Popis - opakování a procvičování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Popis - opakování a procvičování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Advertisements

Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
ČAS A JEHO MĚŘENÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Skloňování podstatných jmen rodu mužského Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno.
Volba budoucího povolání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Dostupné z Metodického portálu
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
SLOH – popis statický líčení
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
Převody – jednotky délky
MAGNETICKÉ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kánon hlavy (Unface) Základní pravidla pro kresbu portrétu
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_14_IMPRESIONISMUS Název materiálu:
Podobnost trojúhelníků
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
MAGNETIZACE LÁTEK Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Procvičování samohlásek
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Fyzika – měření objemu a převody jednotek objemu
Autor: Mgr. Eva Černá, Plzeň
Směsi Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Ověř si své znalosti z živočišné říše!
Skládání sil, rovnováha sil
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
POPIS Shrnutí učiva.
VLASTNOSTI KOMBINAČNÍCH ČÍSEL
Hyperoskulační kružnice elipsy
Převody délky MATEMATIKA
Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ČTVERCOVÁ SÍŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr.Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Porovnávání obrázků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Shodnost rovinných útvarů Shodnost trojúhelníků
Jak by ses cítil(a) na poušti?
Určení severního pólu cívky s proudem pomocí pravidla pravé ruky
Autorem materiálu a všech jeho částí je Irena Nemetová
Vzájemná poloha dvou kružnic
Začínáme se slovesy I Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Soustava rovnic Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
SČÍTÁME A ODČÍTÁME DO 5 S KAMARÁDEM
Převody – jednotky délky
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Transkript prezentace:

Popis - opakování a procvičování Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

1) komunikační úkol na pozornost: a) Jaké barvy skříněk máme ve škole? b) Kolik učitelů má stále místo ve sborovně? c) Kolik schodů vede od hlavního vchodu do přízemí? d) Jaký letopočet je napsán na desce u hlavního vchodu?

POPIS Druhy popisu: - informuje o výsledcích pozorování, hlavním záměrem je podat přesný obraz popisovaného předmětu nebo jevu.   Druhy popisu: a) statický – popis předmětu, místa, osoby b) dynamický – popis průběhu děje

Druhy popisu podle účelu: a) Prostý popis vystihuje nápadné a názorné znaky. b) Odborný popis vyžaduje přesnost a vystihuje jen podstatné znaky. c) V uměleckém neboli subjektivně zabarveném popisu autor vyjadřuje své pocity a dojmy.

2) Popis školního zařízení (nejen budovy) ze tří pohledů: a) z vašeho každodenního pohledu  b) z pohledu prvního školního dne žáka primy c) z pohledu nějakého učitele

3) Vlastní miniportrét z pohledu dvou osob: a) z vašeho pohledu (autoportrét)   b) z pohledu učitele, kterého máte rádi

4) Doplňte: a) hladký jako ... b) drsný jako ... c) hebký jako ... d) hrubý jako ... e) lepkavý ...

5) Vyjádřete, jak vnímat obrys předmětu ve tmě.   5) Vyjádřete, jak vnímat obrys předmětu ve tmě. Vyberte si jeden z těchto předmětů a stručně popište: - svíčka, lampa, váza - šperk (řetízek, brož, prsten, náučnice) - kladívko, hokejka, ovladač na televizi - pásek, svatební šaty...

a) hazardér b) zbabělec c) mluvka d) obětavec e) parádnice f) sobec 6) Charakterizujte: a) hazardér b) zbabělec c) mluvka d) obětavec e) parádnice f) sobec g) dobrák

Prohlédněte si následují obrázky, vyberte si jeden z nich a popište pocity, které ve vás tato významná budova vyvolává. fotografie Národního muzea: Dostupné z WWW: < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Narodni_muzeum.jpg> [on line] [25. 7. 2009] fotografie Národního divadla: Dostupné z WWW: < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:NationalTheatrePrague.jpg> [on line] [25. 7. 2009]

Pokuste se pomocí uměleckého popisu stručně porovnat tyto dva obrázky lesa. Dostupné z WWW: < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Acid_rain_woods1.JPG> [on line] [25. 7. 2009] http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wood_Jizera_Mountains.JPG [25. 7. 2009]

Zamyslete se, které jednoduché jídlo má v oblibě váš kamarád nebo vaše kamarádka a stručně popište, jak byste ho uvařili, aby on či ona pokrm s úsměvem na tváři snědli a vám sdělili, že to jídlo už od nikoho jiného než od vás jíst nebude. Fotografie: Dostupné z WWW: < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cooking.jpg> [On line][25. 7. 2009]