Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu:VY_52_INOVACE_22.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace

Advertisements

Jen jednou za rok přijdou Vánoce, jen jednou za rok se malý sněhem zachumelený stromeček promění v zářící světélko tichého lidského štěstí. Jen jednou.


Vánoce 2012.
 Cíle práce  Seznámení s výpočtem  Cenová rozvaha  Závěr.

DOMÁCÍ EKOLOGIE – nadměrná spotřeba
Začíná adventní čas roku 2008
Vánoční prezentace Honza Pospíšil.
Oprava chybné prezentace
Vánoční matematický kufr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
TAK SE NÁM SEŠEL ROK S ROKEM A JE OPĚT ČAS POPŘÁT ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE Ráda bych Vám je popřála s pár obrázky z Austrálie.
Vypracoval Matěj Leher
 Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PROSINEC NEZKLAMAL NÁS,PO ROCE PŘIŠEL ZAS!NEJDŘÍV OVŠEM BARBORA A MIKULÁŠ,PROBUDÍ V NÁS VÁNOČNÍ ČAS!JEŽÍŠEK JE DÁRKŮ PÁN,CESTIČKU JSI NAJDE KNÁM! CO BYCHOM.
Fotonoviny ze schůzek oddílu Pusíci a Knoflíci Nebe – Peklo připravili Pusíci pro ostatní kamarády.
Pohádkové Vánoce přejeme vám Vánoce jako z pohádek,
Našel jsem spoustu krásných obrázků, které vystihují atmosféru Vánoc.
Ať stromeček krásně voní, ať tisíce zvonečků na Štědrý den zvoní, ať pocit štěstí a lásky hřeje, dárků plné závěje, ať Vám láska navěje.
Vánoční přání pro radost
Řízek, salát, stromeček, a už je tu zvoneček
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Za dveřmi je … ZIMA.
Vánoční promo akce kofoly
Vánoční besídka v 1. B.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Environmentální výchova na ZŠ a MŠ Uhelná Příbram „Třídím! Třídíš! Třiď! Ať se nám tu dýchá líp!“
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.29_Vánoce Datum: 2.
Téma Svátky v roce Téma Svátky v roce Název DUM Prosinec - Vánoce Popis Zvyky, Štědrý den pranostiky Ročník třída Autor Bc. Hana Štěpková Číslo.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_M Téma:Vánoce, vánoční přání Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Šetrné úřadování na MěÚ v Benešově projekt „Zelený úřad“
Vánoce VY_32_INOVACE_16 Sada 8 Rozmanitost přírody Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Pavla Kešeláková Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Štědrý večer - Lidové zvyky a tradice Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_36_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU (ŘEŠENÍ)
Rok v jeho proměnách a slavnostech Vánoce – zvyky a tradice.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Jiřina Trpková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_III.CAS27 Vytvořeno:
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk,okres Česká Lípa,příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_19 _ENVIRONMENTÁLNÍ.
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_14.
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
Vánoce na Maltě Terynková Natálie 8.A.
Vánoční přání pro radost
Krásné vánoční svátky.
Sbor pro občanské záležitosti (SPOZ) při Obecním úřadu Květinov ve spolupráci s místním sborem dobrovolných hasičů Vás srdečně zve na slavnostní rozsvícení.
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Vánoce VY_32_INOVACE_5A_15
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Prvouka pro 2. tř. Vánoce III/2 19.
Druháci na Pernštýnském náměstí.
Začíná adventní čas roku 2008
VY_32_INOVACE_04A_VÁNOCE - CHRISTMAS
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
JEDNOU ZA ROK PŘIJDOU VÁNOCE   .
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_30_Vánoce
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_12_ Vánoční zvyky
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu:VY_52_INOVACE_22 _ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA _ Ekologické Vánoce Číslo projektu :CZ . 1.07/1.4.00/21.1705 Anotace : Prezentace je určena žákům 3.,4.,a 5.ročníku k výuce o možnostech o Vánocích myslet i jednat ekologicky Zdroj : clipart OFFICE

EKOLOGICKÉ VÁNOCE

Nezapomínej Ekologické vánoce Každoročně se s předvánočním shonem stává, že i lidé, kteří se jinak chovají ekologicky a šetrně, zapomínají na své zásady a dají si „zelené volno". Každý chce mít krásně nazdobený stromeček a pod ním dárky zabalené v blýskavém papíru. Ovšem ani těchto zažitých tradic se nemusíte zříkat, pokud se chcete chovat šetrně k přírodě. http://www.mojevanocnidarky.cz/stranka/ekologicke-vanoce.html,cit.15.12.2011

Vánoční stromek Pořiďte si živý vánoční stromeček. Nemusí k nám cestovat tisíce kilometrů, a přesto udělá radost – po Vánocích navíc můžete vysadit stromek k sobě na zahradu, kde na vás do příštích Vánoc počká.

Kapr Zvyk pouštění kaprů zpátky do vody je také jedním z nenáviděných mezi ekology. Většina kaprů puštěných zpět ,,na svobodu‘‘ zahyne.

Vánoční ozdoby Ozdobte si stromeček ozdobami vlastní výroby – třeba perníčky, ořechy, jablíčky či ozdobami ze slámy.

Osvětlení stromku Pořiďte si LED diodová vánoční světýlka – mají oproti žárovkám až o 80% menší spotřebu energie a vydrží vám desítky let

Balení dárků Dárky zabalte třeba do recyklovatelných obalů.

Nákupy Nakupujte s rozmyslem.

Krásné Vánoce všem….