Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Advertisements

Několikrát méně, nácvik.
Matematika a její aplikace
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DESÍTEK DO 100
Odčítání v druhé desítce bez přechodu
Matematika a její aplikace
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
Matematika a její aplikace
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve 4. třídě Jednotky, desítky, stovky VY_32_INOVACE_06 Sada 24 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve 4. třídě Slovní úloha o nákupu VY_32_INOVACE_09 Sada 24 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – sčítání zlomků VY_42_INOVACE_05 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Opakování učiva 1. ročníku
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:IV/2Č. materiálu:VY_42_INOVACE_35.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
Hravá matematika. Seřaď čísla od nejmenšího k největšímu 99, 15, 100, 58, 85, 56, 44, 31, 2, 94, 26, 5 23, 0, 55, 89, 77, 14, 65, 50, 41, 69, 17, 8 55,
HOSPODAŘENÍ pro rádce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_551_Odčítání do 20 AUTOR: Mgr. Jarmila Šochová ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – rovnice, procenta 2 VY_42_INOVACE_24 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve slovních úlohách na I. stupni ZŠ 2 Slovní úloha s násobením VY_42_INOVACE_25 Sada 2 Základní škola.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Hodnota peněz Kde mohou děti přijít k penězům? - kapesné - odměna od rodičů nebo prarodičů.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
EU_62_A_sada 2_20_M_Penzijní připojištění_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace.
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
Projekt – sčítání, odčítání a násobení desetinných čísel, desetinná čísla v praxi VY_42_INOVACE_05_01.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Šablona č.: III/2 Sada č.: 2 Datum vytvoření: Datum ověření: Pro ročník: šestý Vzdělávací.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová VY_32_INOVACE_02_Matematika pro 7.ro č ník_S č ítání a od č ítání zlomk ů Téma: S č ítání a od č ítání zlomk.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_07_01_slovní úloha Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_163_M2
Vzdělávací oblast: MATEMATIKA A JEJÍ APLIKACE
NA VÝLETĚ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VY_32_INOVACE_14_Slovní úlohy
Sčítání a odčítání do 10 Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
Písemné dělení dvojciferným dělitelem se zbytkem - zkrácený zápis
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2C_12
1 Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
Zajímavá matematika T R K A L O Č Y =
Autor: Mgr. Marie Hartmannová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
VY_32_Inovace_ Numerace do 100 – odčítání bez přechodu přes 10
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA BŘEZNO
1 pár bot = 2 boty 1 pár ponožek = 2 ponožky
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Slovní úlohy Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Autor: PaedDr. Jana Čechová
DEFINICE FUNKCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy, adresa: 1 Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_33_Nakupujeme
Desetinná čísla HRA.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
VY_32_INOVACE_10 10 KP slovní úlohy autor: Miroslav Ševčík
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
Transkript prezentace:

Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz 25282 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Název materiálu: Nakupování I. – sčítání a odčítání do 20 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_MA..1.s.19 Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Autor: Martina Šimsová Datum vytvoření: 29. 1. 2013

Anotace: Nejdříve si společně prohlédneme nabízené zboží. Zjišťujeme, co má společného (jsou to potraviny). Upozorníme žáky na to, že ceny nejsou reálné, ale upravené pro naši potřebu ( s reálnými cenami by žáci 2. třídy nebyly schopny počítat). S materiálem se dá pracovat několika způsoby. Snímky 3 – 7 je možné vytisknout a nechat žáky pracovat samostatně nebo ve dvojicích (jeden nakupuje – píše si seznam a sečte celkovou cenu nákupu, aby zjistil, zda mu částka přidělená učitelem , bude na nákup stačit a druhý žák je pokladní-sečte celkovou cenu nákupu, přijme peníze, případně vrátí a vypočítá úlohu vedle nákupního seznamu. Dvojice, která má nakoupeno, přinese seznamy i s vrácenými penězi učiteli ke kontrole. Je také možné pracovat společně na interaktivní tabuli. Zdroje: http://office.microsoft.com/

Co si dnes koupíš? 1Kč 3Kč 2Kč 1Kč 3Kč 2Kč

CELKEM Napiš si účtenku: Maminka ti dala na nákup 17 Kč. První nákup: CE CELKEM Maminka ti dala na nákup 17 Kč. Kolik korun ti zbylo? Zbylo mi Kč.

CELKEM Napiš si účtenku: Druhý nákup: Tatínek ti dal na nákup o 3 koruny více než maminka. Kolik korun ti zbylo? Zbylo mi Kč. CE CELKEM

CELKEM Napiš si účtenku: Maminka ti dala na nákup 19 Kč. Třetí nákup: CE CELKEM Maminka ti dala na nákup 19 Kč. Kolik korun ti zbylo? Zbylo mi Kč.

CELKEM Napiš si účtenku: Čtvrtý nákup: Tatínek ti dal na nákup o 2 koruny méně než maminka. Kolik korun ti zbylo? Zbylo mi Kč. CE CELKEM