VY_32_INOVACE_Vac_I_16 Hydrosféra

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HYDROSFÉRA.
Advertisements

Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Rozdělení zásob vody na Zemi
vypracovala: Vendula skalová
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
POHYBY MOŘSKÉ VODY 6. třída Mgr. Jakub Karásek
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Světadíly a kontinenty + oceány
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
POHYBY MOŘSKÉ VODY.
ATMOSFÉRA atmosféra = plynný (vzdušný) obal Země Složení vzduchu:
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Pohyb vody na Zemi.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Světový oceán.
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
video: obří vlny, korálové útesy, Panamský průplav, Suezský průplav
Hydrosféra oceánská voda
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Hydrosféra 23. ledna Co budu umět ? orientovat se v objektech, jevech a procesech a rozložení prvků v hydrosféře, pracovat s porozuměním s pojmy:
HYDROSFÉRA MOŘÍ A OCEÁNŮ
POHYB VODY NA ZEMI.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Hydrosféra Kristýna Kotnová, 8.J.
2.Kolik % povrchu zabírá světový oceán
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Oceány Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
HYDROSFÉRA VODNÍ OBAL ZEMĚ OCEÁNY A MOŘE LEDOVCE PODPOVRCHOVÁ VODA
Světový oceán Mgr. Petr Králík.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ – Pevniny a oceány Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření15.11.
VY_32_INOVACE_FI_II_18 NÁZEV SEVERNÍ EVROPA NÁZEV PROJEKTU: OP VK REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/ OP VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – podpovrchovou – vodou v atmosféře – vodou v živých organismech.
PLANETA ZEMĚ. Země ve vesmíru Vesmír vznikl asi před 15 miliardami let, kdy nastal tvz. "Velký třesk''. Stáří sluneční soustavy se odhaduje na 5,7 mld.
VY_32_INOVACE_Vac_I_14 Atmosféra Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – jezera, bažiny, rašeliniště, slatiniště – rybníky, přehradní nádrže – podpovrchovou.
HYDROSFÉRA -Vodní obal země -Oceány a Moře -Ledovce -Podpovrchová voda -Voda v Atmosféře.
VY_32_INOVACE_Vac_I_10 Zeměpisné pojmy
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Vlastnosti a pohyby mořské vody
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
12.1 Hydrosféra - vodní obal Země
Světový oceán 26. ledna 2014 VY_52_INOVACE_230213
VY_32_INOVACE_Vac_II_01 Afrika –poloha, rozloha,členitost
Název školy: Základní škola T. G
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_14_ZEMĚPIS
Hydrosféra záliv podmořský svět jezero
VY_32_INOVACE_Vac_I_12 Povrch krajiny
VY_32_INOVACE_
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
VY_32_INOVACE_ZE6-08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
VY_32_INOVACE_
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Hydrosféra koloběh vody v přírodě
Hydrosféra – vodní obal země.
Práce s atlasem HYDROSFÉRA autor: Mgr.Jana Mikešová
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Vac_I_16 Hydrosféra Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Jarmila Vaculíková

Hydrosféra – vodní obal Země Jakou plochu zemského povrchu zaujímá světový oceán? 71% Kde se voda všude nachází? V oceánu, v jezerech, řekách, ledovcích, podpovrchová voda, voda v ovzduší (skupenství kapalné,pevné, plynné) slaná voda (v oceánu), sladká voda na pevnině

Oceány (Pracuj s atlasem) Největší oceán Tichý 180 mil. km 2 Nejmenší oceán Severní ledový 10 mil. km 2 Nejteplejší oceán Indický 75 mil. km 2 Oceán mezi Evropou a Amerikou Atlantský 96 mil. km 2

Pohyby mořské vody vlnění (vítr) – příboj (vlny narážejí na pobřeží) dmutí moře (příliv a odliv) –přitažlivost M a S Za odlivu můžete pěšky až na skálu Tombelaine (česky Hrobeček, nebo Belénův hrob) - Francie- (Hora sv.Michala)

pravidelný přesun velké masy vody určitým směrem oceánské proudy pravidelný přesun velké masy vody určitým směrem příčinou pravidelný vítr různá teplota vody, různá slanost Mapa proudů

Hydrosféra (vodní obal Země) Zápis do sešitu Hydrosféra (vodní obal Země) kapalné skupenství (řeky, jezera, bažiny) pevné skup. (ledovce) plynné skup.(vodní pára) slanost mořské vody (salinita) Pohyby mořské vody - vlnění (vítr) => mořský příboj příliv a odliv(dmutí moře) – přitažlivost M a S oceánské proudy: pravidelné proudění větru,rozdílná teplota vody a rozdílná slanost Úkol: - vypiš z atlasu názvy 2 studených proudů a 2 teplých proudů

Anotace: prostřednictvím prezentace si ujasní informace o hydrosféře. Zdroje Zeměpis 6 pro ZŠ - Planeta Země. Praha : SPN, 2007. 120 s. Datum vytvoření: 8. 1. 2012 Ročník: šestý Předmět: zeměpis Anotace: prostřednictvím prezentace si ujasní informace o hydrosféře.