HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář 19.1.2017 VÚV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

HEIS VÚV seminář VÚV TGM Praha , Brno
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Geoportál Implementace INSPIRE v ČR Enviro-i-forum, Zvolen, Jitka Faugnerová Jiří Kvapil 1.
Hydroekologický informační systém VÚV TGM, v.v.i.
VÝVOJ NÁSTROJŮ PRO HODNOCENÍ MNOŽSTVÍ A JAKOSTI VOD
Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011.
HEIS VÚV seminář VÚV – Oddělení HEIS VÚV
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
INSPIRE Závěry testování v České republice Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen,
INSPIRE Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen, Implementace INSPIRE v České republice.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů Zveřejněno ve Sbírce zákonů ČR, částka 99/2000.
Interní seminář VÚV TGM, v.v.i Pracovní skupina GD – Správa dat (MKOOpZ) Charakteristika a přehled činností
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Povodňový informační systém Ing
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
Metainformační systém - Metaportál MŽP ČR
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
Jednotný informační systém o životním prostředí (JISŽP)
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
INSPIRE Stav a výhled.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství Informační a metodická podpora: Informační a metodická podpora: duh
Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, v.v.i. | Podbabská 30/ 2582, Praha 6 | Pobočka Brno | Mojmírovo.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Jiří Mikeš, M.A. Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Novelizace předpisů pro stanovení ochranných pásem vodních zdrojů
Co nového na "obálkách ...“ Seminář SK ČR Jiří Nechvátal
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
František Pavlík Tvorba DMT z dat laserového scanování (DMR 4G a DMR 5G) v prostředí ArcGIS Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, v.v.i.
Revize DČOV na ohlášení – pohled do budoucna
Otevřená data v České republice
Transkript prezentace:

HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář 19.1.2017 VÚV TGM, v.v.i., Ostrava

Program semináře Informace o provozu HEIS VÚV: novinky, data, nástroje a nabízené služby Aktualizace směrnice „ Zásady provozu HEIS VÚV“ Sběr informací o úkolech vč. jejich publikování na stránkách VÚV TGM Možnosti využití HEIS VÚV při publikování výstupů Problematika dat HEIS/DIBAVOD, ISVS-VODA a vazby na Národní geoportál INSPIRE a Vodohospodářský informační portál

HEIS VÚV – publikace dat

Portál HEIS VÚV

Směrnice HEIS VÚV Směrnice Q/V/S053/161201 „Zásady provozu HEIS VÚV“ upravuje zásady provozu HEIS VÚV zejména s ohledem na: zajištění dostupnosti dat v oblasti vodního hospodářství a ochrany vod pro potřeby řešení zakázek VÚV TGM, v.v.i., a informování veřejnosti, zajištění kvality při tvorbě a jednotnosti při užívání dat a databází v rámci zakázek VÚV TGM, v.v.i., vedení evidence výstupů zakázek VÚV TGM, v.v.i., zajištění publicity vybraných zakázek v prostředí internetu, zajištění provozu HEIS VÚV.

Sběr informací o úkolech vč. jejich publikace na webu VÚV Základní informace: data o úkolech jsou shromažďována od roku 2000, vedení evidence je zakotveno v interní směrnici VÚV TGM, v.v.i. „Zásady provozu HEIS VÚV“ (směrnice č. Q/V/S053/161201), databáze slouží k ukládání a zpřístupnění základních informací o úkolech řešených ve VÚV TGM, v.v.i., jedním z hlavních úkolů (účelů) je archivace výstupů v elektronické podobě.

Sběr informací o úkolech – tok informací a dat Řešitel předává do HEIS: Základní informace o úkolu Výstupy – zprávy, datové sady Údaj o omezení dostupnosti výstupů (veřejné, VÚV, vybraní uživatelé, archiv) a jeho možného dalšího využití Správa HEIS: Ukládá údaje do databáze Zpřístupňuje podle požadavků řešitelů (intranet/internet/internetové stránky VÚV)

Sběr informací o úkolech – schéma

HEIS VÚV a zajišťování publicity projektů Směrnice „Zásady provozu HEIS VÚV“ mj. stanovuje: HEIS VÚV zajišťuje publicitu projektů v prostředí internetu a požadavky řešitelů na publikaci výstupů projektů, požadavky jsou zabezpečovány primárně vlastními prostředky HEIS VÚV, jinak návrh alternativního řešení (v kooperaci s odděleními GIS a LAN), je sestaven „katalogový ceník“ internetových prezentací http://prgheisv/soubory/publicitaprojektu (Praha) http://10.1.40.18/soubory/publicitaprojektu (pobočky).

HEIS VÚV a zajišťování publicity projektů Ukázky: internetová prezentace projektu „Raci“, internetová aplikace pro pro modelování dopadů socio- ekonomických změn ve společnosti na spotřebu vody, internetová prezentace – Biosucho (mapa rizika vysychání drobných vodních toků v ČR).

HEIS VÚV vs. DIBAVOD, ISVS-VODA, apod. Vazby HEIS VÚV: vztah HEIS VÚV a DIBAVOD, kompetence, zajiťované činnosti a poskytované služby, vztah HEIS VÚV k ISVS-VODA (vodohospodářský portál voda.gov.cz) HEIS VÚV a národní geoportál (geoportal.gov.cz, Cenia)

Konec prezentace. Děkujeme za pozornost. Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, v.v.i. | Podbabská 30/ 2582, 160 00 Praha 6 | +420 220 197 111 info@vuv.cz, www.vuv.cz, Pobočka Brno | Mojmírovo náměstí 16, 612 00 Brno-Královo Pole | +420 541 126 311 info_brno@vuv.cz, Pobočka Ostrava | Macharova 5, 702 00 Ostrava | +420 595 134 800 | info_ostrava@vuv.cz