Název školy: ZŠ Průhonice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Kultura v 17. a 18. století, barokní výtvarné umění
BAROKO V ČECHÁCH.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Baroko.
Baroko Baroko je umělecko-kulturní směr, který vládl v Evropě mezi roky 1600 a Vznikl v Itálii a rozšířil se po celé Evropě a v jejích koloniích.
Barokní kultura 17. a 18. stol. sochařství hudba a divadlo
Baroko.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Baroko.
Baroko v Čechách Sochařství 1. část
BAROKNÍ DOBA 8. ROČNÍK.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
BAROKO století protiklad renesance v latině „bradavice“
Barokní umění.
Baroko a rokoko Věk nové zbožnosti.
Baroko v českých zemích
Hádej! Vyber si očima jeden objekt.
Baroko sochařství.
Baroko Život v barokní době.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
17. a první polovina 18. století
Baroko VÝTVARNÉ BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH
BAROKO Doba protikladů.
Kulturní dějiny 23. února 2011 Mgr. Ondřej Kunc
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W Z Ž
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Baroko - procvičení 8. ročník.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Baroko Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Baroko – výtvarné umění, hudba – 8. ročník
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Baroko české Název školy
České baroko má kořeny v Itálii a Španělsku. Přestože byla kultura v českých zemích ovlivněna situací po bitvě na Bílé hoř, dosáhlo české umění vysoké.
Naše baroko Architektura a malba. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
České baroko Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3612_České_baroko Autor: Mgr. Kočíř Petr Základní škola UNESCO.
Barokní umění. Baroko (barok) (zřejmě z portugalského pérola barroca – perla nepravidelného tvaru) (zřejmě z portugalského pérola barroca – perla nepravidelného.
Barokní umění. Baroko (barok) (zřejmě z portugalského pérola barroca – perla nepravidelného tvaru) (zřejmě z portugalského pérola barroca – perla nepravidelného.
Barokní kultura Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3611_Barokní_kultura Autor: Mgr. Kočíř Petr Základní škola.
Baroko − architektura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nyczová. Dostupné z Metodického portálu
VÝTVARNÉ UMĚNÍ Sochařství vnitřní výzdoba kostelů zámecké a palácové interiéry venkovní schodiště sochy v zahradách, na mostech atd. většinou byl ztvárněný.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.
BAROKO. původ slova z portugalštiny – barocco = perla nepravidelného tvaru umělecko-kulturní směr barok vznikl v Itálii a šířil se asi od roku 1600 do.
Šablona III/2 BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_288_BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_251.DEJ.01 Baroko.
Baroko Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Baroko Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo: VY_32_INOVACE_17.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NOVOVĚK Kapitola VIII. BAROKNÍ UMĚNÍ Pavel Josef Vejvanovský.
Název školy: ZŠ Průhonice
Baroko.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
BAROKO sochařství, malířství, literatura
ŠABLONA III/2 BAROKO Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_ 287_ BAROKO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Baroko.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_18
BAROKO významní představitelé
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, České baroko Autor: Mgr. Olga Pasovská.
BAROKO sochařství, malířství, literatura
BAROKO - OPAKOVÁNÍ Anotace: Prezentace je určena žákům osmého ročníku
Baroko.
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Průhonice Název a číslo materiálu:VY_32_INOVACE_D8_12 Autor: Zdeňka Matoušová Téma: Baroko - výtvarné umění Anotace: Prezentace –výklad nové látky Očekávaný výstup: žák rozumí různím typům textů a záznamů, obrazových materiálů, přemýšlí o nich, respektuje kulturní dědictví, projevuje pozitivní postoj k uměleckým dílům Klíčová slova: šerosvit, Rembrandt, Rubens, Škréta

Baroko - výtvarné umění Sochařství Baroko - výtvarné umění

Sochy v průčelí kostelů -kostel v Rychnově nad Kněžnou

Sochy uvnitř kostelů Kostel Svatého Bartoloměje na Starém Městě v Praze

Sochy v zámeckém interiéru Zámek Tovačov Loreta v Rumburku

Výzdoba palácového interiéru Sídlo biskupů v Olomouci

Sochy v zahradách Zámek Chyše

Barokní venkovní schodiště Vrch Homole u Lhoty u Potštejna

Sochy mimo kostely a šlechtické paláce městské kašny(Český Krumlov) mariánské sloupy (Olomouc) morové sloupy(Moravská Třebová) mosty

