou skupinu v Uherském Hradišti 1x za 14 dní, kde si mohou rodiče pod vedením odborníka předat zkušenosti Nově nabízíme Podpůrně terapeutickou skupina pro dospívající na pracovišti v Uherském Brodě, 1x za 14 dní, pro dospívající ve věku 13-17 let nacházející se v komplikovaných rodinných vztazích s narušenými interpersonálními vztahy.

Denní stacionář 6 týdenní celodenní program pro žáky základních škol (Po-Pá 7.30 – 16.30 hod). Služba pro děti s poruchami v komunikaci se spolužáky, děti nerespektující autority, děti s poruchami chování a děti s adaptačními obtížemi. Prioritou programu je změna chování, které přináší dítěti těžkosti v kontaktu s okolím. Pracujeme v malé skupině – max. 8 dětí. Služba je bezplatná, rodiče hradí pouze obědy, dopolední svačiny a kapesné. Odpolední svačinu si děti nosí z domova. (věk 7-10= 1 520,- ,11-14= 1640,- ,15 a víc= 1730,- Kč) V průběhu programu žák ve 4., 5. a 6. týdnu jednou týdně navštíví svoji kmenovou školu a zúčastní se zde výuky. SVP HELP v případě potřeby pro tyto žáky zajistí doprovod asistentem.

Do programu není možné zařadit děti bez souhlasu rodičů, děti s psychiatrickou poruchou, která není řešena s lékařem a děti se závislostí na alkoholu a drogách. Je-li dítě již našim klientem, může být zařazeno do stacionáře v nejbližším volném termínu – s ohledem na skladbu skupiny. Pokud se jedná o dítě, které k nám dosud nedocházelo, proběhnou v ambulanci 2-3 schůzky, po kterých bude možné dítě do programu zařadit. Děti, které se nedostanou z kapacitních nebo jiných příčin (nevhodná věková skladba, spolupachatelé, agresor, oběť) do pobytového běhu, budou zařazeni v nejbližším termínu. Termíny stacionáře v tomto školním roce: I. Pol.: 11.9. – 23.10, 30.10.- 11.12., 13.12.- 1.2., II. Pol.: 5.2.- 23.3., 27.3. – 14.5., 16.5. – 26.6.

školám a pedagogům nabízíme Programy s třídními kolektivy zaměřené na řešení konkrétních problematických jevů ve třídách. Metodické vedení pedagogických pracovníků. Individuální konzultace pro pedagogické pracovníky Balintovské skupinypro odborníky, kteří pracují s dětmi a dospívajícími.

Co je dobré vědět před využitím našich služeb: Kontaktovat nás můžete telefonicky, mailem nebo osobně a dohodnout si termín setkání. Služby jsou poskytovány bezplatně. Není třeba žádných dalších doporučení. Při spolupráci může klient očekávat takt, respekt, citlivost a ohled na své konkrétní možnosti. Navštivte naše webové stránky www.svphelp.cz

Kde nás najdete Uherské Hradiště Zelené náměstí 1292 (areál bývalých kasáren) Směr Jarošov (Kaufland) SVP HELP Směr centrum ZŠ sportovní

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP