Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RISKUJ - Mgr. Marie Šimková.
Advertisements

Název školy Adresa školy Číslo projektu Číslo materiálu v sadě Předmět Anglický jazyk Téma (název prezentace) Opakovací hra – slovíčka At home – 4. ročník.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Opakování – dýchací soustava
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – červené x modré Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající.
 Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – žluté x zelené  Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající.
DÝCHACÍ SOUSTAVA.
DÝCHACÍ SOUSTAVA ČLOVĚKA
AZ KVÍZ NÁZVOSLOVÍ OXIDŮ Hra Návod.
Autor výukového materiálu:
Dýchací soustava.
Dýchací soustava.
Dýchací soustava dýchání – výměna plynů mezi vnějším prostředím a plícemi funkce: přívod kyslíku odvod oxidu uhličitého.
Dýchací soustava Dýchání RESPIRACE
Dýchací soustava 1.
Dýchání Filip Bordovský.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Dýchací soustava 2.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název:VY_32_INOVACE_69_DÝCHACÍ SOUSTAVA Téma:ČÁSTI DÝCHACÍ SOUSTAVY,
Zajišťuje děj, který nazýváme dýchání!
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Dýchací soustava Mgr. Šárka Dohnalová Číslo šablony: III/2
DÝCHACÍ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Dýchací soustava Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o stavbě a funkci dýchací.
SOUSTAVA DÝCHACÍ Dýchací soustava sdružuje orgány, které obstarávají výměnu plynů mezi vnějším prostředím a krví. Vdechováním přivádějí do těla kyslík.
(výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
DÝCHACÍ SYSTÉM.
Dýchací soustava.
Dýchací soustava VY_32_INOVACE_E2-08 AUTOR: Mgr. Iveta Bartošová
Dýchací soustava PLÍCE.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV AUTOR: Mgr.Hana Halamová NÁZEV:VY_22_INOVACE_36_NJ7_AZ kviz,E.0-1, Teil 1 TÉMA: Wiederholung ČÍSLO PROJEKTU: OPVK.
DÝCHACÍ SOUSTAVA Životodárný kyslík. Dýchání = respirace Hlavní funkce DS RESPIRACE Význam dýchání PŘÍSUN KYSLÍKU DO KRVE ODVÁDĚNÍ OXIDU UHLIČITÉHO Z.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
DÝCHACÍ SOUSTAVA.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana KašpárkováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Přírodopis, dýchací soustava.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
DÝCHACÍ SOUSTAVA U/41 ZŠ Hejnice - M. Hradil. Obr. 1.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ AUTOR: Mgr. Helena Špinarová NÁZEV: VY_52_INOVACE_26 II Dýchací soustava TEMA: Člověk a jeho svět - Přírodověda.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_07.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_19_Vnitřní orgány.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Plíce * Jsou párovým orgánem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Název školy: Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM:
Výukový materiál VY_52_INOVACE_34_ Dýchací soustava
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II.
AZ KVÍZ Houby, lišejníky, řasy
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Autor: Mgr. Zbyněk Němec
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Vznik a vývoj života na Zemi
VY_52_INOVACE_17_01_dýchací soustava
Metodický pokyn Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – červené x modré Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň.
DÝCHACÍ SOUSTAVA.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AZ KVÍZ Geologické děje
LIDSKÝ ORGANISMUS DÝCHACÍ SOUSTAVA.
VY_32_INOVACE_08_28_Dýchací soustava
Téma (název prezentace)
Metodický pokyn Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – žluté x zelené Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Prezentace – výklad učiva
Dýchací soustava Stavba soustavy Funkce a činnost Obranné reflexy Onemocnění Co škodí a prospívá.
Plíce obr. 8 Dvě plíce houbovité struktury a narůžovělé barvy vyplňují většinu dutiny hrudní a jsou chráněny pružným hrudním košem. Pravá plíce Levá.
Dýchací soustava dýchání – výměna plynů mezi vnějším prostředím a plícemi funkce: přívod kyslíku odvod oxidu uhličitého.
Transkript prezentace:

Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace) Název školy Adresa školy Číslo projektu Číslo materiálu v sadě Předmět Dýchací soustava Téma (název prezentace) AZ Kvíz - 3.-5. ročník Autor Gabriela Hrubešová Metodický popis (anotace) Opakování nabytých poznatků hravou formou – 3.- 5.ročník ZŠ Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – červené x modré Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající písmeno správné odpovědi. Po kliknutí na tlačítko „odpověď“ se zobrazí správná odpověď. Kliknutím na domeček se vrátíte zpět k základnímu trojúhelníku. Po návratu zpět se tlačítko automaticky zbarví šedě. Při špatné odpovědi necháváme políčko šedé. Při správné odpovědi klikneme opět na políčko – jednou nebo dvakrát – podle požadované barvy. Družstvo si může vybrat i šedé políčko - při výběru šedého políčka zadává vyučující náhradní otázku. Cílem hry je spojit 3 strany trojúhelníku.

Metodický pokyn Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – červené x modré Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající písmeno správné odpovědi. Po kliknutí na tlačítko „odpověď“ se zobrazí správná odpověď. Kliknutím na domeček se vrátíte zpět k základnímu trojúhelníku. Po návratu zpět se tlačítko automaticky zbarví šedě. Při špatné odpovědi necháváme políčko šedé. Při správné odpovědi klikneme opět na políčko – jednou nebo dvakrát – podle požadované barvy /jedno kliknutí barva červená, dvě kliknutí barva modrá/ Družstvo si může vybrat i šedé políčko - při výběru šedého políčka zadává vyučující náhradní otázku. Cílem hry je spojit 3 strany trojúhelníku.

1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 6 6 6 6 6 7 7 7 7 7 8 8 8 8 8 9 9 9 9 9 10 10 10 10 10 11 11 11 11 11 12 12 12 12 12 13 13 13 13 13 14 14 14 14 14 15 15 15 15 15 16 16 16 16 16 17 17 17 17 17 18 18 18 18 18 19 19 19 19 19 20 20 20 20 20 21 21 21 21 21

Nádech a výdech nám umožňují? 1 DS Nádech a výdech nám umožňují? dýchací svaly

Nejdůležitější orgán dýchací soustavy? 2 P Nejdůležitější orgán dýchací soustavy? plíce

Člověk dýchá ze vzduchu? 3 K Člověk dýchá ze vzduchu? kyslík

4 OU Člověk vydechuje? oxid uhličitý

Čím se kyslík dostává do krve? 5 TV Čím se kyslík dostává do krve? tenkými vlásečnicemi

Co zásobuje orgány kyslíkem? 6 K Co zásobuje orgány kyslíkem? krev

Co je mezi dutinou nosní a hrtanem? 7 N Co je mezi dutinou nosní a hrtanem? nosohltan

Kuřáci většinou umírají na? 8 RP Kuřáci většinou umírají na? rakovinu plic

Kolikrát za minutu vdechujeme do úst raněného při umělém dýchání? 9 P Kolikrát za minutu vdechujeme do úst raněného při umělém dýchání? 15x

Co uděláme jako první, než začneme s umělým dýcháním? 10 UDÚ Co uděláme jako první, než začneme s umělým dýcháním? uvolníme dutinu ústní

čistí, zvlhčuje a ohřívá se 11 ČZO Co se děje se vzduchem v dutině nosní při nádechu? čistí, zvlhčuje a ohřívá se

Mezi dýchací svaly patří mezižeberní svaly a ? 12 B Mezi dýchací svaly patří mezižeberní svaly a ? bránice

Umělé dýchání také nazýváme? 13 DÚÚ Umělé dýchání také nazýváme? dýchání z úst do úst

Mezi horní cesty dýchací patří? dutina nosní a nosohltan 14 DNN Mezi horní cesty dýchací patří? dutina nosní a nosohltan

Při záchraně umělého dýchání voláme? 15 S Při záchraně umělého dýchání voláme? 155

Jak velký je jeden nádech? 16 PL Jak velký je jeden nádech? 0,5 litru

Kolikrát za den se zhruba nadechneme? 17 D Kolikrát za den se zhruba nadechneme? 20 000x

18 PS Která část dýchací soustavy dá po rozložení plochu více než 100 postelí? plicní sklípky

umělé dýchání a masáž srdce 19 UDMS Resuscitace znamená? umělé dýchání a masáž srdce

20 LP Která plíce je menší? levá plíce

Okysličená krev obsahuje? 21 K Okysličená krev obsahuje? kyslík

Použité zdroje: Všechny obrázky čerpány : http://office.Microsoft.Com