VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Co očekávají rodiče od školního stravování
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Základní vybavení kuchyně
Žáci VII.D se do této hry pustili. A jak? Pracovali dle této osnovy. 1.Sestavení jídelníčku 2.Soupiska potravin 3.Ceny potravin v obchodě 4.Příprava svátečního.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve slovních úlohách na I. stupni ZŠ 2 Slovní úloha s násobením a kreslením VY_42_INOVACE_27 Sada 2 Základní.
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník:
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
charakteristika kovového inventáře
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
PONDĚLÍ Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová 25,- Kč.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_25_Přídavná jména měkká Téma:
STŘEDA Polévka Hovězí s těstovinami 20,- Kč Polévka Frankfurtská 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné.
STŘEDA Polévka Hovězí se zeleninovými noky 20,- Kč Polévka Žampionová 25,- Kč.
Mgr. Barbora Pilárová Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět: Informatika VY_32_INOVACE_05_SOFTWARE.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
PONDĚLÍ Polévka Drůbeží vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Květáková 25,- Kč.
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
Hovězí vývar s játrovou rýží Jemná zeleninová se smetanou
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuřecí vývar s mušličkami
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Složitá obsluha fondue
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_52_INOVACE_32_Škola Člověk a jeho svět – Prvouka 1. a 2. ročník
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Stolování VY_32_INOVACE_5A_12
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Přenosná záznamová média
SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ U STOLU
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI PROSTÍRÁNÍ SLAVNOSTNÍ TABULE Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: 6.-8. ročník Předmět: Praktické činnosti Autor: Bc. Klára Ujfaluši INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

Kvízová otázka na začátek Co je to tabule? a) černá deska, která je pověšená na zdi v každé třídě b) velký kus výborné čokolády c) slavnostní prostření stolu VŠE JE SPRÁVNĚ ( dnes nás bude zajímat odpověď c) )

Co budeme potřebovat? Musíme znát menu (pořadí a počet jednotlivých chodů) inventář ( předměty určené pro stolování) Prostor k prostření  A JDEME NA TO 

MENU Hovězí vývar s nudlemi Smažený kuřecí řízek, vařené brambory, míchaný salát Mramorová bábovka

Přiřaď správně, jaký inventář patří k jednotlivým chodům Potřebný inventář: Přiřaď správně, jaký inventář patří k jednotlivým chodům Hluboký talíř, polévková lžíce B. Masový talíř, nůž, vidlička C. Dezertní talíř, dezertní vidlička D. Sklenice na nápoj Aperitiv Polévka Hlavní chod Dezert

Co ještě budeme potřebovat? Škrtni věci, které na prostřený stůl nepatří:

Prostíráme: SKLENICE DEZERTNÍ VIDLIČKA DEZERTNÍ LŽIČKA VIDLIČKA UBROUSEK POLÉVKOVÁ LŽÍCE MASOVÝ TALÍŘ NŮŽ

Použité obrázky z webu Office.com