Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část čtvrtá.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Cestovní ruch Velké Británie a Irska
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Jan Matějka 2.D Obsah  Úvod  Části Británie Anglie Skotsko Wales Severní Irsko  Geografie  Nejznámější firmy.
VELKÁ BRITÁNIE WALES. WALES - velšsky Cymru – ve staré velštině to znamená „krajan“ - jméno Wales pochází z germánského slova Walha, které znamená „cizinec“,
 Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_268 _Londýn Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Významné stavby v České a Slovenské republice Vendula Dujková Gymnázium Boskovice 2012.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Karlštejn VY_32_INOVACE_13_33 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Texty jsou vlastní.
ŠkolaKatolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektuModerní škola Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění.
Music: Arabesque - Richard Clayderman Presented By: Henry - Jiná tvář Íránu, jak jej neznáme -
PRAHA. Praha je hlavní město České republiky. 14 největší město v EU. Leží na severu od středu Čech na řece Vltavě. Rozkládá se na 496km 2, a má
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_17_Vl5_Velká.
KENT RANNÍ POHLED NA DOVERSKÉ ÚTESY DOVER – PŘÍSTAV A PEVNOST.
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
VELKÁ BRITÁNIE A IRSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_09_Velká Británie a Irsko.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 11_ZÁPADNÍ EVROPA TEMA: ZEMĚPIS.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
ŠPANĚLSKO A PORTUGALSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_14_Španělsko a Portugalsko.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Místní a sv ě tový č as Mgr. Jan Kašpar ZŠ a MŠ Hejnice, 2011.
KARLŮV MOST A PRAŽSKÝ ORLOJ
UNIVERZITNÍ OXFORD S VÝUKOU
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
VY_52_INOVACE_10_02_hlavní město Praha
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie Monika Trochtová.
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_10_Londýn_ig2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
Vytvořila : Karolína Mifková a Michala Svobodová Třída : 8.A
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Denisa Haveldová, tercie
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_20 TÉMA: Vlastivěda4
CESTOVNÍ RUCH AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Londýn a ešte čosi ... Big Ben, Westminsterský palác, zdvíhací most Tower Bridge, Katedrála svätého Pavla, Trafalgarské námestie, Piccadilly Circus (najrušnejšia.
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_14 TÉMA: Vlastivěda4
Paríž Paríž nie je len metropolou Francúzka a súčasného globálneho sveta, zároveň sa stal hlavným mestom romantiky, histórie, kultúry a módy.
Projekt Leonardo da Vinci Londýn 2012
Základní škola, Hradec Králové
Velká Británie.
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
150.výročí symbolu Londýna
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
ANGLIE Aneta Babáková, 4.A.
Název školy: Základní škola T. G
Jazykový zájezd do YORKU
Transkript prezentace:

Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska

Základní informace Poloha : jihovýchod země při ústí řeky Temže Založen v 1. stol. Římany, vybudován Anglosasy Centrum mezinárodního obchodu, nejdůležitějšími odvětvími jsou finanční sektor, služby a turistika Velmi hustá síť městské hromadné dopravy, nejstarší metro na světě(z r. 1863), letiště Heathrow Nejnavštěvovanější evropská metropole Londýnská univerzita(kolem 380 000 studentů) je největší ve Velké Británii Město sportu – třikrát LOH, fotbalové kluby, Londýnský maraton, tenis, ragby Oxford Street - nejznámější nákupní ulice

Westminsterský palác a věž Big Ben (hodinová, název podle 13,8 t těžkého zvonu)

Tower s nejznámější věží White Tower – pevnost, zbrojnice, pokladnice, vězení, sídlo králů, dnes muzeum s korunovačními klenoty

Tower Bridge – zvedací most přes Temži z 19. stol.

London Eye a čínská čtvrť Soho Zdroj: Keira Hood, Londýnské oko, http://super-keira.blog.cz/0806/londynske-oko

Katedrála svatého Pavla ze 17. stol., sídlo Arcibiskupa londýnského

Národní galerie – asi 2000 obrazů starých mistrů Dostupné z : http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1rodn%C3%AD_galerie_(Lond%C3%BDn)

Trafalgarské náměstí se sochou admirála Nelsona

Westminsterské opatství – portál na severní straně, korunovační křeslo krále Eduarda

Buckinghamský palác a socha královny Viktorie, květinová výzdoba okolo paláce

Buckinghamský palác a královská jízdní garda

Greenwich – Královská observatoř (stanoven r.1851 nultý poledník) Dostupné z : http://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A1lovsk%C3%A1_greenwichsk%C3%A1_observato%C5%99

Stadión fotbalového klubu Chelsea

Hospůdka Shakespeare´s Head

Rušné ulice – protestní pochod a hlídkující policie

Moderní čtvrť

Pouliční umělci

Covent Garden – obchodní a zábavní centrum

Picadilly Circus – dopravní tepna

Hyde Park – největší v Londýně a známý svým prostranstvím Speakers´Corner Dostupné z : http://cs.wikipedia.org/wiki/Hyde_Park_(Lond%C3%BDn)

Windsor Castle, sídlo králů v hrabství Berkshire

Windsor je soustavně obývaný od 11. stol.

Zdroj informací http://cs.wikipedia.org/wiki/Lond%C3%BDna Foto a informace z vlastního archívu