Ochrana přírody v okolí Nesovic

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08_Moravskoslezský.
Advertisements

C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_11_Test.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
LIDSKÉ RASY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Chráněná území ČR Vypracoval Mgr. Pavel Daněk. Chráněná území Chráněná území jsou místa, kde jsou přírodní složky uchovávány v co nejpřirozenějším stavu.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Zvláště chráněná území ČR Číslo: EU DUM 6_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
VY_52_INOVACE_03/2/33_ZEMĚPIS Severní Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Ochrana přírody - Ptáci CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a.
V RESTAURACI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VÁNOČNÍ REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
NOVOVĚK renesanční zámky v ČR
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Společenstva polí Živočichové
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
HELENA ZMATLÍKOVÁ Životopis a díla
Moravská Sahara.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Antonín Dvořák Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
HOSPODÁŘSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Malá Morávka a Karlov pod Pradědem
Služby banky-spořící účet
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_10_HK ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ
ZAJÍMAVÉ WEBOVÉ STRÁNKY
TÉMA: Národní parky a chráněné krajinné oblasti
ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Ekologie a ochrana přírody
Lidské hodnoty Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Fulnek, blízké město Mgr. Jitka Polášková.
Kde se berou peníze? Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZŠ Brána Nová Paka, Přírodopis 6. – 9. třída
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
VELKÁ KOTLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
PŮDY – 2.ČÁST Název : VY_32_inovace_05- PŘ – PŮDY -2.ČÁST
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Charakteristika výukového materiálu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Poznávání rostlin a živočichů typických pro les
VY_52_INOVACE_ 11_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
Přírodní podmínky na území Slovácka
PAMĚTIHODNOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Pavouk Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Pavouk.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_01_Ekosystémy
Živá příroda Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_15_Louka_opakování
JIHOMORAVSKÝ KRAJ - ROZLOHA
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
KVÍZ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_18_Kvíz.
Transkript prezentace:

Ochrana přírody v okolí Nesovic Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE_03_Ochrana přírody v okolí Nesovic Vybrané chráněné celky a ekosystémy v blízkosti Nesovic jsou Malhotky, Hašky a Roviny Mgr. Jana Kachlíková

Anotace Prezentace učí děti uvědomit si, že v našem okolí existují člověkem chráněná území, že se máme chovat k přírodě šetrně. 1. tř. z.š. Člověk a jeho svět Člověk a životní prostředí Současně s prezentací je třeba pracovat s obrázky, publikacemi nebo fotografiemi ze zdrojů školního kabinetu nebo vlastních zdrojů.

CHKO – chráněná krajinná oblast NPR – národní přírodní rezervace NP – národní park CHKO – chráněná krajinná oblast NPR – národní přírodní rezervace PR – přírodní rezervace NPP – národní přírodní památka PP – přírodní památka Děti vyhledávají zadaná písmena, slova.

Tři zvláště chráněná území v blízkosti Nesovic NPP Malhotky Svah mezi Nevojicemi a Nesovicemi Teplomilná společenstva stepí, okraje lesa a lesa Výskyt mizejících druhů rostlin, teplomilného hmyzu a živočichů Děti vyhledávají zadaná slova.

Vliv zemědělské výroby-hnojení Významné druhy rostlin PR Hašky Prudký svah nad prameništěm bezejmenného přítoku Litavy, na západě navazuje na Čerčínský háj Vliv zemědělské výroby-hnojení Významné druhy rostlin Nálety křovin (hloh, trnka) Děti vyhledávají zadaná slova.

Protisvah k PR Hašky, navazuje na Milonický les PP Roviny Protisvah k PR Hašky, navazuje na Milonický les Šíření teplomilného hmyzu (kudlanka nábožná) Děti vyhledávají zadaná slova.

Bibliografické citace [online]. [cit.2011-06-22]. Dostupný na WWW: <http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=ochrana+p%C5%99%C3%ADrody&ex=1&origin=FX010132103#ai:MC900441842>