Odstranění drátů VY_32_INOVACE_GR_793.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Grafický editor GIMP (5) použití režimu vrstev Součet „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
X EXEL.
Grafický editor GIMP (13)
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Grafický editor GIMP (3)
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (9)
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Grafický editor GIMP (6)
EXCEL 2010 Odstranění řádků a sloupců. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Retušujeme, klonujeme Vadí nám nějaké místo ve fotce –drobné kazy –letící fógl –drát –někdo, koho tam rozhodně nechceme… Nuže, jdeme na to.
Grafický editor GIMP (7)
Retuše a opravy vad snímku Mnohdy mají naše fotky drobné i větší nedokonalosti nebo se na nich může objevit něco, co se nám nelíbí. Proto se za pomoci.
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor – GIMP Základy práce
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ - RETUŠE ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Grafický editor GIMP (2)
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
OŘEZ VY_32_INOVACE_GR_796. Oříznutí obrázku Oříznutí snímku provádíme nejčastěji pří použití nástrojů Rotace a Perspektiva nebo chceme-li změnit poměr.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Přemístění části obrázku klonováním VY_32_INOVACE_GR_797.
Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794. Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií.
Změna velikosti obrázku
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Kreslicí nástroje VY_32_INOVACE_GR_786. KRESLICÍ NÁSTROJE 1. Plechovka - slouží k vyplňování výběru barvou nebo vzorkem. Nastavení: Režim - standardně.
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
Grafický editor GIMP (5) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Grafický editor GIMP (9)
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Perspektiva VY_32_INOVACE_GR_790.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
- Výběry VY_32_INOVACE_GR_782. VÝBĚRY Vytvořením výběru rozdělíme obrázek na dvě části: aktivní = výběr = ta část, na které budeme provádět úpravy neaktivní.
Grafický editor GIMP (6) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Obrázky po stole VY_32_INOVACE_GR_790. OBRÁZKY ROZHÁZENÉ PO STOLE Zadání: Uspořádejte obrázky tak, aby působily jako náhodně rozházené po stole. Obrázkům.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Vektorové tutoriály Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Grafický editor GIMP (7) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  úprava kácejících se linií, horizontu  klonovací razítko Dostupné z Metodického.
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (3)
Co se všechno naučíme??? MS Word - číslování
Grafický editor GIMP (12)
Vkládání grafických objektů
Grafický editor GIMP (10)
Grafický editor GIMP (9)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Grafický editor GIMP (5)
Grafický editor GIMP (6)
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Grafický editor GIMP (5)
Grafický editor GIMP (6)
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

Odstranění drátů VY_32_INOVACE_GR_793

1. Otevřeme obrázek

2. Dráty z oblohy odstraníme pomocí nástroje Klonování, kdy příslušné místo překreslíme částí obrázku, která se nachází poblíž retušovaného místa. Vybereme tedy nástroj Klonování: 3. V okně nástroje zvolíme vhodnou stopu štětce, např. Circle Fuzzy (měkká stopa); jezdcem Škála můžeme měnit její velikost.

4. Pokud jsou dráty rovné, můžeme použít klonování jako přímku (klonujeme po částech: zvlášť úsek proti obloze a zvlášť část v prostoru větví). Postup: • kurzor umístíme do zdrojové oblasti - do prvního bodu, stiskneme Ctrl a klepneme; • kurzorem nehýbáme a Ctrl uvolníme. 5. Stiskneme Shift, přesuneme kurzor do druhého bodu, klepneme myší a uvolníme Shift - zobrazí se přímka - tato oblast bude klonována. 6. Kurzor umístíme do cílové oblasti, klepneme do prvního bodu, stiskneme Shift a najedeme kurzorem do druhého bodu - zobrazí se přímka:

7. Klepneme myší a uvolníme Shift  úsek mezi oběma body je nahrazen klonem:

8. První část drátů je odstraněna: Zbývá odstranit zbytek vedení:

9. Následně odstraníme stejným postupem část vedení k anténě:

PRACOVNÍ LIST - úkol Podle uvedeného postupu odstraňte dráty u obrázků 01, 02 a pošlete obrázky mailem na adresu semrad@sostp.cz.

Literatura: VYBÍRAL Josef: GIMP uživatelská příručka, Computer Press, Brno, 2004 MODR Vlastimil: 333 tipů a triků pro GIMP, Computer Press, a. s., Brno, 2010 Fotografie: vlastní