TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Advertisements

Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Nikola Dynybylová Odborné časopisy a článkové databáze aneb odbornou práci jedině s kvalitními zdroji FSS MU, a Ústřední knihovna FSS.
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
VYHLEDÁVÁNÍ V DIGITÁLNÍ KNIHOVNĚ VYSOKOŠKOLSKÝCH KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ DSPACE.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nikola Dynybylová Jediný a jedinečný Sage ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Polohové konstrukční úlohy I – průnik rovin konstrukce průsečnice Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační.
Link server – přidané služby v portálech knihoven Jiří Pavlík Univezita Karlova v Praze, Ústav výpočetní techniky Automatizace knihoven, Jinonice 2004.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Přihlášení do EBSCONETU. Novinky Služba zákazníkům.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Knihovna a její služby v 21. století
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ WEB OF SCIENCE
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Seriály v Souborném katalogu ČR
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Podpora Vědy a Výzkumu Služby Knihovny PhDr. Ondřej Fabián.
Vysoké učení technické v Brně
Ústřední knihovna FSS MU
Discovery služby a souborný katalog
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Seznamy digitálních knihoven
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Seznamy digitálních knihoven
EZB – Elektronická knihovna časopisů Volně přístupné časopisy:
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje pro vzdělávání, vědu a výzkum.
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/09.0009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010

Odkaz portálu elektronických knih. Přístup do Digitální knihovny, prostřednictvím které máte možnost pracovat s elektronickými knihami realizujeme přes odkaz na web stránkách univerzitní knihovny. Odkaz portálu elektronických knih. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010

Aktuální počet titulů dostupných v rámci Digitální knihovny. Zobrazení bližších informací o titulu prostřednictvím katalogu knihovny UTB. Odkaz na plný text knihy. Knihy jsou rozděleny do tematických kolekcí, které je možné procházet. Rychlé vyhledávání v názvech knih. Pokročilé vyhledávání užitečné v případě, že znáte více informací o knize. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010

Zobrazení podrobných informací o konkrétním titulu prostřednictvím katalogu knihovny UTB. Bibliografický záznam knihy. Podrobnosti a tematické vymezení knihy. Odkaz na plný text knihy. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010

Plný text knihy dostupný v databázi Springer. Bibliografické údaje a tematické vymezení knihy. Aktivace SFX služby. Text je rozvržen do samostatných kapitol, což usnadňuje další práci s knihou. Plný text knihy je většinou dostupný v PDF formátu. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010

DĚKUJEME VÁM ZA ÚČAST Mgr. Pavel Holík, pholik@knihovna.utb.cz Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/09.0009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010