TECHNICKÁ NORMALIZACE názory na technické normy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje? •Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně.
Advertisements

Naučil jsem se....
1. konference o bezpečnosti jaderného úložiště. Neovlivní stavba jaderného úložiště prašnost v oblasti? •N•Nijak výrazně. Neočekáváme že to bude problém.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Jak na to, aniž bychom se zničili
Citáty O LÁSCE.
Zlepšování jakosti.
Lektorky: Andrea Novotná, Kateřina Pintířová Účastníci: Tomáš Karger, Martin Kroupa, Adéla Sanitrová, Zuzana Lechnerová, Miroslav Houška.
Zámeček  Zámeček je časopis pro dětské domovy, diagnostické ústavy nebo pro výchovné ústavy  Velkou část redakce tvoří především děcka.  Pravidelně.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Někdy je dobré se zastavit a zamyslet se nad životem Všem mým přátelům.
Dosáhni cíle!.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.11
Kdo je šéfem nebo vedoucím?. Na začátku lidstva, když byl stvořen člověk, lidské vitální orgány začaly diskutovat o tom, kdo je mezi nimi šéfem.
P5b1 Význam některých v současné době používaných termínů v metrologii a zkušebnictví.
Problém - sporná, nerozřešená otázka nebo nesnadný úkol - překážka Řešení problémů.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
B Ů H
Perioda raného mládí Ondřej Turek 1A. Dělení  Raný školní věk (mezi 6-7. a 8-9.)  Střední školní věk (mezi 8-9. a rokem)
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU Moudrost přichází s věkem Někdy však věk přijde sám 
Kondicionál v minulém času: Conditional in the Pat Tense Rewrite the following sentences in the non- past conditional. Vzor: Kdybych to byl věděl, byl.
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
DUM může pomoci při výuce učiva o pravidlech a jejich významu.
Kde je vlna e-knih a kdy přijde k nám? Martin Malý
Psí Svět.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Administrace testů Požadavky k zápočtu.
Odkazy Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Tiskový mluvčí v media relations Duben 2011: vláda chtěla ušetřit 6 mld Kč na stavebním spoření zavedením zvláštní 50% sazby daně z poskytnuté zálohy státní.
Název, podnázev Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
ČÍST CIZOJAZYČNÉ KNÍŽKY ?.  Asi každý z nás někdy narazil na nějakou knížku, časopis nebo jakýkoliv jiný materiál, který sice obsahoval velice zajímavé.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm.
Má vysněná škola. Kdy by měla škola začínat ? A kdy končit ? ● Začínat by měla v 10:00 ● Končit by měla ve 12:00 ●
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
Čím chci být ,až vyrostu.
ADR a rozhodčí řízení Přednáška 4 VŠFS 2016.
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Technická grafika Normalizace.
Kdo je šéfem nebo vedoucím?
Kdo je šéfem nebo vedoucím?
Rozhovor s NÍM.
Struktura právních norem
Naučil jsem se....
Procesní prostředky regulace správního řízení
Rozhovor s NÍM.
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
Kondicionál v minulém času: Conditional in the Pat Tense
Kdo je šéfem nebo vedoucím?
Rozhovor s NÍM.
Rozhovor s NÍM.
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU.
Dělitelnost přirozených čísel
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Kdo je šéfem nebo vedoucím?.
Transkript prezentace:

TECHNICKÁ NORMALIZACE názory na technické normy Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví www.unmz.cz

Tomáš Baťa – oběžník srpen 1936 Já bych rád, abychom si všichni rozuměli v tom, že zde všude musí platit určitý řád. V technických věcech tomuto řádu říkáme normalizace. Jestli mi někdo udělá něco, co této normalizaci neodpovídá, aniž si vyžádá mého zvláštního písemného svolení, pak v tu chvíli, kdy na to přijdu, bude propuštěn, protože to jinak nemohu udělat. Nedodržování normalizace budu považovat za sabotáž. Pan Tuša dá do smluv modelářů, kalkulantů, kopytářů a gumařů pasus, že se zavazují konstruovat jenom věci, které odpovídají normalizaci, a v případě, že by se cítili povinni vyrobit něco mimo standardizaci, že jsou povinni si to nechat od chefa podepsat.

Tomáš Baťa – oběžník srpen 1936 Ovšem jsou zde takoví, kteří nepochopí myšlenku normalizace, anebo jsou založeni tak, že ji ani pochopit nechtějí a rozryjí každé dobře zorané pole. Nechápou důležitost normalizace pro vedení a výrobu vůbec. Kdybychom neměli v závodě pevného vedení, nebylo by Vás již ze dvou třetin potřeba a každý kdo toto vedení v závodě podlamuje, řeže větev na které sedí. A protože nedisciplinovanost je nakažlivá, jsem ochoten všechny nakažené nahradit, aby nenakazili zdravé.

Tomáš Baťa – oběžník srpen 1936 Normalizace je zákon. I zákony se mění. Změny však musí procházet určitou cestou, musí o nich rozhodovat někdo, koho nepostihují, nebo někdo, kdo má všeobecný rozhled o tom, jak mají vypadat, aby vyhovovaly všem. Chtěl bych, abyste si všichni uvědomili, že jenom normalizací dojdeme k pořádku a že si jenom tehdy udržíme velké výdělky, kdy budeme tohoto pořádku dbát a dodržovat jej. Jakmile dopustíme, aby někde vznikl chaos, je jenom otázkou času, aby se nám vše rozdrobilo.

Henry Ford Každý dolar vložený do normalizace se vrátí desetkrát.

Poděkování Česká společnost pro technickou normalizaci cstn@csvts.cz Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví www.unmz.cz