Informatika 9. ročník (volitelný předmět)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Václav Martínek. Evidence předení koček Vytvoření nové databáze - Po přihlášení se k databázovému serveru (Database Engine) si ze všeho nejdříve vytvoříme.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Základní pojmy v informatice –II.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Grafika ve Wordu.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
INFORMATIKA 9. ročník.
Identifikátor materiálu: EU
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha Uspořádání dat na disku
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, ① Otevřeme program PowerPoint : Start → Všechny programy → Microsoft Office → Microsoft PowerPoint 2010.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Informatika 9. ročník (volitelný předmět) Název materiálu VY_32_INOVACE_07_Grafické editory.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Textový Editor.
Vkládání grafických objektů
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Tvoření složek a zástupců
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Malování - uložení a otevření obrázku
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Použití pravého a levého tlačítka myši
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

Informatika 9. ročník (volitelný předmět) INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1405 Název sady materiálů Informatika 9. ročník (volitelný předmět) Název materiálu VY_32_INOVACE_19_Tvorba internetových stránek – – FrontPage – Vložení hypertextového odkazu Autor Mgr. Ladislav Králíček

Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, 2011 FRONTPAGE VLOŽENÍ HYPERTEXTOVÉHO ODKAZU Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, 2011

Do www stránky můžeme kromě textů, obrázků a tabulek vložit FRONTPAGE Do www stránky můžeme kromě textů, obrázků a tabulek vložit i hypertextové odkazy, které nás z dané www stránky „přesměrují“ na jinou www stránku.

FRONTPAGE Hypertextový odkaz bývá nejčastěji součástí nějakého textu nebo obrázku, proto dříve než hypertextový odkaz vytvoříme, musíme do www stránky vložit text nebo obrázek, kterému pak hypertext. odkaz přiřadíme.

Ze všeho nejdříve si ale musíme vytvořit na pevném disku složku FRONTPAGE Ze všeho nejdříve si ale musíme vytvořit na pevném disku složku ( např. www-pokus ) a do ní uložíme 2 obrázky medvědů (jeden velký a druhý podstatně menší). 250x250 obrazových bodů 600x450 obrazových bodů

www-pokus. Pak vytvoříme www stránku, na kterou „přeskočíme“ FRONTPAGE Pak vytvoříme www stránku, na kterou „přeskočíme“ po kliknutí na náš hypertextový odkaz ( např. medvedi.htm ) a uložíme ji do složky www-pokus.

medvedi.htm FRONTPAGE

FRONTPAGE Teď vytvoříme hlavní www stránku s názvem index.htm a uložíme ji tak jako medvedi.htm do složky www-pokus Klikneme na: Hypertextový odkaz... Klikneme pravým tlačítkem myši na obrázek

FRONTPAGE Objeví se okno : V otevřeném okně zvolíme www stránku, která se má otevřít po kliknutí na malý obrázek s medvědy. ( medvedi.htm )

FRONTPAGE Teď vytvoříme hypertextový odkaz u textu MEDVĚDI. Text MEDVĚDI dáme do výběru a klikneme na něj pravým tlačítkem myši. Následuje stejný postup jako při tvorbě hypertextového odkazu u obrázku s medvědy.

FRONTPAGE Klikneme na: Hypertextový odkaz...

FRONTPAGE Objeví se okno : V otevřeném okně zvolíme www stránku, která se má otevřít po kliknutí na text MEDVĚDI. ( medvedi.htm )

FRONTPAGE Teď vytvoříme hypertextový odkaz u textu ZPĚT na www stránce medvedi.htm . Po kliknutí na slovo ZPĚT dojde k návratu na původní www stránku index.htm .

FRONTPAGE Klikneme na: Hypertextový odkaz...

FRONTPAGE Objeví se okno : V otevřeném okně zvolíme www stránku, která se má objevit po kliknutí na slovo ZPĚT . ( index.htm )

FRONTPAGE Při tvorbě www stránek v programu FrontPage bychom je měli průběžně ukládat. Nejrychlejší způsob je kliknutí na ikonu diskety, která se nachází na nástrojové liště.

FRONTPAGE Abychom zjistili, jestli byly hypertextové odkazy vytvořeny správně, otevřeme na pevném disku soubor index.htm, který se nachází ve složce www-pokus.

VLOŽENÍ HYPERTEXTOVÉHO ODKAZU se týkají tvorby www stránek? TEST Kde by měly být uloženy všechny soubory, které se týkají tvorby www stránek? a) v samostatné složce b) na flashdisku DALŠÍ OTÁZKA c) ve Wordu

TEST a) na více než 1 a méně než 10 b) na libovolný počet stran VLOŽENÍ HYPERTEXTOVÉHO ODKAZU TEST Na kolik www stránek mohou odkazovat hypertextové odkazy z www stránky index.htm? a) na více než 1 a méně než 10 b) na libovolný počet stran DALŠÍ OTÁZKA c) pouze na 1

TEST a) křížek b) hvězdička c) lomítko VLOŽENÍ HYPERTEXTOVÉHO ODKAZU TEST U názvu neuložené www stránky tvořené v programu FrontPage je určitý symbol. Který? a) křížek b) hvězdička c) lomítko KLIKNI

Odkryj jednotlivá okénka a uhodni, co je na obrázku. 1 2 3 4 A B C D Odkryj jednotlivá okénka a uhodni, co je na obrázku.

KONEC