Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_429, 22. sada, Prvouka
Advertisements

The Great Wonders of Europe Ústí nad Labem, The Czech Republic.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
CZ KVÍZ.
ČR „SRDCE EVROPY“ Rozloha: km Počet obyvatel:10,3 mil.
Zeměpisné rekordy Česka
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
zpracovaný v rámci projektu
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Nejvyšší bod Sněžka – 1602 m. n. m..
Procházka městem Brnem
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Krajinný park v Mariánských Lázních – naučně poznávací okruh s dokonalými maketami (měřítko 1: 25) významných stavebních a technických památek ČR.
VY_32_INOVACE_159 Karel IV. pro 4. ročník ZŠ
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_277_ČR 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_100.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
RISKUJ!.
Uvedené číselné hodnoty jsou jen přibližné, neboť různé prameny uvádějí různé a mírně odlišné údaje. Zeměpisné rekordy Česka Hudba: Mike Oldfield.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
ČESKÁ REPUBLIKA Czech Republic. MAPA ČR Německo - Berlín Polsko - Varšava Slovensko - Bratislava Rakousko - Vídeň Počet obyvatel – Rozloha.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
ČESKÁ NEJ – VYHLEDEJ A UKAŽ NA MAPĚ nejsevernější obec – Lobendava (okres Děčín) nejjižnější obec – Vyšší Brod (okres Český Krumlov) nejzápadnější obec.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
KRAJE (SHRNUTÍ) I. ČÁST – ČECHY
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Česká republika – České Budějovice
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_252_PAMÁTNÉ OBJEKTY
VLASTIVĚDNÝ AZ KVÍZ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 25.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
PRADĚD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Praděd.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/21.3806 III/2 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.3806 ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis ROČNÍK: 8., 9. NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_20_10Z-Česká NEJ III. AUTOR: Mgr. Dagmar Laštovičková DATUM TVORBY: Září 2014 OVĚŘENÍ: 27.11. 2014 ANOTACE: Prezentace je určena k motivaci žáků v úvodu učiva o České republice.

Česká NEJ III.

Turistické cíle Nejstarší rozhledna: rozhledna na Kleti, z r. 1825 Nejvýše položená rozhledna: rozhledna na Poledníku, Šumava Největší hradní zřícenina ČR: Rabí Největší hradní zřícenina na Moravě: Helfštýn Nejlépe dochovaná hradní zřícenina: Střekov Největší kašna: na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích Nejstarší jeskynní kresba v ČR: v jeskyni Býčí skála v Moravském krasu, geometrický tvar uhlem z mladší doby kamenné (okolo 3200 let před naším letopočtem)

rozhledna na Poledníku

Rabí – zřícenina hradu

náměstí Přemysla Otakara II.

NEJ ve světovém měřítku První vysoká škola ve střední Evropě: Karlova univerzita (1348) Nejstarší sklářská škola na světě: Střední průmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově Jediné divadlo s otočným hledištěm: zámecký park v Českém Krumlově Nejdelší kolonády z našich lázeňských měst: Mariánské Lázně a Karlovy Vary Nejstarší a největší skanzen: Rožnov pod Radhoštěm (1925) Nejpamátnější hora: Říp Největší sbírka drahokamů: Národní muzeum v Praze Nejvzácnější historický klenot: Svatováclavská koruna Největší umělecky ztvárněné okno: katedrála sv. Víta v Praze

aula UK v Praze

Otáčivé hlediště – Český Krumlov

Svatováclavská koruna

NEJ v dopravě Nejvýše položená železniční stanice: Kubova Huť (995 m n. m.), Šumava Nejvyšší most: přes řeku Vltavu u Orlíka (Žďákovský most), 90 m Nejkratší vzdálenost od moře: 326 km od Štětínského zálivu v Baltském moři Nejdelší přemostění: přemostění Masarykova nádraží v Praze, 685 m Nejdelší tunel: pod sedlem Špičáku na železniční trati Klatovy-Železná Ruda, 1747 m Nejvyšší stavba: anténní stožáry rozhlasového vysílače Praha Liblice u Českého Brodu

Žďákovský most

Kubova Huť

Libice

Odpověz na otázky: Ve kterém pohoří najdeš nejvýše položenou rozhlednu? Ve kterém městě je postavena největší kašna? Ve kterém městě je divadlo s otočným hledištěm? Který skanzen u nás je nejstarší? Který silniční most je nejvyšší?

Řešení: Ve kterém pohoří najdeš nejvýše položenou rozhlednu? Šumava Ve kterém městě je postavena největší kašna? České Budějovice Ve kterém městě je divadlo s otočným hledištěm? Český Krumlov Který skanzen u nás je nejstarší? Rožnov pod Radhoštěm Který silniční most je nejvyšší? Žďákovský most

Citace a zdroje WIKIPEDIA COMMONS. Hrad Rabí, letecký snímek [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rab%C3%AD_%28hrad%29#mediaviewer/File:Hrad_Rab%C3%AD,_leteck%C3%BD_sn%C3%ADmek.jpg WIKIPEDIA COMMONS. České Budějovice - náměstí z Černé věže [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD_P%C5%99emysla_Otakara_II.#mediaviewer/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice_-_n%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD_z_%C4%8Cern%C3%A9_ve%C5%BEe.jpg WIKIPEDIA COMMONS. Poledník [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Poledn%C3%ADk_%28%C5%A0umava%29#mediaviewer/File:Poledn%C3%ADk_%288%29.jpg WIKIPEDIA COMMONS. Prague Charles University [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Prague_Charles_University.JPG WIKIPEDIA COMMONS. Otáčivé hlediště Český Krumlov [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ot%C3%A1%C4%8Div%C3%A9_hledi%C5%A1t%C4%9B_%C4%8Cesk%C3%BD_Krumlov#mediaviewer/File:Otacivehlediste.jpg WIKIPEDIA COMMONS. Svatováclavská koruna [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Svatov%C3%A1clavsk%C3%A1_koruna#mediaviewer/File:Kopie_Svatovaclavska_Koruna.jpg WIKIPEDIA COMMONS. Kubova Huť [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kubova_Hu%C5%A5#mediaviewer/File:KubovaHut.jpg WIKIPEDIA COMMONS. Žďákovský most [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BD%C4%8F%C3%A1kovsk%C3%BD_most#mediaviewer/File:%C5%BD%C4%8F%C3%A1kovsk%C3%BD_most_from_air_1.jpg WIKIPEDIA COMMONS. Vysílač Libice B [online]. [cit. 22.9.2014]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Vys%C3%ADla%C4%8D_Liblice_B#mediaviewer/File:Liblice_vysilac_z_dalky.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Laštovičková