Aktivity využitelné ve výuce jazyků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Gymnázium, Hranice, Zborovská 293 Maturitní zkouška 2010.
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Studentská inovace praxí
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Projekt: Prezentace na Anglický jazyk. Úvod Prezentace: 1.Začátek příprav: Přelom pololetí 2.Prezentování: někdy v 2pol. Témata: 1.Počet témat:
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
Ve slovech a ve větách: Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ADAPTAČNÍ KURZ 1. ROČNÍKŮ 2013 Gymnázium, Slov. nám. Podmitrov.cz.
jako součást maturitní zkoušky z českého jazyka ve společné části
Vzájemná hospitační činnost
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Vlastní hodnocení školy
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Podnikatel Lermanův zákon o podnikání: Kterýkoli podnikatelský problém je možno vyřešit, je-li k dispozici dostatek času a peněz. Lermanův dodatek: Dostatek.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20.
Výtvarné setkání v MŠ II.
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
5. Prezentace výsledků experimentální práce
VY_32_INOVACE_PSYM22160ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Maturity – jaro 2014.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Web: Komunikujte efektivně Telefonní budky Telefonní kabina - TK Z důvodu kvalitní viditelnosti obsahu reklamy musí být umístění objektů.
ADAPTAČNÍ KURZ 1. ROČNÍKŮ 2012 – Podmitrov.cz. Po 3.9. – pa Areál penzionu PODMITROV (Vysočina) Doprava busem Ubytování v pokojích a chatkách.
Jak na nové členy ? Sekce pro práci s členskou základnou Martin Vacek
VYUŽITÍ MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 4.
Jiří Dan Etické cíle vysokoškolského vzdělávání 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol. Současné trendy v hodnocení kvality. Brno
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Slohové postupy.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
VYUČOVACÍ PROCE S A JEHO FÁZE
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
PŘÍPRAVA MYŠLENKOVÝCH MAP K ROČNÍMU PLÁNOVÁNÍ „ZA POZNÁNÍM S KOSTKÁČKEM“ autor fotografií: Bc. Marie Čermáková.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Rudolf II. Habsburský Rudolfínská doba. Rudolf II. Sleduj video.video Jaký byl přístup Rudolfa II. k vladařským povinnostem? Jaké byly jeho vztahy s bratrem.
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
MICHAIL ALEXANDROVIČ ŠOLOCHOV
Světový den výživy – 16. říjen
Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
(NE)POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PŘÍSPĚVKOVÝM ORGANIZACÍM. § 10a, odst. 1 dotací (se rozumí) peněžní prostředky poskytnuté z rozpočtu územního samosprávného celku.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY MYŠLENOVÉ MAPY a jejich využití při.
A KTIVITY VHODNÉ DO VÝUKY Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací o projektu Všeobecné a sportovní.
FRANCIE - BESANÇON, PAŘÍŽ Popis mobilit Mgr. Petra Tomanová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací o projektu.
Aktivity využitelné ve výuce jazyků Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací o projektu Všeobecné a.
ORIENTAČNÍ BĚH (SILVA O´ CAMP - )
Příjemce podpory: TRIALOG
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
TELEFONNÍ KOMUNIKACE Mgr. Michal Oblouk.
Praxe Rotenburg Jan Kříž – 21. 5
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
Projekt Impuls / Seminář
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Projekt Impuls / Seminář
Městská knihovna jevišovice
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Den otevřených dveří Název školy Datum.
Vzdělávací aktivity ÚSTR
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Universidad de Cádiz Mgr. Martin Hoššo
Anotace: materiál slouží k vyvození a procvičení anglické abecedy, určeno pro žáky 3. třídy. Zpracováno jako doplňkový materiál k učebnici New Chatterbox.
Transkript prezentace:

Aktivity využitelné ve výuce jazyků Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací o projektu 15. 3. 2016 Všeobecné a sportovní gymnázium, Bruntál, příspěvková organizace

Hledejme společně Průběh aktivity: Příprava Představit téma Rozdat 4 kartičky Znovu rozdat 3 kartičky Výměna kartiček Vytvoření skupinek (4 – 5 žáků) Vytvoření plakátu Vzájemná interpretace plakátů Využití ve výuce: příprava úvahy, výměna a tříbení názorů

Xu Bing – Příběh beze slov Využití ve výuce: „Můj denní režim“ (interpretace textu, práce ve skupinách, vlastní produkce)

Speed-dating Hledáme ideálního spolubydlícího   Rencontre 1 Prénom: Rencontre 2 Rencontre 3 Rencontre 4 Rencontre 5 Goûts en matière de logement  (typ ubytování) Habitudes  (návyky) Traits de personnalité  (rysy osobnosti) Využití ve výuce: velmi široké  (nakupování, hledání zaměstnání, ubytování se v hotelu…)

Telefonní budka Příprava: Připravit seznam telefonních čísel v počtu odpovídajícím počtu studentů (telefonní budka) Připravit kartičky s různými výrazy (stůl, láhev, kniha…) Rozdat studentům telefonní čísla a kartičky s výrazy Průběh aktivity: Student přichází do telefonní budky a přečte libovolné číslo, čímž zahájí „hovor“ Cílem konverzace je přinutit volaného, aby vyslovil slovo, které má volající na své kartičce Využití ve výuce: procvičení číslovek, spontánní ústní projev

Myšlenkové mapy