O spolupráci terénních programů různého zaměření

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Aktivity terénních programů v rámci ochrany veřejného zdraví
Personální řízení a jeho úloha v podniku
NZDM KLÍDEK PROSTOR PRO, o. s. Tým sociálních pracovnic
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Regionální péče v Praze
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Datum: Zpracovali: Tomáš Hirt, Daniel Hůle, Ladislav Toušek Analýza potřebnosti služeb sociální prevence v Plzeňském kraji Zadavatel:
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
PALIATIVNÍ PŘÍSTUP V KC aneb „Pomoz mi nést můj úděl“ Semiramis o.s. / Laxus o. s. Richard Hanus, Eva Mifková.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
NOVÉ KROKY V TERÉNNÍ PRÁCI ANEB NEJDE JEN O INJEKČNÍ UŽIVATELE Bc. Kamil Podzimek.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Aktivní vyhledávání uživatelů drog v prostředí malého města
Nezastupitelnost terénní práce a její typy Základní teze (pro potřeby „setkání streetů“ připravil T.Žák)
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
„TAK NĚJAK SPOLEČNĚ“ Bc. Kamil Podzimek Mgr. Markéta Skálová.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Workshop pro tazatele Bc. Petr Pavlíček Bc. Artem Vartanyan
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Krizová pomoc.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Centra duševního zdraví v kontextu reformy psychiatrické péče
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

O spolupráci terénních programů různého zaměření Stručná historie, sloučení Služby – obecně, pro koho, ne po centrech… Výsledky – celkem za 2010, srovnání s 2009 Legální drogy – hlavní téma? Otázky-odpovědi Artem Vartanyan Petr Pavlíček CTP HK

Podněty, zdroje, inspirace - opakovaná reflexe vývoje terénních programů v ČR (terén zaměřený na c.s. vs. terén zaměřený na lokalitu) Info ze stáží a cest (Belgie, Německo, Portugalsko ) Dlouhodobé zkušenosti „drogového“ streetworku v HK ( úspěchy a neúspěchy, provázanost scén) Komunitní plánování (skupina „Nouze“, J. Staniček)

Složení skupiny I CTP Laxus NZDM Modrý pomeranč NZDM Klídek Terénní program Klídek Azylový dům Matky Terezy Péče o duševní zdraví Komunitní centrum Pražská Aufori Terénní pracovníky magistrátu

Fáze 1 – monitoring lokalit Nezúčastněný monitoring 10 lokalit, přes 40 monitorovacích šetření Identifikovaná cílová skupina Příliš staré pro NZDM, too young to die

Složení II Pokus o „prototým“ Služby první a druhé linie Diagram služeb MOMS

Akční výzkum Práce s identifikovanou cílovou skupinou Akční výzkum jako nástroj Mapa rozhovoru Rozhovor jako kontaktní nástroj Příklad: zjišťování potřeb uživatelů konopných drog

Postřehy, pochybnosti, ambivalence Není terén jako terén ( efektivní pro práci ve veřejných prostorách a lokalitách) Tabu v různých programech: drogy a NZDM DD Trestná činnost Proč se o tom „nebavíme“ (ostych, ohled, nekompetentnost, nejistota) Když se neptám tak… nezmapuji situaci, poznám jen omezenou část reality, klient nebude mít pocit opravdového zájmu, když se neptám na pro něj důležité věci… „Nové“ c.s. vs. „své kopyto“ Atraktivita pro donátory, „konkurenční“ prostředí

Debata, otázky, podněty….