SVĚT KOLEM NÁS Pojmenuj jednotlivé obrázky, které jsou zobrazeny na každém snímku, a označ je obecným pojmem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLANETA ZEMĚ NÁŠ SPOLEČNÝ DOMOV
Advertisements

PROSTOROVÁ ORIENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Před, za, pod, nad aktivita
Dobře se podívej na obrázky v horní řadě.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
VÝRAZ OBLIČEJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
CO CHYBÍ? CO NEPATŘÍ? Varianta 1 – Co chybí?
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Pracovní listy k vytisknutí
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Řekni, proč se tomu směju?
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
V každém nákupním košíku se ke skupině potravin zatoulala jedna, která do skupiny nepatří. Poznáš která? Klikni na kolečko a uvidíš. Autorem materiálu.
RODINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ROČNÍ OBDOBÍ 1. Vyber podle obrázku roční období.
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Řekni jedním slovem, co to je...
Rybičky 1−10 Popis pomůcky:
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
PROCVIČUJEME SI PAMĚŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
PROSTOROVÁ ORIENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Třídíme podle dvou kritérií
Řekni, proč se tomu směju?
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
PC sestava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název učebního materiálu
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Farben Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jak se řekne… zvířátka Postup práce:
PEXESO – OVOCE francouzsky
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
PEXESO – OVOCE anglicky
PEXESO – ZELENINA ruský jazyk
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
OBRÁZKOVÁ NÁSOBILKA 1−10 Využití:
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
SVĚT KOLEM NÁS Pojmenuj jednotlivé obrázky, které jsou zobrazeny na každém snímku, a označ je obecným pojmem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Co jí králíček Ušáček nejraději?
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Fahrzeuge ‒ 1 Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Animals 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Černý Petr 1−10 Pomůcka se skládá z 21 karet. Na deseti kartách jsou čísla od 1 do 10, na deseti kartách jsou odpovídající skupiny teček a na poslední.
Transkript prezentace:

SVĚT KOLEM NÁS Pojmenuj jednotlivé obrázky, které jsou zobrazeny na každém snímku, a označ je obecným pojmem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky zeleniny Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky zeleniny. Po dokončení zmáčkni Shift + F5.

Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky domácích zvířat Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky domácích zvířat. Po dokončení zmáčkni Shift + F5.

Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky zahradních květin Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky zahradních květin. Po dokončení zmáčkni Shift + F5.

Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky ovoce Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky ovoce. Po dokončení zmáčkni Shift + F5.

Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky divokých zvířat Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky divokých zvířat. Po dokončení zmáčkni Shift + F5.

Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky lesních květin Zmáčkni klávesu Esc a do tabulky přesuň obrázky lesních květin. Po dokončení zmáčkni Shift + F5.

Citace obrazového materiálu: Snímek 2, 8,11 Jablko [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3982.html>. Hroznové víno [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3988.html>. Jahoda [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4002.html>. Hruška [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4049.html>. Snímek 3, 8,11 Brokolice [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-10221.html>. Mrkev [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-11387.html>. Paprika [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-14883.html>. Ředkvička [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4103.html>. Snímek 4, 9, 12 Kočka [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-11806.html>. Křeček [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-11781.html>. Pes [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3467.html>. Ryba [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-fish-tank.html>. Snímek 5, 9, 12 Žirafa [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-13976.html>. Klokan [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-kangaroo-1.html>. Medvěd [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-6967.html>. Slon [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3442.html>. Snímek 6, 10, 13 Růže [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-12539.html>. Narciska [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-2545.html>. Karafiát [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=94&pos=43>. Tulipán [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-colored-tulip.html>. Snímek 7, 10, 13 Sněženka [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-snowdrop-galanthus-nivalis-.html>. Fialka [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=95&pos=147>. Konvalinka [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=94&pos=138>. Zvonek [cit. 2011-07-07]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-bellflower.html>.