Návštěva zoo VY_32_INOVACE_ února 2014

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Podstatná jména Rod podstatných jmen ROD podstatných jmen R od podstatných jmen určujeme pomocí ukazovacích zájmen v jednotném čísle. Ten – dům, strom,
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
ACCESS – Tvorba tabulky – vstupní maska
Automatický přechod snímků Návštěva ZOO v Brně
Rostlinstvo a živočišstvo světa
Nikola Tučková Kristýna Harudová 8.A
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
SAFARI Práce skupiny žáků třídy 7.A. v Pardubicích – Studánce Školní rok 2007 / 2008.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
PŘÍRODOVĚDNÝ POBYT KOŇSKÁ FARMA – VYSOKÁ CHRASTAVA KOŇSKÁ FARMA – VYSOKÁ CHRASTAVA.
Dovolená v Řecku Absolvoval Milan Haco Taková normální dovolená v Řecku, jako vždy… …krásný hotel… …krásný bazén…
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
CYKLUS S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Mihačová. Obchodní akademie a Střední odborná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Test - skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Směny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Večeře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Soustava SI VY_32_INOVACE_ ledna 2013
Hledání souvislostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Zákon zachování energie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Zlomky a procenta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Kvantitativní myšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Krátké slovní úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Průřezové úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Účinnost přeměny energie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Matematizace textu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Dvojice slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Přímá a nepřímá úměrnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Test - analýza textu VY_32_INOVACE_ února 2014
Do nové zoo se stěhují zvířata
Permutace s opakováním
Souhrnný test kvantitativního myšlení
EXPRESE V UMĚNÍ 19. listopadu 2013 VY_32_INOVACE_160215
Kombinační číslo 6. října 2013 VY_42_INOVACE_190206
Podmíněné pravděpodobnosti
Řecko – sochařství 6. srpna 2012 VY_32_INOVACE_140106
JACKSON POLLOCK – Jedna: číslo 31
Kombinatorika VY_32_INOVACE_ ledna 2014
Socialistické pomníky
Matematická rozcvička
Číselné řady VY_32_INOVACE_ září 2013
SVALOVÁ SOUSTAVA ČLOVĚKA
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
ZÁTIŠÍ PODLE PAULA CÉZANNA
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Občané z Calais Auguste Rodin
Tasemnice 15. února 2014 VY_52_INOVACE_210210
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Guernica Pablo Picasso
Motolice 16. února 2014 VY_52_INOVACE_210209
Transkript prezentace:

Návštěva zoo VY_32_INOVACE_180207 15. února 2014 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám.

Zadání úlohy: Anička se rozhodla začátkem letních prázdnin navštívit zoologickou zahradu. Po zakoupení lístku přemýšlela, která zvířata by chtěla vidět nejvíce, přičemž měla zájem o následující stanoviště: výběh slonů pavilón opic ohradu nosorožců plameňáky výběh žiraf pavilón šelem bazén s hrochy výběh velbloudů terárium ohradu pštrosů 2

Anička svou návštěvu nezačala v teráriu. Pomocné informace: Anička si z časových důvodů vybrala jen šest stanovišť. Našim úkolem je zjistit, která místa Anička navštívila, a také v jakém pořadí, jestliže o její cestě zoologickou zahradou víme: Anička svou návštěvu nezačala v teráriu. Jestliže navštívila plameňáky, pak viděla i ohradu pštrosů. Na slony se šla podívat až po shlédnutí nosorožců. Jako poslední Anička viděla pavilón šelem. 3

5) Oblíbené opice nakonec nestihla. 6) Hrochy navštívila ihned po plameňácích. 7) Její druhá zastávka byla u velbloudů nebo u nosorožců. 4

Otázky: 1. Kolikátou zastávkou byl pro Aničku výběh slonů? (A) 1. (B) 3. (C) 3. nebo 5. (D) 1. nebo 3. nebo 5. 2. Které místo navštívila Anička jako první? (A) Plameňáky (B) Pštrosy (C) Slony (D) nelze určit 5

Anička si mohla vybrat z následujících stanovišť: ŘEŠENÍ Anička si mohla vybrat z následujících stanovišť: výběh slonů pavilón opic ohradu nosorožců plameňáky výběh žiraf pavilón šelem bazén s hrochy výběh velbloudů terárium ohradu pštrosů Nápověda č. 4) Jako poslední Anička viděla pavilón šelem. Nabízí tuto možnost: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Pavilón šelem 6

3)Na slony se šla podívat až po shlédnutí nosorožců. ŘEŠENÍ Nápovědy: 3)Na slony se šla podívat až po shlédnutí nosorožců. 5) Oblíbené opice nakonec nestihla. 6) Hrochy navštívila ihned po plameňácích. 2) Jestliže navštívila plameňáky, pak viděla i ohradu pštrosů. zúžují původní výběr na možnosti: výběh slonů pavilón opic ohradu nosorožců plameňáky výběh žiraf pavilón šelem bazén s hrochy výběh velbloudů terárium ohradu pštrosů 7

č.7) Její druhá zastávka byla u velbloudů nebo u nosorožců. 1. ŘEŠENÍ Nápověda č.7) Její druhá zastávka byla u velbloudů nebo u nosorožců. 1. 2. Nosorožci 3. 4. 5. 6. Pavilón šelem 8

č. 6) Hrochy navštívila ihned po plameňácích. ŘEŠENÍ Nápovědy č. 6) Hrochy navštívila ihned po plameňácích. č. 3)Na slony se šla podívat až po shlédnutí nosorožců. Ukazují, že jako první navštívila Anička ohradu pštrosů: 1. Ohrada pštrosů 2. Nosorožci 3. 4. 5. 6. Pavilón šelem 9

To znamená, že na zbylá tři místa zbývá výběh slonů a dvojice ŘEŠENÍ To znamená, že na zbylá tři místa zbývá výběh slonů a dvojice míst následujících těsně za sebou: plameňáci – bazén s hrochy. Tomu vyhovují 2 možnosti: 1. Ohrada pštrosů 1. Ohrada pštrosů 2. Nosorožci 2. Nosorožci 3. Výběh slonů 3. Plameňáci 4. Plameňáci 4. Bazén s hrochy 5. Bazén s hrochy 5. Výběh slonů 6. Pavilón šelem 6. Pavilón šelem 10

Otázky: 1. Kolikátou zastávkou byl pro Aničku výběh slonů? (A) 1. (B) 3. (C) 3. nebo 5. (D) 1. nebo 3. nebo 5. 2. Které místo navštívila Anička jako první? (A) Plameňáky (B) Pštrosy (C) Slony (D) nelze určit 11