VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Advertisements

Zdravá strava- básnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Název Výživová pyramida
Příprava stravy v rodině
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Vývoj jedince Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_17_Vývoj jedince Téma: Přírodověda.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Česká republika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Části roku Mgr. Lenka Stará
Vylučovací soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Léto na louce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Svalová soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Příroda na jaře 3 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
Člověk a jeho svět, Prvouka, Zdravá výživa
Trávicí soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Karla Klíče, Hostinné Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Karla Klíče, Hostinné Autor: Mgr
Příroda na jaře - opakování
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Smyslové ústrojí čichu
Nemoc a úraz Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Druh učebního materiálu Pro koho je materiál určen
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
NAŠE SMYSLY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Poznáváme živočichy Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Název projektu: Moderní škola
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Halloween Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_03_Výziva a zdraví Téma: Člověk a příroda Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2131

Autor Mgr. Soňa Dvořáková Vytvořeno dne 4.2.2012 Odpilotováno dne 8.2.2012 ve třídě II. B Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Vzdělávací obor Prvouka Tematický okruh Člověk a příroda Téma Výživa a zdraví Klíčová slova zdraví, vhodná strava, denní režim, kultura stolování

Zdraví naše zdraví závisí na tom, co jíme a kdy to jíme Vhodnou stravu podtrhněte modře, nezdravou červeně: ovoce, zelenina, sladkosti, tmavé pečivo, slané pochoutky, sladké nápoje, zákusky, tučné potraviny, hamburgery, obilniny, hranolky, luštěniny, mléčné výrobky ovoce, zelenina, sladkosti, tmavé pečivo, slané pochoutky, sladké nápoje, zákusky, tučné potraviny, hamburgery, obilniny, hranolky, luštěniny, mléčné výrobky

Správný denní režim… … aneb kdy a co jíme ? Doplňte do kolonek odpovídající písmena a) Večeře b) Snídaně e) Svačina Dopoledne 1) Snídaně Večer Svačina Večeře 2) Svačina Ráno Snídaně 3) Oběd V poledne Odpoledne Oběd Svačina 4) Svačina 5) Večeře d) Svačina c) Oběd

Kultura stolování…co je správně?

ANOTACE Prezentace pro žáky 2. ročníku, která slouží jako procvičení základů zdravé výživy a její důležitosti pro lidské zdraví. Žáci také spojují jednotlivá denní jídla s odpovídající částí dne a poznávají správnou kulturu stolování. Prezentace obsahuje animace. POUŽITÉ ZDROJE Obrázky z internetu - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900405350.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900430659.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900430959.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900412630.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900430485.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900430777.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900441805.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900428267.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900396688.jpg