Webová poradna APERIO jako součást služeb pro rodiče

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Personální rozvoj zaměstnanců a zaměstnankyň Ministerstva vnitra s ohledem na jejich specifické potřeby PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Koordinátorka problematiky.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Kateřina Janovská.  Prodlužující se věk odchodu do důchodu = nutnost podávat plný pracovní výkon v seniorském věku  + zatížení v domácnosti + častá.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Návrat z mateřské a rodičovské dovolené, praktické problémy Autorka: Mgr. Lada Štěrbová Vedoucí závěrečné práce: JUDr. Pavel Jindřich.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Centrum na podporu integrace cizinců
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Komunikační strategie ČIŽP
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Státní maturita Jindřich Kitzberger.
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Správa sociálního zabezpečení
Název vzdělávacího materiálu
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Občanské soudní řízení I.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3

Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Správa sociálního zabezpečení
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Katedra veřejné ekonomie
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Spolupráce škol a orgánů sociálně-právní ochrany dětí
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Správa sociálního zabezpečení
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Právo sociálního zabezpečení
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, pracovní stres
Občanské soudní řízení I.
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Občanské soudní řízení I.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
Výstupy z projektu PROGRESS
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Mezinárodní osvojení, osvojitelnost dítěte
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Webová poradna APERIO jako součást služeb pro rodiče Miloslava Kramná, APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s. (Ne)jistoty internetového poradenství, Olomouc, 11. září 2017

Rodiče tu jsou pro děti. Pro rodiče je tu APERIO.

APERIO, 2001 - 2017 APERIO průvodce porodnicemi kurzy pro nastávající rodiče a rodiče knihovna publikace „Nebojujte se zákony“ – každoročně aktualizovaná bezplatná právní a psychologická poradna (od r. 2005) programy pro sólo rodiče (od r. 2009)

APERIO poradenství pro rodiče psychologické témata (vztahy v rodině, adaptace na školku, výchova, rozpad rodiny…) právní témata pracovní právo (rodiče a zaměstnání či podnikání, mateřská a rodičovská dovolená, PPM…) rodinné právo (rozvody a rozchody, určení výživného, nastavení péče o děti) sociální zabezpečení rodiny (systém SSP, rodičovský příspěvek ad…) web, telefon, osobní bezplatné, nezávislé, profesionální a komplexní

Nastavení poradenského systému koordinátorka + tým zkušených poradkyň (t.č. 10) dotazy - 24/7/364 odpověď - do 7 dnů + zveřejněna na www.aperio.cz administrátorské rozhraní přísně nastavená oprávnění vše anonymní vyhledávání i zpětně statistiky, výkazy práce

Statistiky poradenství od roku 2005 více než 40 tisíc dotazů V r. 2016: Web – 2699 dotazů Telefon – 430 telefonátů Osobní – 108 konzultací

(Ne)jistoty internetového poradenství otázka x odpověď finance/personál ??? !!! fundraising co a jak mám udělat? legislativa – právní poradenství/služby právní x lidská stránka

Návaznost na práci se sólo rodiči kurzy Nové šance – Praha, Ústí nad Labem, Olomouc mentoringový program Na společné vlně on-line kurz Nové obzory (strongerfamilies.eu) akreditované kurzy pro pracovníky v sociálních službách (psychosociální podpora neúplných rodin, legislativa týkající se neúplných rodin) – od podzimu 2017

Publikace Nebojujte se zákony každoročně aktualizovaný srozumitelný přehled současné legislativy týkající se rodičovství pro rodiče i odbornou veřejnost (obce, ÚP, OSPOD, občanské poradny, rodinná centra, charity…) distribuce vždy v březnu od r. 2018 bude tištěná verze zpoplatněna

Rodiče tu jsou pro děti. Pro rodiče je tu APERIO Rodiče tu jsou pro děti. Pro rodiče je tu APERIO. Podporujeme rodiče v náročných situacích, aby měli víc času, energie a sebevědomí být dobrými rodiči pro své děti APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s. V Luhu 6, 140 00 Praha 4 – Nusle T + 420 222 364 083 M + 420 739 062 011 aperio@aperio.cz www.aperio.cz Miloslava Kramná koordinátorka poradenství a služeb pro zaměstnavatele miloslava.kramna@aperio.cz APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství