Matematická rozcvička

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pro velmi bystré hlavy ! Námořník vzpomínal, že při poslední plavbě kolem Evropy vyplouval se svou lodí z Petrohradu za krásného slunečného rána první.
Advertisements

Gymnázium J. A. Komenského Uherský Brod PZ 2013 SEZNÁMENÍ SE STRUKTUROU A CÍLEM PŘIJÍMACÍCH TESTŮ.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Oceňování zásob při vyskladnění
Aritmetický průměr v úlohách. V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
VY_62_INOVACE_05_FINANCE Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09C18 AutorMgr. Monika Chvostková Období vytvořeníZáří 2013.
Název Slovní úlohy řešené soustavou rovnic 2 Předmět, ročník
Hravá matematika. Seřaď čísla od nejmenšího k největšímu 99, 15, 100, 58, 85, 56, 44, 31, 2, 94, 26, 5 23, 0, 55, 89, 77, 14, 65, 50, 41, 69, 17, 8 55,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_110.
Slovní úlohy řešené rovnicemi
ŠKOLA:Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna, nám. Míru 6, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Peníze do.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
BABYBOX VY_52_INOVACE_ února 2014
Test - skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Směny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Večeře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Hledání souvislostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Zlomky a procenta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Kvantitativní myšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Krátké slovní úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Průřezové úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Účinnost přeměny energie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
DYSKALKULIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ ÚLOHY.
Matematizace textu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Celek a jeho části Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Přímá a nepřímá úměrnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_07_01_slovní úloha Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
Skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Permutace s opakováním
Souhrnný test kvantitativního myšlení
EXPRESE V UMĚNÍ 19. listopadu 2013 VY_32_INOVACE_160215
Kombinační číslo 6. října 2013 VY_42_INOVACE_190206
Podmíněné pravděpodobnosti
Rozdělení četností 13. prosince 2013 VY_42_INOVACE_190224
Světový oceán 26. ledna 2014 VY_52_INOVACE_230213
JACKSON POLLOCK – Jedna: číslo 31
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Návštěva zoo VY_32_INOVACE_ února 2014
Kombinatorika VY_32_INOVACE_ ledna 2014
Socialistické pomníky
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Číselné řady VY_32_INOVACE_ září 2013
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
SVALOVÁ SOUSTAVA ČLOVĚKA
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_92_M7
Opakování 2. písemná práce
ZÁTIŠÍ PODLE PAULA CÉZANNA
POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY
NEGATIVNÍ VÝZNAM HMYZU
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Dělení desetinného čísla celým číslem - procvičování
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_INOVACE_10 10 KP slovní úlohy autor: Miroslav Ševčík
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Transkript prezentace:

Matematická rozcvička VY_32_INOVACE_180302 27. července 2013 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám.

(A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. 1. úloha: - 2 - ( - 7 ) - 7 - ( - 2 ) (A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. (B) Hodnota vpravo je větší než hodnota vlevo. (C) Hodnota vpravo je stejná jako hodnota vlevo. (D) Nelze jednoznačně určit, která hodnota je větší. 2

(A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. 2. úloha: 0,32 0,23 (A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. (B) Hodnota vpravo je větší než hodnota vlevo. (C) Hodnota vpravo je stejná jako hodnota vlevo. (D) Nelze jednoznačně určit, která hodnota je větší. 3

(A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. 3. úloha: počet všech prvočísel počet všech celých čísel menších než 10 000 menších než 100 (A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. (B) Hodnota vpravo je větší než hodnota vlevo. (C) Hodnota vpravo je stejná jako hodnota vlevo. (D) Nelze jednoznačně určit, která hodnota je větší. 4

(A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. 4. úloha: (A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. (B) Hodnota vpravo je větší než hodnota vlevo. (C) Hodnota vpravo je stejná jako hodnota vlevo. (D) Nelze jednoznačně určit, která hodnota je větší. 5

(A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. 5. úloha: y x (A) Hodnota vlevo je větší než hodnota vpravo. (B) Hodnota vpravo je větší než hodnota vlevo. (C) Hodnota vpravo je stejná jako hodnota vlevo. (D) Nelze jednoznačně určit, která hodnota je větší. 6

Kolik desetinných míst má číslo ? 0 (B) 1 (C) 2 (D) 3 (E) 4 6. úloha: Kolik desetinných míst má číslo ? 0 (B) 1 (C) 2 (D) 3 (E) 4 7

7. úloha: Je-li 18. března úterý, které z následujících dat (v témže nepřestupném roce) připadá na neděli?   25. únor (B) 1.březen (C) 22. březen (D) 6.duben (E) 4. březen 8

8. úloha: Aritmetický průměr osmi po sobě jdoucích přirozených čísel je 17,5. Jaká je absolutní hodnota rozdílu nejmenšího a největšího z těchto osmi čísel?   5 (B) 7 (C) 9 (D) 6 (E) 8 9

9. úloha: Kolem stoletého dubu proběhne každou minutu rekreační sportovec, přičemž každý třetí je Němec. Kolik Němců proběhne ve vybraný den kolem tohoto dubu od 8:00h do 14:30h? 97 (B) 98 (C) 96 (D) 90 (E) 99 10

10. úloha: Jana si zakoupila igelitovou tašku a 7 kilogramů brambor za 112 Kč. Kolik korun stojí igelitová taška, pokud se 2 kg brambor prodávají za 30 Kč? 5 (B) 7 (C) 8 (D) 9 (E) jiná částka 11

11. úloha: Novákovi obsadili v hledišti letního kina osm sedadel vedle sebe. Jaké číslo sedadla může mít jejich soused v téže řadě, pokud Martin Novák sedí na sedadle číslo 17? 8 (B) 9 (C) 17 (D) 26 (E) 27 12

12. úloha: V krabici je dohromady 87 kuliček modrých a bílých. Kdybychom v krabici zdvojnásobili počet modrých kuliček a zároveň z ní odebrali 21 bílých kuliček, byl by počet bílých kuliček stejný jako počet modrých kuliček. Kolik je v krabici bílých kuliček? 21 (B) 22 (C) 27 (D) 62 (E) 65 13

Správné odpovědi: 1A 2A 3B 4C 5D 6C 7D 8B 9A 10B 11B 12E 14