Na MZLU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Prospěchové stipendium Mají na něj nárok pouze prezenční studenti Vyplácí se zpětně každý rok (výše je cca kč) po jednotlivých oborech 10% studentů.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
FULBRIGHTOVA STIPENDIA. FULBRIGHTŮV PROGRAM Poslání: „Podporovat vzájemné porozumění mezi národy prostřednictvím výměn v oblasti vzdělávání.“ 1946 – americký.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Bezpečně studiem Vlasta a Vašek Studentští poradci MASARYKOVA UNIVERZITA.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
1 Ministry of Education, Youth and Sports CZECH REPUBLIC PROGRAM EUREKA – Evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing.Josef.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
CEEPUS - CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Zpracoval: Mgr. Jan Trnka Přednášející: Mgr. Helena Římská.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Informační centrum DAAD v Praze c/o Goethe Institut Masarykovo nábř Praha 1 Tel.: Fax: Dr.
Schůzka koordinátorů pro zahraniční záležitosti FF UP autor prezentace, datum prezentace, univerzitní oddělení, fakulta, adresa.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB VNITŘNÍ NORMA FAKULTY MANAGEMENTU A EKONOMIKY.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
FCH VUT ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULTY
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Fulbrightova stipendia
Erasmus+ kreditové mobility mimo EU Mgr. Zuzana Zmeškalová Bc
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Central European Exchange Programme for University Studies
Zahraniční mobility studentů
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Zahraniční mobility studentů
Zahraniční mobility studentů
4. výzva Pavel Lukeš Ministerstvo pro místní rozvoj
Transkript prezentace:

na MZLU

CEEPUS II

Members Albania Austria Bulgaria Croatia Czech Republic Hungary Macedonia Montenegro Poland Romania Serbia Slovak Republic Slovenia Pristina/Kosovo Members

Ceepus základní informace Jaké možnosti nabízí CEEPUS? • studovat v zemích našeho regionu předměty, které na MZLU nejsou, • najít informace pro vaši diplomovou práci, které vám tady chybějí. • a samozřejmě, poznat jinou zemi z méně obvyklých úhlů.

7 x plus pro CEEPUS • jednoduchá organizace, žádosti se vyřizují s předstihem jen 1 semestru • online přihlášky a aktuální výše stipendií - na www.ceepus.info • stipendium je určené na ubytování a stravování, je vypláceno v hostitelské zemi • uznávání studia je dáno v projektech sítí • společné programy v sítích univerzit a udělování společných akademických titulů • stipendia mohou být udělena i za účelem praktického výcviku • je-li váš obor mimo sítě, můžete jet jako freemover

Jaké jsou termíny pro mobility? přihlášky v síti do 15. června a 31.října přihlášky freemover do 30. listopadu: Zpravidla jen na letní semestr, stipendisté si zařizují Freemover Letter of Acceptance a Freemover Letter of Recommendation.

Zásady CEEPUS II Zásady CEEPUS II • ECTS, kredity • společné programy a tituly v sítích • student Bc.,Mgr. – 3-10 měsíců – kratší pobyt nutno zdůvodnit, je možny na 1 nebo 2 měsice • postgraduální studenti - obvykle 1 měsíc,bez omezení • učitel – 6 h. týdně učit; lze počítat i vedení DP, přípravu Joint Programme

Sítě MZLU Lanscape management – Zahradnická fakulta (coordinator sítě) Geoinformatic – Fakulta Lesnická a Dřevařská Nontraditional technology – Fakulta Lesnická a Dřevařská Healthy food in Middle Europe – Agronomická Fakulta

CO JE NEZBYTNÉ SI ZAPAMATOVAT !! Termíny pro přihlašování do 15. června a 31.října přihlášky freemover do 30. listopadu: řešte v předstihu Zda síť MZLU odpovídá Vašemu oboru, v opačném případě můžete jet pouze jako freemover Domluvit si předem předměty, kredity a jejich uznání na Vaší fakultě Kontaktní osoby– Jiri Randall, popřípadě Bc. Lucie Vaňková, kteří jsou ochotni sdělit více informací

Další informace k programu ceepus www.mendelu.cz http://www.dzs.cz/ceepus http://www.ceepus.info Jiří Ranall, randall@mendelu.cz 545 135 049

budoucnost programu CEEPUS na MZLU je zářivá

DĚKUJI ZA POZORNOST!