Mosty Most v Náměšti nad Oslavou Most ve Žďáru nad Sázavou

Motivy náboženské antické snaha o věrné zachycení výrazu

Nejznámější sochaři Ferdinand Maximilián Brokoff ( výzdoba Karlova mostu)- Jan Nepomucký Matyáš Bernard Braun ( výzdoba Karlova mostu, sochy u zámku Kuks)

Nejproslulejší sochař Ital Gian Lorenzo Bernini fontána di Trevi v Římě

Malířství malby na stropech kostelů – dojem, že člověk hledí rovnou do nebe

Náměty obrazů na oltářích a ostatní náměty světci a andělé Panna Marie, Ježíš Kristus výjevy z antické mytologie válečné scény portréty zátiší výjevy z běžného života

Malba falešného mramoru na omítkách sloupů na dřevěných kazatelnách na zábradlích kůru

Technika malby olejové barvy na plátně nástěnné malby malby na strop ŠEROSVIT – hra světel a stínu - dramatičnost

Nejvýznamnější malíři Ital Caravaggio

Holanďan Rembrandt van Rijn

Holanďan Petr Paul Rubens

Čeští malíři Karel Škréta Jan Kupecký Petr Brandl

Barokní výtvarné umění sochařství Výzdoba kostelů, zámeckých a palácových interiérů, schodišť, zahrad, náměstí, mostů náměty náboženské, mytologické Brokoff, Braun, Bernini Malířství malby na stropech, stěnách, plátnech náměty náboženské, mytologické, portréty, zátiší, válka Šerosvit Rembrant, Rubens, Škréta, Kupecký

Použité obrázky/odkazy http://rozvedena.blokuje.cz/812155-par-poznamek-ke-dni-php http://www.praguecityline.cz/prazske-pamatky/kostel-svateho-bartolomeje-na-starem-meste-v-praze http://www.znatemapu.cz/zamek-tovacov http://jokuce.rajce.idnes.cz/Luzicke_hory_2012-05-05/ http://olomouc.idnes.cz/historicka-chvile-lide-poprve-za-tisic-let-uvidi-slavne-sidlo-biskupu-1kh-/Olomouc- zpravy.aspx?c=A110428_1575131_olomouc-zpravy_sot http://ducinda.bloger.cz/Moje-sezona-2010/Zamek-Chyse http://www.propamatky.info/cs/zpravodajstvi/kralovehradecky-kraj/opravene-pamatky/barokni-schodiste- ziskaly-obce-chteji-jej-opravit/455/http://www.castle.ckrumlov.cz/docs/cz/zamek_2nadvori_kasna.xml http://www.blazre.estranky.cz/clanky/baroko.html http://zajimavosti.infocesko.cz/content/galerie_alone.aspx?zoomimg=6049&slideimg=0&clanekid=11774 . http://www.4-construction.com/cz/clanek/restaurovani-barokniho-mostu-ve-zdaru-nad-sazavou/ http://zlataky.cz/zlata-mince-5000-kc-barokni-most-v-namesti-nad-oslavou-2012-proof-p-579.html http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/karluv-most/sochy-na-moste-vetsinou-jsou-to-kopie_15482.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Braunovy_sochy_Ctnost%C3%AD_a_Ne%C5%99est%C3%AD_na_Kuksu_ (12).jpg http://www.ace- studio.cz/Studiumvzahrani%C4%8D%C3%AD/It%C3%A1lie/info%C5%98%C3%ADm/tabid/187/Default.aspx http://www.kr-stredocesky.cz/portal/odbory/kultura-a-kulturni-dedictvi/narodni-kulturni-pamatky/kostel- panny-marie-s-klasterem-svata-hora.htm

http://leccos.com/index.php/clanky/caravaggio http://cs.wikipedia.org/wiki/Caravaggio http://cs.wikipedia.org/wiki/Rembrandt http://www.oilpaintinghk.com/art/oil_paintings_16534.htm http://www.canvaz.com/gallery/2157.htm#sthash.bEEIIPE1.dpbsl http://www.kaduceus.cz/online/osobnosti/34/troji-vira-sakralniho-umelce-karla-skrety.aspx http://leccos.com/index.php/clanky/kupecky-jan