Příroda ANETA ROLÁKOVÁ HLUCHÁK 5.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Rozmanitost života v přírodě
Ježek západní.
Poznávání savců 8. ročník
Ptáci v okolí školy.
Poznávačka: kruhoústí
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Živá a neživá příroda 3. ročník
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:září 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Jakub Nejedlý, Marek Štrach 7.B
Živočichové - obratlovci
ŽIVOČICHOVÉ.
SAMOSTUDIUM TEST VLK OBECNÝ LIŠKA OBECNÁ FENEK BERBERSKÝ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
VY_32_INOVACE_13_ Přírodověda pro 4. ročník
Trénink v určování savců ČR
Živočichové (B – Ch).
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem

řád Sudokopytníci 2 nebo 4 prsty s kopýtky býložravci, všežravci
Čolek velký patří mezi…
Ohrožené druhy živočichů II.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Tajga Jehličnatý les.
Np České švýcarsko.
 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem  Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka  projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Přírodověda 4. ročník Ekosystém potoků a řek Živočichové OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov.
PARYBY RYBY mořské. PARYBY RYBY mořské žralok rejnok makrela treska Mořský koník.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
RYBY. Stavba těla: Tělo se skládá z hlavy, trupu a ocasu, končetiny jsou přeměněné v ploutve. Pokryv těla: Tělo je kryto šupinami, které jsou neustále.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_294_ŽIVÁ_PŘÍRODA_ŽIVOČICHO.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_1A_04_Dělení živočichů Téma: Člověk a jeho svět Datum tvorby:
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Třídění přírodnin.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
MÍRNÝ PÁS PŘÍRODOVĚDA 5.TŘ. Mgr. Renata Šimková.
Živočichové u vody 3. ročník.
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Chráněná krajinná oblast
Potravní vazby Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_ INOVACE_ 06_ PŘÍRODOVĚDA 5
Společenstva vod Živočichové
Národní park Vysoké Tatry
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Živočichové Společné znaky: Přijímají vodu a potravu, vylučují.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Třídění živých organizmů 5. ročník
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
TAJGY A JEHLIČNATÉ LESY
OBRATLOVCI.
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Obr.č.1.
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
VY_32_INOVACE_60_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
SAVCI II 8. Řád: ŠELMY 1. Čeleď: Šelmy psovité vlk obecný.
Třídění živých organizmů
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
OBRATLOVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
OBRATLOVCI - POPIS Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Mihule potoční.
Poznávačka živočichové a rostliny vod
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

Příroda ANETA ROLÁKOVÁ HLUCHÁK 5.B

Osnova

Co to je příroda? Příroda je místo na odpočinek a hlavně je domovem zvěře. Příroda je místo kde uvidíte hlavně rostliny, stromy a zvěř.

Třídění odpadů Nejznámější kontejnery: A ) kontejnery na papír B ) kontejnery na sklo C ) kontejnery na plasty D ) kontejnery na nápojové kartony Kontejnery na papír mají modrou barvu. Dáváme do nich různé papíry noviny kartony atd.

Druhy živočichů A ) savci: C ) plazi: bobr evropský vinejš červený kočka divoká krátkorep cejlonský los evropský želva sloní medvěd hnědý želva ozdobná rys ostrovid trnoještěr horský vlk euroasijský ještěrka baleárská vydra říční scink šalomounský B ) ptáci: D ) obojživelníci pamlok západočínský čolek velký čolek horský ropušenka drobná žabice podivná mločík třípruhý cecílie mexická E ) ryby kapr obecný štika obecná světloun trnitý žralok šedý světloun ostnatý rejnok vlnitý rejnok hladký F ) bezobratlí Medůzy Máloštětinatci pijavky čírka modrá čírka obecná havran polní holub doupňák jeřábek lesní jestřáb lesní káně lesní

Rozmnožování rostlin kvetoucích

Zdroje http://www.trideniodpadu.cz/ http://udrzitelny-rozvoj.cz/clanky/co-je- to-priroda https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDi vo%C4%8Dichov%C3%A9 http://images.rambler.ru/search?query=r ozlo%C5%BEen%C3%AD%20rostliny