Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Advertisements

Sportovní trénink 6 Taktika František Langer FTK UP Olomouc.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Název: Access – formulář v návrhovém zobrazení Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Informační systém Benefit7+
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Sledování realizace v ASPEONLINE Michal Hlavnička, BSc.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Workshop SFDP - Telč 2008 Fotogrammetrická dokumentace historických objektů - společná výuka pracovišť dvou fakult ČVUT Ing. Jindřich Hodač, Ph.D. Telč,
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Výměnný pobyt Proces přípravy Výpočetní technika.
Tvorba spojnicových grafů v aplikaci MS Excel
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
PDF formát dokumentů Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
v tabulkovém kalkulátoru
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Cíle studia didaktiky pedagogiky
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
POČÍTAČOVÝ SYSTÉM PRO NÁVRH TECHNOLOGIE BETONÁŽE ZA ZIMNÍCH PODMÍNEK Ing. Jan Čermák Ing. Vyacheslav Usmanov Ing. Kateřina Svobodová prof. Ing. Čeněk Jarský,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG Řešitel: Vladimíra Zádová Datum:
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Postup a způsob.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Textový Editor.
Ostravská univerzita (1991 → )
Jištění kvality technologických procesů
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Vyhodnocení stavební zakázky
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
ZMĚNY BĚHEM VÝSTAVBY SKUPINY
Transkript prezentace:

Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Použité programy: Základní programy Microsoft Office (MS Word, MS Excel) Program Microsoft Project Aplikace Microsoft Office Project 2007 nabízí celou řadu nástrojů pro řízení projektů s výhodným poměrem využitelnosti, účinnosti a flexibility, který zajišťuje efektivnější a účinnější vedení projektů. http://www.microsoft.com/cze/project/ http://www.microsoft.com/cze/office/office2003/project/default.mspx Program CONTEC Automatizovaný systém pro přípravu a řízení realizace staveb. http://www.contec.cz/ Program BUILDpowerS (RTS) Softwarové řešení zaměřené na podporu přípravy stavebních zakázek, které v sobě odráží patnáctiletou tradici, zkušenost a odborné znalosti. BUILDpower pokrývá všechny činnosti spojené s přípravou zakázky: http://www.rts.cz/index.asp Prohlížeč PDF souborů (Adobe Reader, PDF Creator) Všechny uvedené programy jsou nainstalovány v počítačové učebně Katedry technologie staveb K122 (B583) a jsou k dispozici v rámci výuky studentům.

Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Cíle řešení Cílem grantového projektu bylo zpracovat časové plány pro jeden stavební objekt v několika variantách (s použitím různých programů) a s možností porovnat tyto výstupy. Hlavním smyslem řešeného projektu bylo umožnit porovnání výstupů jednotlivých programů, odhalení jejich silných a slabých stránek a přístupnou formou s nimi seznámit studenty. Pro následné využití v praxi bude takto proškolený student umět pro daný požadavek zvolit optimální program, který mu pomůže danou úlohu nejlépe vyřešit. Postup a způsob řešení Jako modelové zadání byly zvoleny dva objekty - Víceúčelová sportovní hala v České Lípě a Dům s pečovatelskou službou v obci Chotyně. K těmto objektům byla k dispozici převzatá projektová dokumentace (v elektronické podobě) a soupis činností s výkazem výměr. Pro dané stavby byla zpracována dvě variantní řešení časového plánu a to v prostředí programu CONTEC , Microsoft Project a BUILD powerS. Srovnatelná data byla vyexportována do souborů PDF pro vzájemné srovnání. Výsledky a výstupy – celkové shrnutí projektu Pedagogický přínos řešeného projektu je možné shrnout do následujících bodů: Zkvalitnění výuky - studenti se nejen seznámí s jednotlivými programy, ale získají přehled o jejich uplatnění v praxi. Takto získané zkušenosti mohou uplatnit při následném řešení konkrétních zadání volbou vhodných prostředků k dosažení optimálních výsledků. Rozšíření výuky - vzhledem k možnosti použití již vypracovaných modelových objektů je rozsah získaných znalostí a zkušeností výrazně větší. Je možné se soustředit na samotnou práci s datovou základnou, s úpravou výsledných dat a hlavně sledování vlivu změn jednotlivých parametrů na celkový výsledný stav projektu. Cílovou skupinou jsou především studenti všech magisterských studijních oborů programu „Stavební inženýrství“. Tito studenti již často mají zkušenosti s jednotlivými programy. Proto je pro ně velkým přínosem další procvičení a rozšíření použití jednotlivých programů při využití již vložených dat. Magisterský Obor L 122VPS - Využití výpočetní techniky při přípravě staveb (Rozsah 1+1) 122STPL - Stavebně technologické projektování L (Rozsah 0+2) 122YASP - Automatizované stavebně technologické projektování (Rozsah 1+1)