Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Člověk v živočišném systému VY_52_INOVACE_01 Sada 1
Advertisements

Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSeverovýchodní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Liberecký kraj L.
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
Člověk a jeho svět Moje vlast, moje bydliště Poznáváme město VY_32_INOVACE_07 Sada 9 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Trávicí soustava – stavba (popis) VY_52_INOVACE_34 Sada 1
Moje vlast, moje bydliště Vlajky VY_32_INOVACE_04 Sada 9
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie MS Word 2010 Word - vložení obrázku VY_32_INOVACE_16 Sada 10 Základní škola.
Liberecký kraj - procvičování
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Powerpoint 2010 Powerpoint - export prezentace do pdf VY_32_INOVACE_19.
Vrch Cvilín s kostelem Panny Marie Sedmibolestné a rozhlednou tvoří výraznou dominantu města Krnova. Místo je osídleno již od.
Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Gabriela Divišová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_ ČR-Slavní rodáci 2 Název: ČR – Slavní rodáci 2.
Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Gabriela Divišová Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_ ČR – Státní svátky. Název: ČR- Státní svátky Číslo.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.7 Města Libereckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_13_Liberecký kraj - opakování.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_Liberecký kraj TEMA: Zeměpis.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_2A_19_ČR pohoří Téma: Vlastivěda Datum tvorby: Číslo projektu:
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Karolína Bryczová Vasková Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_MATEMATIKA _NEPOSEDOVÉ Název: VÝSTAVIŠTĚ.
Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Gabriela Divišová Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_ČR kraje- Hádej, kdo jsem? Název: ČR kraje- Hádej,
Gabriela Divišová Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Gabriela Divišová Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_ČR-naše vlast Rozhledny Název:
AT SCHOOL Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Bryczová Vasková Dostupné na portálu
ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_07.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ANEB PUTOVÁNÍ LIBERECKÝM KRAJEM
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Kraje ČR- Co už víme o krajích.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_VLASTIVĚDA
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s. Autor: Mgr
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
VY_32_INOVACE_191 Tomáš Nový osmý kraje ČR
Naši sousedé Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENE3OV
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Gabriela Divišová Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_ČR-naše vlast Rozhledny Název: Rozhledny Jablonecka-Královka Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0929 Rozhledny - Královka Dostupné na portálu http://dumy.cz/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Gabriela Divišová

Materiál je určen pro žáky 4. třídy. Anotace: Materiál je určen pro žáky 4. třídy. Žáci hravou formou poznávají zajímavá místa svého okolí. Lépe si zapamatují novou látku, protože zde vidí názorné ukázky. Pro některé žáky je takto připravený materiál motivací ke zdokonalení svých znalostí. Dále se naučí vyhledávat podrobnější informace o těchto místech a pracovat s počítačovou technikou. Soubor obsahuje kontrolní otázky a správné odpovědi.   Pomůcky: tabulka na psaní + fix (papír a tužka), fixy na tabuli (možnost využití popisovače v programu Microsoft PowerPoint) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Gabriela Divišová

Rozhledny Jablonecka Královka Královka je jedna z nejznámějších rozhleden v Jizerských horách, která se vypíná nad střediskem Bedřichov. První dřevěná stavba byla postavena již koncem 19. století. V roce 1906 však byla po zničení postavená nová kamenná rozhledna. Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Gabriela Divišová

i Německo, Český ráj, Ještěd a Jablonec nad Nisou. V roce 1934 byl k rozhledně přistaven rozlehlý horský dům. Rozhledna je vysoká 24 metrů a na vyhlídkovou plošinu vede 102 schodů. Z rozhledny je překrásný výhled na Jizerské hory, Krkonoše, Polsko i Německo, Český ráj, Ještěd a Jablonec nad Nisou. Obr. 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Gabriela Divišová

Jak je Královka vysoká? 35 metrů 25 metrů 24 metrů Obr. 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Gabriela Divišová

V jakém století byla rozhledna Královka postavena? v 17.století v 19. století v 18. století Obr. 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Gabriela Divišová

Použité zdroje. http://kralovka.ceskehory.cz/ Obr.1: Vlastí archív[cit.2012-01-18] Obr.2: Vlastní archív [cit.2012-01-18] Obr.3: Vlastní archív [cit.2012-01-18] Obr.4: Vlastní archív [cit.2012-01-18] Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Gabriela Divišová