Slučitelnost zaměstnání a rodiny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Advertisements

Péče o pracovníky.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Organizační a řídící struktury
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Odměňování a stimulace
Podpora částečných úvazků?
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Osobní prodej & osobní přístup Mary Kay
 Vysoké provize %  Neplatíte paušální poplatky, ale pouze 5 % z obratu  Motivační bonusy po prvním roce práce  Po zapracování příspěvek na.
Jan Martof Služby v oblasti reklamních a dárkových předmětů aneb darovat „propisku“ už nestačí.
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
Mobilní salón krásy
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Kulatý stůl- Hodonín, Nástroje pro-rodinné politiky a jejich využití v oblasti lidských zdrojů a budování dobrého jména firmy Blanka Brabcová.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Místní akční skupina Rakovnicko
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
L O společnosti - Rodinná společnost Matějovský byla založena v první polovině 90. let - Více než 20 let je úspěšným výrobcem ložního povlečení a jedničkou.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Dotační projekty Vysokého Mýta
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. představení společnosti Únor 2014 TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. Libušina tř Brno Česká republika.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Freibergské sdružení pro přátelský vztah k rodině Vyhodnocení ankety rodičů a podniků k přátelskému vztahu města Freiberg k rodině červen 2008.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
A péče o Vaše dítě. O V AŠE DÍTĚ PEČUJEME s láskou a rádi s citem a úctou profesionálně a odborně individuálně rovným přístupem.
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
» » CentroNet, a. s.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Péče o děti v Horním Rakousku
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Audit rodina & zaměstnání ve VÚHŽ a.s.
Studijní obor: Sociální činnost
„Jsme rovnocenní partneři“
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
ROBOTTRANSFÉR Mgr. Kateřina Hořejší.
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Benefity.
Souhrnné informace Kontaktní údaje: Jindřišská 889/17, Praha 1
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Welfare state Sociální zabezpečení Zabezpečení rodin s dětmi
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

Slučitelnost zaměstnání a rodiny Alena Doležalová TESCAN ORSAY HOLDING, a.s Říjen 2014

TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. 25 let tradice a excelence ve výrobě skenovacích elektronových mikroskopů Nové budovy Moderní výroba Silný výzkum a vývoj (1/3 zaměstnanců) Čisté a super-čisté montážní prostory Vzdělaný a zkušený tým Celosvětová obchodní a servisní síť

Tým pracovníků firmy TESCAN Celkem přes 229 pracovníků v Brně + 21 v USA + 24 v Číně +2 v UK +2 ve Francii 54% s vysokoškolským vzděláním 1 Profesor, 18 PhD + 5 studující postgraduál Odhadujeme, že kromě vlastních pracovníků, naše činnost vytváří dalších asi 300 pracovních míst u našich dodavatelů komponentů a služeb

Vývoj počtu a struktury zaměstnanců Vývoj zaměstnanosti TESCAN ČR 2008 85 zaměstnanců + 1 x MD 2010 116 zaměstnanců + 5 x MD, RD 2012 185 zaměstnanců +9 x MD, RD 2014 219 zaměstnanců + 10 x MD, RD Struktura zaměstnanců ženy 26% muži 74% věk 30- 36 zaměstanců věk 50+ 62 zaměstnanců 50% zaměstnanců má nezletilé děti a více jak polovina z nich je mladší 6 let fotky zaměstnanců kancelář i výroba, aby byli vidět věkové rozdíly 50% zaměstnanců má nezletilé děti a více jak polovina z nich je mladší 6 let

Pracovní prostředí Pracovní doba Pracovní prostředí a pracovní doba Moderní a čisté Pracovní doba Pružná Možnost individuální úpravy Pracovní prostředí – moderní a čisté - praktické s možností odpočinku   foto ČP, menší kanceláře, výhled na atrium T2 Pracovní doba pružná možnost individuální úpravy foto vstupní hala T1 s terminálem

Akce pro zaměstnance voda bowling večírky kola

Akce pro zaměstnance a jejich rodiny Akce pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky víkendový pobyt den otevřených dveří drakiáda foto 2012 Den otevř. dveří - 3621, 3634, 3636, 3617 (vyber)

Ostatní podpora zaměstnanců finanční odměna při významné události zvýhodněné mobilní volání spolupráce se soukromou školkou individuální přístup při dodržení firemních pravidel Ostatní podpora zaměstnanců a rodinných příslušníků finanční odměna při významné události zvýhodněné mobilní volání spolupráce se soukromou školkou individuální přístup při dodržení firemních pravidel další ????

vlastní mini-školka či dětská skupina práce z domu Budoucnost? vlastní mini-školka či dětská skupina práce z domu příspěvek na dopravu zdravotní péče text Budoucnost? vlastní miniškolka či dětská skupina práce z domu příspěvek na dopravu zdravotní péče foto netuším, takže něco mikroskopického

PŘÍJEMNÝ DEN