Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzájemná poloha přímky a kružnice (kruhu)
Advertisements

Konstrukce kosodélníka
Matematika Trojúhelník.
Konstrukce obecného čtyřúhelníku - Thaletova kružnice
Konstrukce lichoběžníku - Thaletova kružnice
Konstrukce trojúhelníku ze tří stran
9.1 Trojúhelník - konstrukce, druhy
ÚLOHY Z GEOMETRIE Učivo – KRUŽNICE A KRUH
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník :
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vzájemná poloha dvou kružnic
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník : 5.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_278_GEOMETRIE_TROJÚHELNÍK.
Konstrukce trojúhelníku - Thaletova kružnice
Vzájemná poloha přímky a kružnice
Téma: Trojúhelník 6. a 7. ročník Kružnice opsaná trojúhelníku
Kružnice opsaná trojúhelníku
Jednoduché konstrukce (střed a osa úsečky, osa úhlu, tečna)
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Anotace: Žák zjišťuje vlastnosti Thaletovy kružnice a její využití.
Užití Thaletovy kružnice
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
AnotacePrezentace, která se zabývá odvěsnami v pravoúhlém trojúhelníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají dané odvěsny.
MNOHOÚHELNÍKY DRUHY TROJÚHELNÍKŮ
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK
Vzájemná poloha dvou kružnic
Konstrukce trojúhelníku 4. ročník
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: duben 2012 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
AnotacePrezentace, která se zabývá celkovým opakováním goniometrických funkcí. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují goniometrické.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vyvození a procvičení učiva
Autor: Mgr. Lenka Šedová
AnotacePrezentace, která se zabývá konstrukcí rovnoběžníka. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci konstruují rovnoběžníky. Speciální.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Anotace Prezentace obsahující příklady na procvičení konstrukce trojúhelníku podle věty USU AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci zkonstruují.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: květen 2012 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
* Thaletova věta Matematika – 8. ročník *
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace obsahující příklady na procvičení konstrukce trojúhelníku podle věty SSS AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci zkonstruují.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Sestrojení úhlu o velikosti 90° pomocí kružítka.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním a doplněním znalostí o pravoúhlém trojúhelníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní druhy trojúhelníků; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Téma Dělení desetinných čísel 10 a 100 Anotace Výpočty dělení desetinných čísel 10 a 100 Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
MNOHOÚHELNÍKY DRUHY TROJÚHELNÍKŮ
MNOHOÚHELNÍKY DRUHY TROJÚHELNÍKŮ
Trojúhelník a jeho vlastnosti
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
POZNÁMKY ve formátu PDF
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Konstrukce trojúhelníku s kružnicí opsanou v zadání
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
Konstrukce trojúhelníků (sus)
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Pythagorova věta – popisuje vztahy stran v pravoúhlém trojúhelníku
Pravoúhlý trojúhelník, Pythagorova věta, přepona, odvěsna
Sestrojení úhlu o velikosti 60° pomocí kružítka.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: TROJÚHELNÍK-testy
Trojúhelník 1 trojúhelník ABC určují tři různé body A, B, C, které neleží v přímce.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova VY_32_INOVACE_12_04_M Téma Trojúhelníky Anotace Trojúhelník, přepona, odvěsna Autor Mgr. Martina Mašterová Jazyk čeština Očekávaný výstup Žák si upevňuje konstrukci trojúhelníku Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Druh učebního materiálu Prezentace Power Point Druh interaktivity Vzdělávání žáků prostřednictvím digitálních technologií. Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání 1. stupeň , 2. období Typická věková skupina 11-12 let Celková velikost 127 kB

TROJÚHELNÍKY VY_32_INOVACE_12_04_M

Co je trojúhelník ? • geometrický útvar o třech vrcholech a třech stranách • součet úhlů v trojúhelníku je vždy 180 ° • úsečky spojující vrcholy se nazývají strany

Strany trojúhelníku 1. Strana a (|BC|) leží proti vrcholu A 2. Strana b (|AC|) leží proti vrcholu B a A b C 3. Strana c (|AB|) leží proti vrcholu C

Pamatuj! Přepona je vždy nejdelší stranou pravoúhlého trojúhelníku. • Pravoúhlý trojúhelník má dvě strany k sobě kolmé. • Tyto strany se jmenují odvěsny. • Třetí strana se nazývá přepona. c b a a, b … odvěsny c …… přepona Přepona je vždy nejdelší stranou pravoúhlého trojúhelníku.

Příklad: Narýsuj trojúhelník ABC, který má strany a = 6 cm, b = 4 cm, c = 5 cm. Proveď náčrt. Postup: Narýsuj stranu a = BC, |BC| = 6 cm. Opiš oblouk kružnice se středem B a poloměrem r = 5 cm. Opiš oblouk kružnice se středem C a poloměrem t = 4 cm. Průsečík oblouků kružnic označím A. Narýsuj strany AB a AC. A B C

Pracovní list 1: Narýsuj trojúhelník ABC, který má strany a = 8 cm, b = 6 cm, c = 7 cm. Proveď náčrt. Odhadni o jaký typ trojúhelníku se jedná.

Pracovní list 2: Narýsuj trojúhelník ABC, který má strany a = 4 cm, b = 8 cm, c = 8 cm. Proveď náčrt. Odhadni o jaký typ trojúhelníku se jedná.