Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
ročního hodnocení personálu v Metrostav a.s.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Nabídka personálních služeb
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Marketingové prostředí
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
Průběh projektu - připomínky hodnotitelů Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 MUDr.Vladimíra Lipšová SZÚ.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Diskuse u kulatého stolu na téma Sociálně prostorová diferenciace obyvatelstva a její vliv na kvalitu života ve městech a obcích České republiky Univerzita.
klade zvýšené nároky na finanční zabezpečení lidí v seniorském věku. -Zvýší se odvody -Zvýšení porodnosti ze zákona -Prodloužení důchodového.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Výzkumné komunity / Privátní panely / Výzkum trhu Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, Sekce vzdělávání.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Seminář k projektu „Podpora transformace Sociálních služeb Pačlavice“
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Co je to projekt? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Chytrý Jihomoravský kraj ?
V Českých Budějovicích, únor 2017
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Nábor a výběr zaměstnanců
1. Současný legislativní stav
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Klíčové aktivity projektu
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.

 25 x informačních seminářů  Oslovení přímo - elektronickou formou Vytvoření informačního prostředí a nástrojů pro zajištění připravenosti cílové skupiny na změny v důchodovém systému v rámci projektu - za stranu zaměstnavatelů = SPS v ČR  25 x informačních seminářů  Oslovení přímo - elektronickou formou  Strukturované rozhovory

25 x informačních seminářů  25 x informačních seminářů uskutečněných v průběhu roku 2014 v rámci celé ČR cílová skupina = členské organizace SPS v ČR

Oslovení přímo - elektronickou formou  Oslovení přímo - elektronickou formou infolinka SPS v ČR e-mailové oslovení cílové skupiny prostřednictvím krajských manažerů SPS v ČR

Strukturované rozhovory  Strukturované rozhovory Informační semináře = 12 Strukturovaných rozhovorů Elektronické oslovení = 7 Strukturovaných rozhovorů

Strukturované rozhovory - vyhodnocení 1. Domníváte se, že zvyšování věku pro důchod do starobního důchodu je nevyhnutelné a to bez ohledu na to, jak bude vypadat finální podoba „důchodové reformy? Ano – ne. 19 odpovědí, 12 Ano, 63 %, 7 ne, 37 % 2. Myslíte si, že jsou ve Vaší firmě profese, kterých se změny, způsobené prodloužením věku odchodu do důchodu dotknou? Ano – ne. 19 odpovědí, 14 Ano, 73 %, 5 ne, 27 %

Strukturované rozhovory - vyhodnocení 3. Předpokládáte, že Vaše firma bude na dopady, způsobené změnami důchodového systému reagovat tím, že 19 odpovědí se bude na její dopady soustavně připravovat 3 Ano, 16 %, se bude dopadům věnovat, až budou aktuální  7 Ano, 37 %, nebo nechá všemu volný průběh 9 Ano, 47 % 4.   Souhlasíte s tím, že to pro zaměstnavatele bude představovat neproduktivní náklady (budeme platit mzdy, ale nebudeme mít ekonomický   výkon)? Ano – ne. 19 odpovědí, 13 Ano, 68 %, 6 ne, 32 %

Strukturované rozhovory - vyhodnocení 5.  Pokud na předchozí otázku odpovíte ANO, dokázal byste odhadnout náklady takového procesu za Vaši firmu (není nutné kvantifikovat nyní) 13 odpovědí, 5 Ano, 38 %, 8 ne, 62 % 6. Jak jsou podle Vás důležité následující činnosti v rámci přípravy firmy na změny, přinášející prodlužování věku do starobního důchodu? 19 odpovědí po dvou možnostech – 38 odpovědí definice rizikových profesí: velmi důležité Ano 12, 63 %, spíše důležité Ano 4, 21 %, nedůležité Ano 3, 16 % změna pracovního režimu: velmi důležité Ano 5, 26 %, spíše důležité Ano 10, 53 %, nedůležité Ano 4, 21 % změna pracovního režimu: velmi důležité Ano 1, 5 % %, spíše důležité Ano 8, 42 %, nedůležité Ano 10, 53 % změna pracovních nástrojů: velmi důležité: Ano 1, 5 %, spíše důležité Ano 5, 26 %, nedůležité Ano 13, 69 %

Strukturované rozhovory - vyhodnocení 7. Jaké faktory byste na základě vlastních zkušeností definovali ve vaší firmě jako nejrizikovější?             19 odpovědí – 2 možnosti – 38 odpovědí věk Ano 8, 21% produktivita práce starších pracovníků Ano 2,  5 % kvalita práce starších pracovníků Ano 1, 2,5 % fyzická zdatnost Ano 6, 16 % zdravotní způsobilost Ano 10, 2 6,5 % vlivy pracovního prostředí Ano 4, 10,- % sezónnost Ano 2, 5  % zvyšování nároků na pozice Ano 5, 14  %     

Strukturované rozhovory - vyhodnocení 8. Souhlasíte s tím, že by bylo vhodné se dopředu pokusit upravit podmínky těch profesí, které by mohly být konkurenceschopně produktivní i ve věku nad 60 let?          Ano – ne. 19 odpovědí, Ano 16, 84 %, Ne 3, 16 % 9. Měla by Vaše firma zájem uhradit tyto náklady z projektu, stát se tak jedním z pilotních firem odvětví v projektu? Ano – ne. 19 odpovědí, Ano 1, 5 %, Ne 18, 95 %

Strukturované rozhovory - vyhodnocení 10. Souhlasíte se zapojením Vašeho podniku (či určeného pracovníka) do přípravné fáze pro realizaci sociálního auditu, spadajícího do tohoto projektu – etapa 1. (2013 – 2015) a následně do aktivit druhé etapy projektu (2016 – 2018)? Ano – ne. 19 odpovědí, Ano 8, 42 %, Ne 11, 58 % 11. Jste Vy nebo Vaše firma nějak zapojeni do činnosti „sektorové rady“? Ano; ne, nejsem; ne, sektorovou radu neznám. 19 odpovědí, Ano 0, 0 %, Ne, nejsem 10, 53 %, ne, sektorovou radu neznám 9, 47 %

Děkuji za pozornost Ing. Bohuslav Štancl, MBA BP Stavebnictví I. - Specialista pro vedení sociálního dialogu a problematiku důchodového systému za stranu zaměstnavatelů