Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

Finanční řízení Ing. Lenka Nováková Seminář pro žadatele výzvy Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele Výzva č. 78 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.1 Podpora vzdělávání a procesů v sociálních službách.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Eva Kujínková MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 14. února 2012.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Dotační programy Ústeckého kraje
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Projektový záměr Projektová žádost a přílohy Seminář pro žadatele Hradec Králové, 23. ledna 2017 Interreg V-A Česká republika – Polsko.
Projektová žádost a přílohy
Úřad práce České republiky
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzva
Seminář pro příjemce OPVK
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP 3. 2 - 2 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP 3.2 - 2.výzva Zpracování projektové žádosti Ústí n.L. 21.7. 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti Délka trvání GP - max. 36 měsíců předpokládaný začátek realizace GP od 1.3. 2011 Ukončení realizace GP do 30.6.2014 !! Realizace aktivit na území Ústeckého kraje (projekt má dopad na území, resp. cílovou skupinu Ústeckého kraje minimálně ze 70 %) Křížové financování Max.15% ze závěrečných způsobilých výdajů projektu výdaje musí být v souladu s cíli a aktivitami projektu Cílová skupina Pro koho, povědomí o zájmu CS Popis motivace, oslovení, zapojení a výběru zástupců CS TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti Výchozí stav projektu Monitorovací indikátory NE zjišťování výchozího stavu v rámci projektu Měl by být žadateli znám povinná příloha k žádosti Monitorovací indikátory nutné vybrat si všechny MI, které stanovuje výzva → v případě nerelevantních MI zadat plánovanou hodnotu 0 07.41.00 Počet podpořených osob – celkem NEVYPLŇUJE SE = stanoveno součtem MI 07.41.01 muži + MI 07.41.02 ženy 07.46.00 Počet úspěšně podpořených osob NEVYPLŇUJE SE = stanoveno součtem MI 07.46.01 muži + MI 07.46.02 ženy TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti Partnerství v projektu Zdůvodnění zapojení partnera do projektu (jaký přínos má toto partnerství, proč konkrétně tento partner) Popis zapojení partnera (způsob jeho zapojení v příslušných aktivitách, podrobněji rozepsat na záložce Popis realizace klíčové aktivity) Smlouva o partnerství - role a odpovědnosti partnerů v rámci projektu. Podíl na rozpočtu, podíl na plnění indikátorů Podíl na čerpání veřejné podpory Prohlášení o VP (v případě zapojení PO (škol) do partnerství Předběžný souhlas zřizovatele Partneři nesmí být dodavateli !! TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti Podporované aktivity výzvou Možnost kombinace Uvést v popisu klíčových aktivit – KA musí směřovat k naplňování podporovaných aktivit Klíčové aktivity (KA) klíčové aktivity – v přímé vazbě na podporované aktivity uvedené v příslušné výzvě (aktivity týkající se projektového řízení, vedení účetnictví, publicita jsou pouze doplněním KA, nikoliv samostatné aktivity) Řadit KA podle harmonogramu realizace Zdůvodnění a popis včetně nákladů vzhledem k rozpočtu Řízení projektu nebo jiné činnosti související s administrací projektu nemohou být samostatnou aktivitou. TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti Inovativnost Zdůvodnění co přinese projekt nového – výstupy a výsledky, jaká je jeho přidaná hodnota NE pokračování a financování stávajících aktivit Udržitelnost Aktivity a výstupy udrženy 5 let po ukončení realizace projektu (viz. PpŽ) Nutnost popsat podrobně v projektové žádost nakolik dlouhodobé dopady bude mít projekt na cílovou skupinu záměr pokračovat s realizací projektu i mimo rámec OP VK další zdroje financování Vytvořený produkt by měl být zachován a užíván v souladu s aktivitami Zakoupené zařízení a vybavení hmotné povahy z křížového financování (stavební úpravy) musí být udrženo v souladu s projektem a mělo by být uvedeno v žádosti - NEnahrazuje udržení aktivit a výstupů udržitelností také není samovolné rozšiřování aktivit a výstupů projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti Rozpočet přiměřenost a hospodárnost rozpočtu vzhledem k cílům a obsahu projektu provázanost rozpočtu ve vztahu k plánovaným aktivitám opodstatněnost výše rozpočtu a rozpočtových položek, přiměřenost výdajů na práci realizačního týmu /Metodický dopis č. 4 - Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK/ proporcionalita jednotlivých rozpočtových kapitol TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti Veřejné zakázky Zakázky malého rozsahu (pod 2 000 000 Kč bez DPH) postupovat dle platných pokynů a postupů OPVK (PpP, PpŽ) Typ A – do 100 000 Kč bez DPH - zakázka bez VŘ Typ B – od 100 000 Kč do 500 000 Kč bez DPH Typ C – od 500 000 Kč do 2 000 000 Kč bez DPH (uveřejnění výzvy na stránkách OPVK KÚ) Zakázky s vyšší hodnotou (nad 2 000 000 Kč bez DPH) postupovat dle zákona č. 137/2006 Sb. (nad 2 mil. bez DPH) doporučujeme zpracovat odborným poradcem (náklady na realizaci VŘ jsou způsobilým výdajem v rámci NN) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Povinné přílohy žádosti Příloha č. 1 - Doklad o právní subjektivitě žadatele v odpovídající formě podle odlišné právní subjektivity žadatele (viz. PpŽ- kapitola 4 ) Příloha č. 2 - Stanovisko zřizovatele je-li žadatelem příspěvková organizace kraje, města nebo obce Příloha č. 3 - Čestné prohlášení žadatele o čerpání veřejné podpory Příloha č. 4 - Čestné prohlášení partnera o čerpání veřejné podpory - u partnera s finančním podílem Příloha č. 5 - Analýza/šetření potřebnosti realizace projektu výchozí stav projektu Příloha č. 6 – Čestné prohlášení o zařazení do IPRM dokládá se, je-li pro daný projekt relevantní TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti v BENEFIT7+ Žádost on-line: www.eu-zadost.cz www.euzadost.cz www.eu-zadost.cz www.euzadost.eu (Testovací verze: http://benefit7.mssf.cz/) Příručka „Jak vyplnit webovou žádost OP VK“ na stránkách KÚ ÚK: http://opvk.kr-ustecky.cz/ v části PRO ŽADATELE na stránkách MŠMT: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/pro-zadatele TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Možné problémy se spuštěním Benefitu 7+ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti v BENEFIT7+ založení nové žádosti TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti v BENEFIT7+ Záložky vyplňujte postupně, některé jsou provázané a data se mezi nimi načítají Barevné rozlišení polí Žlutá – povinná Šedá bez orámování – vyplňují se automaticky Šedá s orámováním – nepovinná TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Zpracování žádosti v BENEFIT7+ - Vyplňovat postupně, nevynechávat položky - Průběžně ukládat V záložce Žadatel projektu musí být vyplněno pole Podíl na nákladech → následně aktivní záložka Rozpočet Přílohy projektu -velikost jedné přílohy max. 4MB Pole mají omezený počet znaků, případně možno dodat v samostatné příloze Finalizovaná žádost je pomocí hash kódu importována z aplikace Benefit7 do informačního systému MONIT 7+ Storno finalizace - v případě odevzdání listinné žádosti na ZS neprovádějte storno finalizace, pouze po konzultaci s projektovým manažerem Vytisknutá žádost musí mít stejný hash kód jako elektronická verze TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Předkládání žádosti Formální podoba žádosti a způsob jejího podávání: on-line webová žádost v programu Benefit 7 včetně povinných příloh (www.eu-zadost.cz), Zalepená obálka : povinné údaje - viz. výzva 1x samostatný výtisk žádosti v listinné podobě – podepsaná, orazítkovaná, (žadatel + partneři) – pevně sešita, přelepená v rohu 1x samostatný svazek příloh – úvodní list = seznam příloh – orazítkován, podepsán, pevná vazba 1x v elektronické podobě ve formátu *.pdf na nosiči chráněném proti přepisu (CD-ROM), - žádost + všechny přílohy doručit osobně nebo poštou na adresu zprostředkujícího subjektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 16

