Hraj si, ale nezahrávej! Preventivní projekt zaměřený na problematiku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Advertisements

Způsobilost k právním a protiprávním úkonům
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
Jak řešit situace v zahraničí
Statistické šetření.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Kateřina Mašková, 2.A Tresty u mladistvých.
Komentář k důchodové reformě z pohledu VV 1. Dopad zvýšení DPH Sjednocení DPH na 20% (65 mld. Kč) pro financování důchodové reformy Zachování snížené.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Ministerstvo zahraničních věcí ČR ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2014 Tisková konference 12. června 2014.
Stáří a právo na důstojný život
AKTUÁLNÍ PROBLÉMY NA ÚSEKU ODHALOVÁNÍ A VYŠETŘOVÁNÍ SEXUÁLNĚ MOTIVOVANÉ TRESTNÉ ČINNOSTI PÁCHANÉ NA DĚTECH mjr. Mgr. Jan Machuta 3. oddělení SKPV OOK.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Problematika informační kriminality
TRESTNÍ PRÁVO I Milana Reichlová.
Mimořádné události – co dělat!
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
Projekt: „Prevence konzumace alkoholu nezletilými v Plzni“
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Chování na internetu.  S používáním nelegálního softwaru jsou spojena tato rizika:  Riziko trestního postihu za používání nelegálního softwaru  Používáním.
ManagerWeb.cz » 1 Finanční Management - jediný časopis pro vrcholové finanční řízení firem Finanční Management je měsíčník zabývající se všemi stránkami.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: I Právní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Problematika informační kriminality
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
Prezentace na tiskovou konferenci Srovnání vývoje a nápadu TČ, početních stavů policistů a vývoj nehodovosti na ÚO Břeclav v porovnání let 2010 a 2011.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Historie požárního sboru hl.m. Prahy MIROSLAV CHMEL, DL2 Studentská konference Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRIMINALITA 2015 Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy.
S YSTÉM PRÁVA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Květen 2016.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Trestná činnost páchaná na seniorech Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy.
Problematika násilí na dětech Syndrom CAN – syndrom týraného, zanedbávaného a zneužívaného dítěte Způsoby vzniku: Akce Ne-akce.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U Trest smrti Mgr. Marie Mikulcová.
MĚŘENÍ EFEKTIVITY PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ aneb jak měřit něco, co se nestalo Herlíkovice,
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Šluknovsko – dopady migrace na život v obcích 09/2011 Volfová Hana, Kafková Jiřina.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/10_Protiprávní jednání Téma: Protiprávní jednání.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Náborová kampaň Policie ČR 2009 brig. gen. Mgr. Oldřich Martinů policejní prezident.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
25 / 1 / 2011.
Customer Contact Praha
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
liga lidských práv „blíže spravedlnosti“
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2016
Analýza činnosti služby pořádkové policie „Léto 2014“
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Loupež v bance v Klášterci n. O.
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Krajské ředitelství policie Plzeňské kraje
Hazard Alkohol a Děti 2018.
TRESTNÝ ČIN A JEHO DŮSLEDKY.
Den otevřených dveří Název školy Datum.
Transkript prezentace:

Hraj si, ale nezahrávej! Preventivní projekt zaměřený na problematiku zneužívání tísňových linek

Přijatá volání na linku 158 v Praze průměrně 1000 - 1250 volání denně každý den má zhruba10 přijatých hovorů charakter zneužití tísňové linky

Příklady zneužití tísňové linky 158 Malé děti volají o přestávkách ze školy mezi vyučovacími hodinami nebo po příchodu domů, když ještě rodiče nejsou doma: na lince je ticho, nebo je slyšet dětský smích, nebo se ozývá oznamování nesouvislých nesmyslů. Školáci jakéhokoliv věku ze strachu před zkoušením či písemkou nahlašují umístění bomby ve škole. Podnapilí občané, kteří policistům sprostě nadávají a snaží si tak vybít zlost. Lidé, kteří se nudí a touží po tom vidět na vlastní oči zásah IZS, volají do ulice, kde bydlí, policisty a záchranáře k nějaké události, která se vůbec nestala a jen je pozorují. Nemocní a duševně narušení lidé, kteří mají nutkavou touhu řešit svůj problém se složkami, se kterými vůbec nijak nesouvisí.

Postihy za zneužívání tísňové linky Volající si obvykle neuvědomuje, že se dopouští tímto zneužívajícím voláním protiprávního jednání. Šíření poplašné zprávy (zákaz činnosti či trest odnětí svobody v délce dvou let). Vystavení se riziku úhrady vynaložených finančních nákladů na „planou“ záchrannou akci. Vystavení se riziku správního řízení s Českým telekomunikačním úřadem (pokuta, zrušení telefonní linky).

Údaje v číslech 2012 od začátku roku evidujeme 16 trestných činů šíření poplašné zprávy policisté vypátrali celkem 15 volajících (objasněno 94%) ve dvou případech podalo KŘP hl. m. Prahy podnět Českému telekomunikačnímu úřadu ke zrušení telefonní stanice 2011 evidováno 12 TČ šíření poplašné zprávy, objasněno 41 % 2010 evidováno 14 TČ šíření poplašné zprávy, objasněno 28%

Preventivní projekt Preventivní projekt „Hraj si, ale nezahrávej“ bude obsahovat celkem 3 videospoty. První dokončený spot pouštíme v první polovině prosince do všech pražských škol, volnočasových sdružení, zveřejňujeme jej na webových stránkách policie.cz, stránkách partnera projektu zpmvcr.cz, a dále u spolupodílejících se složek IZS hzspraha.cz a zzshmp.cz .

Děkujeme za pozornost Partner projektu: Mediální partner projektu: Preventivně informační oddělení KŘP hl. m. Prahy Tel. 974 825 287 E-mail: tiskpha@mvcr.cz Partner projektu: Mediální partner projektu: