KIV/ZD cvičení 6 Tomáš Potužák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Databáze Dotazy.
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
4 Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent
Kontingenční tabulky a grafy 2013 O. Kánský. Zpracovávaná tabulka Chceme sledovat celkovou cenu Do tabulky chceme zahrnout: období – sloupec měsíc prodejce.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Databáze Sestavy.
KIV/ZI cvičení 11 Tomáš Potužák. Procvičení funkcí I Příklad 1 – Do buňky E3 zapíšeme vzorec =C3*$C3+C$3 a zkopírujeme ho do buněk E2, D3 a D2. Co bude.
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Google formuláře.
Kontingenční tabulky a grafy
Tabulkový procesor.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Filtrování a řazení dat Autor: Jaroslav Kvapil.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková. Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK238.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
P RÁCE S TABULKOU Vložení tabulky Počty řádků, počty sloupců Nástroje tabulky Ohraničení tabulky, úprava.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
2OP483 Manažerská informatika 3Access - BankaSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access 2007 Dotazy v databázi Banka
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
EXCEL FILTROVÁNÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Školení Helios Orange Jaromír Pírko konzultant Helios Orange.
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 06 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
B USINESS INTELLIGENCE. C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě.
Kontingenční tabulky a grafy Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
ALGO – Algoritmizace 7. cvičení – ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
Excel a Excelent v denní praxi
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Microsoft Excel Seznamy Struktura seznamů Základní databázové pojmy Prohlížení a úprava seznamů Řazení.
Pořízení dat Databázové funkce Řazení Filtrování Souhrny Kontingenční tabulky Kontingenční grafy.
Kontingenční tabulky. Úvod Kontingenční tabulky jsou jedním ze základních nástrojů pro práci s Excelem i pro jakékoliv smysluplné zpracování a vyhodnocování.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – dotazy.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Databáze MS ACCESS 2010.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
2OP483 Manažerská informatika 32OP483 Manažerská informatika 3
2OP483 Manažerská informatika 3
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
Funkce SVYHLEDAT a VVYHLEDAT Kontingenční tabulky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_15_20 Vložení III.   Najdi záložku „vložení“. Vlož tabulku – 3 sloupce, 4 řádky. První řádek označ modrou barvou. Vlož.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Informatika – Práce s grafy
Transkript prezentace:

KIV/ZD cvičení 6 Tomáš Potužák

Souhrny I Slouží k seskupování dat v databázi podle zadané charakteristiky (typicky jednoho sloupce) U každé skupiny pak uvedena souhrnná informace (součet, průměr, počet, …) Nutno nejprve správně seřadit (Data  Seřadit a filtrovat  Seřadit) Kliknout kamkoliv do tabulky (databáze), vybrat Data  Osnova  Souhrn

Souhrny II Postup Souhrnná informace uvedena, když ve sloupci nastane změna Nutno seřadit podle jednoho či více sloupců, aby změny ve sloupci byly na správných místech (např. Seřadit podle Výdaje, dále podle Měsíc) Zapnout filtr (např. U každé změny ve sloupci Měsíc, Použít funkci Součet, Přidat souhrn do sloupce Částka)

Souhrny III Seřazení

Souhrny IV Zapnutí souhrnu

Souhrny V Výsledek

Kontingenční tabulky I Vícerozměrná interaktivní tabulka Přehledné porovnání, analýza a sumarizace dat Data lze různě přetahovat do řádků, sloupců, stránkových polí a tím dosáhnout různých zobrazení (souhrnů) zdrojových dat Do jednoho rozměru kontingenční tabulky lze dát více různých sloupců Vstupní data pro kontingenční tabulku opět v databázi (tabulka se záhlavím)

Kontingenční tabulky II Zapnutí Kliknout kamkoliv do tabulky, vybrat Vložení  Tabulky  Kontingenční tabulka Typicky dát na stejný list, udává se „skoro horní“ levý roh kontingenční tabulky (přesněji třetí řádka od horního rohu tabulky)

Kontingenční tabulky III Zapnutí

Kontingenční tabulky IV Prázdná osnova  přetažení sloupců

Kontingenční tabulky V Jedna z možností naplnění tabulky