Předkládání žádosti Termín pro příjem žádostí : od 18.8. 2010 do 27.8. 2010 do 12.00 hod. Osobně na podatelnu KÚ ÚK Zaslat poštou na adresu vyhlašovatele (1-2 dny předem !!) (formální náležitosti předkládané žádosti jsou podrobně popsány ve výzvě – bod. 16) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 17

Nejčastější chyby Chybějící podpisy statutárních zástupců žadatele nebo partnera Nedostatečná vazba žádosti a příloh (jednotlivé listy se dají vyjímat) NE kroužková vazba !! Neúplné údaje na obálce Žádost a přílohy nejsou svázány zvlášť ve dvou samostatných svazcích Přílohy nejsou doloženy na CD ve formátu *pdf V žádosti nejsou nahrány přílohy Chybný počet listů příloh na Seznamu příloh (není důležité, zda je list popsán z jedné, či obou stran) Nedoloženy povinné přílohy č. 1 - u NN stanovy organizace (ustanovení o vypořádání majetku při zániku NNO), - u PO chybějící jmenování ředitele č.4 chybějící Prohlášení partnera o nečerpání VP TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 18

Nejčastější chyby Obecný (nekonkrétní) popis klíčových aktivit projektu Klíčová aktivita není v přímé vazbě na podporované aktivity uvedené ve Výzvě Klíčová aktivita je popsána nejasně – není zřejmé, ke které podporované aktivitě uvedené ve Výzvě se vztahuje Jako klíčové aktivity projektu jsou plánovány doprovodné činnosti týkající se projektového řízení, publicity (NN), vedení účetnictví (NN), které jsou pouze doplněním jednotlivých klíčových aktivit a nikoliv samostatnou aktivitou. Neprovázanost rozpočtu na klíčové aktivity Nejasný popis potřeb cílových skupin Požadované náklady včetně jejich potřeby nejsou dostatečně popsány Nedostatečně popsaná rizika projektu a nápravná opatření Nepřiměřenost rozpočtu ve vztahu k výstupům projektu (zejména osobní náklady, velké množství administrativních zaměstnanců aj.) Špatná struktura rozpočtu (zařazení výdajů do chybných rozpočtových položek) Rozpočet není dostatečně zpracován (na jednotlivé položky) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 19

Hodnocení GP Hodnocení formálních kritérií – opravitelné Hodnocení kritérií přijatelnosti – neopravitelné Věcné hodnocení – min. 2 hodnotitelé zaregistrovaní v Centrální databázi hodnotitelů MŠMT min. počet dosažených bodů – 65 ze všech obdržených hodnocení Výběrová komise Rada Ústeckého kraje Zastupitelstvo Ústeckého kraje do 30 dnů Smlouva o realizaci GP do 30 dnů od podpisu Smlouvy 1. zálohová platba TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 20

Konzultace projektových záměrů: se NEPOSKYTUJÍ osobní konzultace konzultace prostřednictvím elektronické pošty – konkrétní dotazy , zpracované projektové záměry od 19. 8. do 27. 8. 2010 se NEPOSKYTUJÍ osobní konzultace TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 21

Mgr. Radomíra Dostálová Děkuji za pozornost Mgr. Radomíra Dostálová dostalova.r@kr-ustecky.cz 475 657 717 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY