INFORMATIKA Hardware Střední odborná škola technická a zahradnická, Lovosice, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_INF_569 Autor: Mgr. Jan Wenig Vznik:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

Hard Disk Drive & jeho alternativy
Periferní zařízení počítače
PC komponenty.
Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Struktura počítače - hardware Autor: Jaroslav.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
INFORMATIKA 9 Zálohování dat III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Základní pojmy V informatice.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Opakování učiva pro 7. ročník
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Počítačová sestava – Základní hardware II.
VY_32_INOVACE_02_Hardware PC Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
HARDWARE.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Opakování učiva pro 8. ročník
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
VY_32_INOVACE_01_Bezpečnost v počítačové učebně Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Počítač a jeho složení.
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Záznamová média Informatika – 6. ročník
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
HARDWARE.
Informatika Soubory a složky
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_52_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Paměťová.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_18.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Hardware a Software VY_32_inovace_01_infHWSW_08 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: září 2012 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_20.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
 Monitor je základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li připojen k počítači, je propojen s.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Záznamová média.
Petr Fodor.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Osobní počítač – doplňovačka 5
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Miroslava Telingerová
VY_32_INOVACE_INF. 8.A, 9.B.01 Název školy
INFORMATIKA – záznamová media
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

INFORMATIKA Hardware Střední odborná škola technická a zahradnická, Lovosice, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_INF_569 Autor: Mgr. Jan Wenig Vznik: září 2013 ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední školy jako prezentace.

Zdroj

Zdroj Flash

Flashdisky Uvedením

Paměťové karty Uvedením

Optická média Uvedením

Pásková zařízení a paměťové banky Uvedením

Cloudová úložiště Uvedením

Zdroje open_PS.jpg